Φόβοι για 700 νεκρούς. H Ευρώπη-φρούριο δολοφονεί!

Τουλάχιστον 700 μετανάστες, που ταξίδευαν στοιβαγμένοι σε ένα σκάφος 20 μέτρων, υπάρχουν φόβοι ότι πνίγηκαν στα βόρεια των λιβυκών ακτών. 



Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που συντονίζεται από την Ιταλία, η οποία και ζητά μπροστά στη νέα προσφυγική τραγωδία έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των «28» με τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι να δηλώνει ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς ενώπιον μίας συστηματικής σφαγής στη Μεσόγειο.

ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτείται αλλαγή πολιτικής

«Ολέθρια» χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της πολιτικής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε. 

«Τη στιγμή που η Βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή φλέγονται, απαιτείται άμεσα μια αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής, στη βάση των αρχών του δικαίου και της ανθρωπιάς. Τα συνεχή ναυάγια πλοιαρίων που μεταφέρουν  πρόσφυγες και μετανάστες συνιστούν ντροπή για τον πολιτισμό μας» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: 

«Χρειαζόμαστε επειγόντως μια διαφορετική προσέγγιση του μεταναστευτικού, ώστε να σταματήσουν οι πρόσφυγες να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, αλλά και μια συνολική λύση του ζητήματος, που να μην επιβαρύνει μονομερώς τις χώρες της Μεσογείου, ιδίως την Ελλάδα και την Ιταλία».

Ετικέτες