Το Σάββατο 17 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, διαδηλώσαμε στο κέντρο της πόλης με αφορμή τη μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Η πορεία είχε συμμετοχή γύρω στα 1000 άτομα. Συμμετείχαν οργανώσεις από όλο τον αριστερό χώρο πλην του ΚΚΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικές παρατάξεις, Κούρδοι πρόσφυγες που διαδήλωναν για την Τούρκικη εισβολή στο Αφρίν καθώς και ομάδες του αναρχικού χώρου που ήταν παρούσες στη συγκέντρωση αλλά μαζί με τους Κούρδους ακολούθησαν ξεχωριστή πορεία.

Η διαδήλωση των υπολοίπων κινήθηκε προς τα γραφεία της ΧΑ, συνάντησε τείχος από την αστυνομία που δεν της επέτρεψε να φτάσει μέχρι εκεί, και συνέχισε διασχίζοντας την παραλία και καταλήγοντας στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν αντιρατσιστικά, αντιφασιστικά και αντικυβερνητικά με κύριες αιχμές τα μνημόνια και την πολιτική της Ελλάδας στο Ν.Α.Τ.Ο το οποίο είναι ήδη αναμειγμένο στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και απειλεί όλο και περισσότερο την ειρήνη μεταξύ της Ελλάδας και γειτονικών χωρών.

Η συμμετοχή της νεολαίας ήταν διακριτή και ήταν αυτή που έδωσε μαχητικό παλμό στη διαδήλωση

Ετικέτες