Δευτέρα 17/9, 7.00μμ στο Παλαιό Δημαρχείο (Ι. Θεολόγου 22)

για ένα ενωτικό & ριζοσπαστικό αριστερό δημοτικό σχήμα

για έναν άλλο δρόμο για το δήμο μας  χωρίς μνημόνια & Καλλικράτη – Κλεισθένη

για ένα συλλογικό ανατρεπτικό κίνημα με ενεργούς κατοίκους σε μία ζωντανή γειτονιά

Απευθύνουμε πρόσκληση προς τους κατοίκους, τους εργαζόμενους/ες, τον κόσμο του μεροκάματου, τους αυτοαπασχολούμενους που τους κλέβουν ό,τι με ιδρώτα έφτιαξαν, τους ημιαπασχολούμενους/ες, τους ανέργους/ες και κυρίως τη νεολαία της γειτονιάς μας,  όλους όσους διαφοροποιούνται από την πολιτική των κυρίαρχων κύκλων. Απευθυνόμαστε στη μαχόμενη Αριστερά που δεν υιοθέτησε τα μνημόνια, τη λιτότητα και τους ευρωμονοδρόμους.

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στις συνεχιζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας και τις μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των επίδοξων συνεχιστών αυτής της πολιτικής, τη ΝΔ και λοιπούς που έχουν ισοπεδώσει την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση και έχουν οδηγήσει στη μόνιμη εποπτεία και σε συνεχείς ασφυκτικούς δημοσιονομικούς περιορισμούς κατ’ επιταγή της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.

Να αγωνιστούμε μαζί:

  • Για ένα δήμο που θα βασίζεται και θα ενισχύει την συλλογική οργάνωση των κατοίκων. Ενάντια στις λογικές της ανάθεσης όπως αυτές προωθούνται με τους νόμους ¨Καλλικράτη¨ και ¨Κλεισθένη¨, που θεμελιώνουν ένα δήμο – τοπικό βραχίονα του κράτους και υπηρετούνται από όλες τις δημοτικές παρατάξεις που διαχρονικά διοικούν το δήμο μας.

  • Για σύγχρονες ποιοτικές δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες που θα λειτουργούν με εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Κόντρα στις λογικές ιδιωτικοποίησης – ανταποδοτικότητας.

  • Για ένα δήμο που θα βρίσκεται δίπλα στους πολίτες ώστε να μην κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους ή την μικροεπιχείρησή τους από τους φόρους και τα  χρέη.

  • Για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών (νερό, συγκοινωνία κ.λπ.) από τα γνωστά αρπακτικά που λυμαίνονται  γη, νερό , αέρα, και  των ελεύθερων χώρων που έχουν απομείνει στη γειτονιά μας (Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί, 17 στρέμματα Ζωγράφου) και την υπεράσπιση πρόσβασης όλων των κατοίκων στον αστικό ιστό της πόλης.

  • Για να σταθούμε έμπρακτα αλληλέγγυοι/ες σε όλους τους κατοίκους της γειτονιάς, ντόπιους και μετανάστες, ενάντια σε ρατσιστικές λογικές διαχωρισμού. Για να βάλουμε ανάχωμα στο φασισμό, είτε εκφράζεται αυθόρμητα είτε από τις πολιτικές οργανώσεις της ακροδεξιάς.

Οι Δήμοι είναι  θεσμικά  προσδεμένοι στο κράτος και  ασφυκτικά εξαρτώμενοι από αυτό.  Ασκούν άγρια φορομπηχτική πολιτική  και ακολουθούν τις λογικές  της συνδιαχείρισης απόλυτα εναρμονισμένοι με τις πολιτικές που υπαγορεύει το κεντρικό κράτος κατ’ επιταγή των δανειστών και της Ε.Ε.

Υποστηρίζουμε ότι αυτές οι αντιλαϊκές  πολιτικές μπορούν να ανατραπούν μόνο με  την ανάπτυξη ενός ενωτικού μαχητικού κινήματος που θα ενώσει εκείνους τους αγωνιστές/τριες και τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν ταχθεί ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές κράτους, Ε.Ε., ΔΝΤ που έχουν φέρει τη  φτώχεια και την ανεργία.

Όχι πάλι μία από τα ίδια στο Δήμο μας!

 

Η σημερινή διοίκηση του δήμου τέσσερα χρόνια τώρα δεν εξέφρασε τις αγωνίες των κατοίκων που τη στήριξαν και την ψήφισαν για να δουν φως στο τούνελ.  Ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την κυβερνητική πολιτική της μνημονιακής μιζέριας συνεχίζοντας και ενισχύοντας τις πολιτικές των προηγούμενων διοικήσεων με αποκορύφωμα την επικράτηση επικοινωνιακών λογικών «άρτου και θεάματος» στη γειτονιά μας.

