Στο πλαίσιο της απεργίας που κήρυξαν για σήμερα η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ συνεχίστηκαν για 3η συνεχόμενη εβδομάδα οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των γιατρών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Υποστελέχωση τμημάτων και εργαστηρίων, έλλειψη υλικών, απαρχαιωμένος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και προσωπικό που έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια αντοχής του λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας, δεν συνιστούν ένα πλαίσιο αξιοπρεπούς και ασφαλούς φροντίδας και νοσηλείας για τους ασθενείς.

Οι στάσεις εργασίας των ειδικών γιατρών, η επίσχεση των ειδικευόμενων και το κλείσιμο του εισπρακτικού μηχανισμού είναι τα τελευταία μέσα που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους, προκειμένου να καταστήσουν δημόσια γνωστή τη δραματική κατάσταση λειτουργίας του νοσοκομείου.

Στο 2ο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, το οποίο σηκώνει έναν τεράστιο όγκο ασθενών από όλη την Ελλάδα σε κάποιες περιπτώσεις, η καθυστέρηση της καταβολής των εφημεριών ξεπερνάει όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία.

Οι τακτικές εφημερίες που πληρώνονται από το Υπουργείο Υγείας είναι απλήρωτες εδώ και επτά μήνες ενώ οι έκτακτες, που καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, εδώ και τρία χρόνια. Για τη συνολική κατάσταση που επικρατεί, οι γιατροί έχουν αποτανθεί στη Δικαιοσύνη, η οποία ωστόσο παραμένει τυφλή και κουφή απέναντι στους εργαζόμενους που με μεγάλο προσωπικό κόστος στηρίζουν τη δημόσια υγεία.

Στη σημερινή κινητοποίηση των εργαζόμενων παρευρέθηκε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Γαϊτάνη, η οποία δήλωσε:

Ακόμη και αν αύριο εξοφληθούν στο ακέραιο τα οφειλόμενα, τα προβλήματα των συνθηκών εργασίας και της ποιότητας της παρεχόμενης φροντίδας στους ασθενείς θα παραμείνουν. Την ώρα που οι εργαζόμενοι χαρίζουν απλήρωτη εργασία στο κράτος και διεκδικούν τα νόμιμα χρήματα που αυτό τους χρωστάει, η συγκυβέρνηση επιβάλλει απανωτά φόρους στην κοινωνία και φροντίζει, κυριολεκτικά βράδυ, να απαλλάξει τους εφοπλιστές από τη φορολόγηση των πλοίων τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων, σήμερα ως αντιπολίτευση και αύριο ως Κυβέρνηση της Αριστεράς, οικοδομώντας την αναγκαία συμμαχία με τους ανθρώπους που έχουν τη γνώση και την πείρα να στηρίξουν ένα λειτουργικό και ποιοτικό, πραγματικά δημόσιο και δωρεάν, σύστημα υγείας”.