Κραυγαλέα αντιδημοκρατική εκτροπή στη HomoPhonia - Thessaloniki Pride

Τη Δευτέρα 23/6/2014, με την ευθύνη μιας συγκυριακής και ευκαιριακής πλειοψηφίας στη Γενική Συνέλευση της HΟΜΟphonia–Thessaloniki Pride συντελέστηκε ένα «πραξικόπημα» που προσβάλλει κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και πολύ περισσότερο αμεσοδημοκρατικής λειτουργίας: Η συνέλευση της HOMOphoniaThessaloniki Pride αποφάσισε «να αυτοκαταργηθεί ως αποφασιστικό όργανο», με αποτέλεσμα την εκχώρηση του δικαιώματος λήψης αποφάσεων στην ομάδα των εταίρων της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας HOMOphoniaThessaloniki Pride!

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως τα μέλη μιας κινηματικής συλλογικότητας, που επί τρία χρόνια λειτουργούσαν με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στο πλαίσιο μιας Συνέλευσης με αποφασιστικό χαρακτήρα, παραιτούνται από το δικαίωμά τους αυτό, «εκχωρώντας» το στα μέλη της ΑΜΚΕ! Εάν υπήρχε ένα στοιχείο που διαχώριζε τη HOMOphonia-Thessaloniki Pride από άλλες αντίστοιχες λοατ οργανώσεις, ήταν αυτή ακριβώς η δυνατότητα στα μέλη της Συνέλευσης να συνδιαμορφώνουν, να θεωρούν «δική τους» υπόθεση το προχώρημα του λοατ κινήματος, να αποφασίζουν τόσο επί τεχνικών όσο και επί ουσιαστικών ζητημάτων.

Με αυτές τις «αποφάσεις» η HΟΜΟphonia-Thessaloniki Pride «αυτοκαταργείται» και κινδυνεύει από άμεσο εκφυλισμό και μετατροπή της σε κλειστό κλαμπ με διαδικασίες ΜΚΟ, με διάρρηξη των συντροφικών σχέσεων, με (αυτο)κατάργηση των δημοκρατικών και αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών.

Όλα αυτά, μάλιστα, συντελέστηκαν σε κλίμα παντελούς αντισυντροφικής συμπεριφοράς, ενώ ζητήθηκε και η διαγραφή(!) των οκτώ μελών που διαφοροποιήθηκαν δημόσια σε σχέση με την απόφαση της συλλογικότητας να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ευκαιριακή πλειοψηφία της HOMOphonia κατηγόρησε ως… μέλη του lgbt KOKKINO τους/τις οκτώ που διαφώνησαν με τις ενέργειες για τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και με αυτή την «κατηγορία» τούς ζητήθηκε να απομακρυνθούν από τη συλλογικότητα άμεσα (σημειωτέον ότι μόνο τέσσερις από τις οκτώ υπογραφές ανήκουν σε μέλη του lgbt/ΚΟΚΚΙΝΟ). Όψιμα, λοιπόν, μάθαμε και τούτο: είναι μεμπτό και αιτία διαγραφής από κινηματική οργάνωση να ανήκει κάποιος/α σε μια λοατ ομάδα που μάχεται από τις θέσεις του επαναστατικού μαρξισμού ενάντια στην ομοφοβία και την πατριαρχία. Είναι μεμπτό και αιτία διαγραφής να παλεύεις παράλληλα και για επιμέρους δικαιώματα για τις/τους λοατ, αλλά και για την συνολική ανθρώπινη χειραφέτηση.

Ως μέλη του lgbt KOKKINO που παρεμβαίνουμε στο λοατ κίνημα θεωρούμε ότι όλα αυτά (αυτοκατάργηση της Γ.Σ. της συλλογικότητας υπέρ της ΑΜΚΕ, προτάσεις για διαγραφή μελών επειδή διαφώνησαν δημόσια σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα, αντισυντροφική συμπεριφορά) είναι αδιανόητα, ιδιαίτερα για μια κινηματική συλλογικότητα. Συνιστούν ένα «πραξικόπημα» με τα τετελεσμένα του οποίου ούτε συμβιβαζόμαστε ούτε αναγνωρίζουμε. Τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές το κίνημα και η Αριστερά τις έχει αντιστρατευτεί -και θα συνεχίσει να το κάνει- σε σωματεία, συλλόγους, κάθε είδους κινηματικές συλλογικότητες.

Ως μέλη του lgbt ΚΟΚΚΙΝΟ που δρούμε ενεργά στο λοατ κίνημα θα πάρουμε όλες τις απαραίτητες, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να ανατραπούν τα τετελεσμένα μιας απόφασης-ταφόπλακας για τις δημοκρατικές διαδικασίες. Για να επανέλθει η HΟΜΟphonia στο δρόμο που είχε χαραχτεί πριν από τρία χρόνια μέσα από το διακηρυκτικό κείμενο των αρχών λειτουργίας της.

Η HOMOphonia-Thessaloniki Pride και οι κινηματικές συλλογικότητες ανήκουν στο κίνημα και στα μέλη τους και όχι στους ευκαιριακά, συγκυριακά και «κατά νόμο διαχειριστές» τους.

η lgbt ομάδα της συνιστώσας ΚΟΚΚΙΝΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Ετικέτες