Ακολουθεί η μετάφραση της ομιλίας του Χεσούς Ροδρίγες βουλευτή του Podemos στην Ανδαλουσία και γραμματέα της οργάνωσης του Podemos στην Ανδαλουσία που έγινε στην προεκλογική συγκέντωση της Λαϊκής Ενότητας στην ομόνοια στις 15 Σεπτέμβρη.

Καλησπέρα σε όλες και όλους

 Σας φέρνω έναν διεθνιστικό χαιρετισμό, πεπεισμένος ότι οι  λαοί του Ισπανικού κράτους και ο ελληνικός λαός έχουν κοινή τύχη, κοινή ζωή.

Η μεγάλη πλειοψηφία, όλη μας η στοργή , τα συναισθήματα, η καρδιά  της οργάνωσής μας, αλλά πάνω από όλα η αγάπη των πολιτών της χώρας μου, είναι με τη Λαϊκή Ενότητα παρόλο που αυτό το όνομα δεν είναι ακόμα γνωστό.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να στηρίξει  κάποιος τον Τσίπρα σε αυτές τις εκλογές.

Η ηγεσία των δυνάμεων εκείνων     που παλεύουν για την αλλαγή, και που δικαιολογούν το Τσίπρα, θα αναγκάζονται κάθε μέρα που περνάει,  να δικαιολογούν την εφαρμογή των μέτρων που έχουμε υποσχεθεί να ανατρέψουμε, ξοδεύοντας την νομιμοποίηση μας, την αξιοπιστία μας, το όραμα, την προσδοκία για την αλλαγή .

Αυτοί που υποστηρίζουν τον Τσίπρα λέγοντας ότι είναι θέμα χρόνου, ο Τσίπρας  να  ανακάμψε, που λένε  ότι απλώς πρέπει  να περιμένουμε να νικήσουν σε άλλες χώρες δυνάμεις όπως το Podemos,  θα πρέπει να ξέρουν ότι η απόφαση του Τσίπρα δυσκολεύει τη  δική μας νίκη.

Θα πρέπει να ξέρουν ότι για να συνεχίσει το Podemos να μεγαλώνει και να συγκινεί  είναι αναγκαίο να αποδείξει με τα λόγια και τις πράξεις του ότι υπάρχει εναλλακτική απέναντι στο δεν υπάρχει εναλλακτική που κατασκεύασαν  η Ε.Ε και οι κυρίαρχες τάξεις.

Μια εναλλακτική που περνάει από την αμφισβήτηση του παράνομου χρέους.

Μια εναλλακτική που δεν διστάζει να πει  καθαρά ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά θυσία για να διατηρηθει η αρχιτεκτονική του ευρώ.

Είναι πιθανό ο Τσίπρας να νικήσει, αλλά για όλους εμάς που ζούμε και παλεύουμε με  πάθος για να αλλάξουμε τον κόσμο, το να νικήσουμε είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Χωρίς μια πολιτική ρήξης δεν μπορεί  να γίνουν μεταρρυθμίσεις, πολύ λιγότερο σε μια άκαμπτη Ευρωπαική Ένωση που βρίσκεται απέναντι στις λαικές τάξεις, στα δικαιώματα και στις διεκδικήσεις τους.

 Οι ελληνικές σημαίες στη χώρα μου κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος σας, σηματοδότησαν πολύ καλά την στήριξη  στο ΟΧΙ, την ελπίδα και τη θέληση για μια αλλαγή που θα ερχόταν μέσα από εσάς τον αδερφό λαό μας.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να σβήσει η φωτιά του ΟΧΙ, γιατί χωρίς αυτή δεν υπάρχει εναλλακτική για τους λαούς του νότου.

Είναι πολύ σημαντικό η Λαική Ενότητα να γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο για τα πιο πολιτικοποιημένα στρώματα  που ψήφισαν ΟΧΙ, αλλά και για όλους εκείνους  που χωρίς να έχουν συγκεκριμένη και μεγάλη πολιτική εμπειρία, ψήφισαν συνειδητά ΟΧΙ  στο δημοψήφισμα

Ψήφισαν όχι  προκειμένου να υπερασπιστούν  , το λαό τους, την εργατική τάξη και τα λαικά στρώματα, όλους όσοι  πλήγηκαν από αυτές  τις εγκληματικές πολιτικές

Ας γίνει η Λαική Ενότητα ένα διαφορετικό, ένα πρωτότυπο λαικό κίνημα για την πολιτική αλλαγή. Σας χρειαζόμαστε.

Hasta la victoria siempre Μέχρι τη Νίκη. 

Ετικέτες