Η πρόσφατη απόφαση του ΕΣΡ να απαγορεύσει την τηλεοπτική προβολή spot του Athens Pride 2013 γιατί δεν αποτελεί «μήνυμα κοινωνικού χαρακτήρα», αναδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ο ρατσισμός και ο σεξισμός είναι εργαλεία του συστήματος, των ΜΜΕ και των κυβερνήσεων για να μας διαιρούν.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΕΣΡ, στις 28 Μαΐου, το αίτημα των διοργανωτών του Athens Pride, για «την προβολή μηνύματος σχετικά με το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας–Athens Pride 2013 που θα λάβει χώρα στις 8 Ιουνίου 2013 με κύριο σκοπό την προβολή λεσβιών, των γκέι, των αμφισεξουαλικών και των τρανσέξουαλ ατόμων στην κοινωνία και των διεκδικήσεών τους», δεν έγινε δεκτό από την ολομέλεια, καθώς δεν εμπίπτει στις σχετικές διατάξεις «για τη δωρεάν μετάδοση κοινωνικών μηνυμάτων και κατ’ επέκταση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μήνυμα κοινωνικού χαρακτήρα». Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι μέλη του ΕΣΡ δήλωσαν ότι αυτό που ενόχλησε ήταν το φιλί μεταξύ δύο γυναικών στο τέλος του spot.

Η απόφαση του ΕΣΡ (η τελευταία σε μια σειρά απαγορεύσεων και προστίμων για ανάλογα θέματα), έρχεται να συνεπικουρήσει τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, που ζητά από τον Γ. Μπουτάρη να απαγορεύσει το προγραμματισμένο για τις 14 και 15 Ιουνίου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην πόλη και καλεί τους γονείς να κρατήσουν μακριά τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους από αυτό το «καρναβάλι» με τις «ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις».

Την ίδια ώρα, η ΝΔ, κάτω από την πίεση κύκλων της εκκλησίας και του στρατού, όχι μόνο μπλοκάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη επικαλούμενη δημοσιονομικά ζητήματα, αλλά με τις προτάσεις αλλαγής του νόμου του 1979, εξαλείφει από το πεδίο προστασίας του νόμου τη βία ή το μίσος κατά προσώπων με βάση το γενετήσιο προσανατολισμό, επιτρέποντας τη ρατσιστική βία κατά ομόφυλων ατόμων, ενώ προβλέπεται ότι οι βασικές διατάξεις ποινικοποίησης της πρόκλησης ή υποκίνησης ρατσιστικής βίας ή μίσους κατά προσώπων και της επιδοκιμασίας γενοκτονιών «δεν εφαρμόζονται ως προς το κράτος και τα όργανά του, τα ΝΠΔΔ και τα όργανά τους, και τους διεθνείς οργανισμούς δημοσίου δικαίου».

Το Athens Pride 2013, θα γίνει στις 8 Iουνίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Θα είμαστε όλοι εκεί.

Για να υπερασπιστούμε τα αιτήματα της ΛΟΑΤ κοινότητας: το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο, το δικαίωμα στο σύμφωνο συμβίωσης, στην τεκνοθεσία, την άρση των διακρίσεων σε κοινωνικό, εργασιακό και θεσμικό επίπεδο, το δικαίωμα στο σεξουαλικό προσανατολισμό.

Γιατί είμαστε ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και κάθε μορφής καταπίεση.

Παλεύουμε για ίσα δικαιώματα για όλους και όλες, γι’ αυτό είμαστε ενάντια στην καταπίεση των ομοφυλόφιλων και το σεξισμό. 

Ετικέτες