Η Τρίτη 7 Απρίλη πανελλαδική μέρα δράσης για την περίθαλψη σημαδεύτηκε από τις παραστάσεις διαμαρτυρίας υγειονομικών στις εισόδους δημόσιων νοσοκομείων και ΚΥ σε όλη την χώρα στις οποίες συγκινητική ήταν η συμπαράσταση εκπροσώπων σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων. Αμαυρώθηκε όμως από την απαράδεκτη αστυνομοκρατία που εξαπολύθηκε ενάντια σε αυτές τις συγκεντρώσεις με αποκορύφωμα την πρωτοφανή αθλιότητα στον «Ευαγγελισμό» όπου δεκάδες πάνοπλοι άνδρες της ΔΙΑΣ (και μάλιστα συγχρωτισμένοι μπουλουκηδόν χωρίς τήρηση υγειονομικών όρων ασφαλείας) εισέβαλαν στο προαύλιο του «Ευαγγελισμού» θέλοντας να … διώξουν από εκεί τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς υγειονομικούς του ίδιου του νοσοκομείου.

Από τις προηγούμενες μέρες άλλωστε είχε φανεί πως οι «ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες» όπως αποκαλεί ο πρωθυπουργός τους υγειονομικούς της δημόσιας περίθαλψης είναι σύμφωνα με την κυβέρνηση και το σύστημα «ήρωες» μόνο όταν είναι σκυμμένοι και φιμωμένοι. Όταν ορθώνουν το ανάστημά τους, λένε την αλήθεια και διεκδικούν τα αυτονόητα γίνονται απότομα «ψεύτες», «ανεύθυνοι» και «τρομοκράτες». Αυτά ακούσαμε την περασμένη εβδομάδα από τον υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, αυτά ζήσαμε σήμερα από την ΕΛΑΣ του κ. Χρυσοχοΐδη, αυτά διαβάσαμε πρόσφατα από τα πιο βρωμερά έμμισθα παπαγαλάκια του συστήματος. Και μπορεί από την μία τον κ. Καψή του “Capital” να μην τον παίρνει κανένας στα σοβαρά αφού ο κ. «ΜΑΝΟΛΗΣ» (όπως ο ίδιος αρέσκεται να γράφει το όνομά του) δεν φημίζεται ιδιαίτερα για την ευφυΐα του, όμως ο κ. Ευαγγελίου του “Liberal” δεν μασάει τα λόγια του. Σπεύδει να κατακεραυνώσει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή γιατί διεκδικεί μεταξύ άλλων (άκουσον άκουσον …) «πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Να μην μπουν στον γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα και η συνδικαλιστική δράση. Συμμετοχή των σωματείων – ομοσπονδιών στις συσκέψεις για την προστασία των εργαζομένων. Καμία ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Απαγόρευση των απολύσεων. Άμεση ανάκληση των 40.000 απολύσεων που έγιναν τις τελευταίες μέρες. Καμία χαμένη άδεια – μισθός – ένσημο. Καμία έκθεση εργαζόμενου σε κίνδυνο. Καμία περικοπή στους μισθούς και στις συντάξεις.» Έτσι αποκαλύπτει τους πραγματικούς λόγους που τα κατακάθια του συστήματος, οι βαλτοί των μεγάλων αφεντικών, ΜΙΣΟΥΝ την αγωνιστική πτέρυγα των νοσοκομειακών γιατρών και γενικά των υγειονομικών. Γιατί τα μεγάλα αφεντικά δεν κοιτούν μόνο προς το σήμερα της επιδημίας. Κοιτούν προς ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, μετά την επιδημία. Και οι του “Liberal” μέσα στην πρεμούρα τους αποκαλύπτουν ακριβώς ποιές είναι οι επιδιώξεις των μεγάλων αφεντικών τους για την επόμενη μέρα : εργασιακός μεσαίωνας, πλήρης κατάργηση κοινωνικών αγαθών, εν ψυχρώ πλήρης ιδιωτικοποίηση της υγείας, παιδεία χωρίς εκπαιδευτικούς σε πολλά σχολεία με πρόσχημα την τηλεδιδασκαλία, απύθμενη φτώχεια και μηδέν δικαιώματα για την κοινωνική πλειοψηφία, νέα κολοσσιαία υπερκέρδη για τα μεγάλα αφεντικά, αποφάγια ψίχουλα από το τραπέζι των αφεντικών για τα θλιβερά παπαγαλάκια του συστήματος.

Είμαστε περήφανοι για την προσφορά μας, την προσφορά των υγειονομικών της δημόσιας περίθαλψης στην υπεράσπιση της υγείας του λαού ειδικά τώρα με την επιδημία.

Είμαστε περήφανοι για τις διεκδικήσεις μας που αγκαλιάζονται συγκινητικά από τον λαό.

Είμαστε περήφανοι που ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή και γενικότερα ως αγωνιστική ταξική πτέρυγα έχουμε μπει στο στόχαστρο της πιο βρωμερής σαπίλας του συστήματος.

ΚΑΙ στην αντιμετώπιση των ασθενών της επιδημίας ΚΑΙστις διεκδικήσεις μας :

Ψηλά το κεφάλι. Χαμόγελο στα χείλη. Ψυχή βαθιά. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Ετικέτες