Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τα αιτήματα των προσφύγων που ξεκίνησαν σήμερα απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος, διεκδικώντας την επανένωση με τις οικογένειές τους που βρίσκονται στη Γερμανία. Πρόκειται για μέλη προσφυγικών οικογενειών των οποίων το αίτημα οικογενειακής επανένωσης έχει εγκριθεί, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένες και «κομμένες» στα δύο, λόγω συμφωνιών που γίνονται «κάτω από το τραπέζι» μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και της γερμανικής κυβέρνησης, με στόχο την ελαχιστοποίηση των προσφυγικών «εισροών» στο έδαφος της Ευρώπης – Φρούριο.

Παράλληλα, στηρίζει την απεργία πείνας που άρχισαν πρόσφυγες στην Λέσβο, διεκδικώντας το δικαίωμα μετακίνησης τους στην Ευρώπη, τον τερματισμό των απελάσεων στην δήθεν «ασφαλή» Τουρκία και της φυλάκισης των προσφύγων σε hot spots και κέντρα κράτησης.



     Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, ο οποίος προτείνεται μάλιστα  από την ελληνική κυβέρνηση  ως μελλοντικός Επίτροπος της ΕΕ σε θέματα μετανάστευσης – έχοντας προφανώς  παράσχει όλα τα απαιτούμενα εχέγγυα νομιμοφροσύνης και συμπόρευσης με τις αντιπροσφυγικές πολιτικές της ΕΕ – φέρει και προσωπικά ευθύνη για τον εγκλωβισμό των προσφύγων και τις συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού και εξαθλίωσης τους.



     Ο αγώνας της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές είναι κοινός με τον αγώνα των προσφύγων.



     Διεκδικούμε: Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες προς τις χώρες επιλογής τους, κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, τερματισμό των απελάσεων, της κράτησης και του κοινωνικού αποκλεισμού των προσφύγων.



     Ο αγώνας των προσφύγων  είναι δίκαιος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, είμαστε μαζί τους, είμαστε δίπλα τους !