Και η σημερινή Δήμαρχος μοίρασε υποσχέσεις για άμεση δημοκρατία, δημοψηφίσματα, λαϊκές συνελεύσεις και τις αθέτησε από την πρώτη στιγμή. Φόρεσε το προσωπείο του αριστερού κρύβοντας το πρόσωπο μιας συμβιβασμένης ηγεσίας που ο μόνος σκοπός της ήταν  να κυβερνήσει ντε και καλά, έστω και αν αυτό σήμαινε ότι θα κάνει τα ίδια με τους προηγούμενους  με την αγαστή συνεργασία τους. Ξέχασε τις προεκλογικές μεγαλοστομίες και υποσχέσεις της για καταλογισμό ευθυνών στις προηγούμενες δημοτικές αρχές,  εξαγοράζοντας ουσιαστικά τη σιωπή και την ανοχή τους. Αντέγραψε πιστά τους προϋπολογισμούς λιτότητας της προηγούμενης διοίκησης, αυτούς που καταψήφιζε επειδή δήθεν ήταν αντιαναπτυξιακοί και όχι διεκδικητικοί. Συντήρησε τη λογική των πελατειακών σχέσεων και της ανάθεσης. Η καθαριότητα και γενικά η κατάσταση των δημόσιων χώρων και η περιποίηση του πρασίνου είναι σε άθλια κατάσταση παρόλο που  κάτοικοι πληρώνουν αδρά τα λεγόμενα «ανταποδοτικά τέλη» μέσα από το λογαριασμό του ρεύματος και ο Δήμος έχει μεγάλα έσοδα απ’ αυτό. Η υιοθέτηση των ελαστικών μορφών εργασίας (5άμηνα 8μηνα κ.λπ.) έχει υποβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών όσων κοινωνικών δομών έχουν απομείνει. Η σημερινή διοίκηση έχει ενστερνιστεί πλήρως το γνωστό δόγμα There is no Alternative (ΤΙΝΑ). Μια διοίκηση που έκρυψε κάτω από το χαλί του Δημαρχείου τους θανάτους δύο εργατών στην καθαριότητα ΔΕΝ μπορεί να δηλώνει Αριστερή και συμπαραστάτης των εργαζομένων τάξεων!

Η αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Αγγελόπουλου μαζί με στελέχη παλιών διοικήσεων από το χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (Μπότου,  Βούρτση, Παπακωνσταντίνου, Βαρσαμιδάκη κ.ά ) δημιουργούν εντυπώσεις με διαξιφισμούς αλλά στα κρίσιμα θέματα συμφωνούν όπως ακριβώς συμβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Για μια νέα Δημοτική Κίνηση που θα ενώσει τις δυνάμεις του Άλλου Δρόμου

 

Σας καλούμε να πάρουμε μαζί την Πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης που θα βρίσκεται στο πλάι του αγωνιζόμενου λαού και απέναντι στα συμφέροντα  των λίγων επιδιώκοντας:

  • να αποτελέσει πόλο έλξης και συσπείρωσης ανθρώπων που αγωνίζονται ή θέλουν να αγωνιστούν στη γειτονιά μας με συλλογικές διαδικασίες, με βάση τις μορφές οργάνωσης του λαού μας στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές μας, με δημοκρατική λειτουργία και σεβασμό στους ιδιαίτερους προβληματισμούς και αγωνίες των συναγωνιστών/τριων που θα συμμετέχουν.

  • να επεξεργαστεί ένα σχέδιο ριζικής αναμόρφωσης των δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη, γνωρίζοντας ότι πρέπει να σκύψει το κεφάλι στο πρόβλημα και όχι να μιλάει μόνο γενικόλογα για τον άλλο κόσμο που είναι εφικτός. Υπάρχει πλέον η επίγνωση ότι για να γίνουν ριζικές τομές, πρέπει να αλλάξει η σχέση του πολίτη με το δήμο και η σχέση του δήμου με το κράτος.

  • να δίνει το παρόν σε όλες τις μικρές και τις μεγάλες κινητοποιήσεις στη γειτονιά μας, πλάι στις τοπικές συλλογικότητες σεβόμενη την αυτονομία τους με αγωνιστική δράση μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για την μαχητική διεκδίκηση των συμφερόντων και των αναγκών των κατοίκων πάνω από τους νόμους και τις στατιστικές!

  • να έχει ουσιαστική συμμετοχή στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα και κινήματα της περιόδου που αφορούν στην ανεργία, την προστασία της λαϊκής κατοικίας απέναντι στους πλειστηριασμούς, την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών & της δημόσιας περιουσίας, των μεταφορών, του ενεργειακού πλούτου της χώρας, των ελεύθερων-δημόσιων χώρων από τα ντόπια και ξένα ολιγοπώλια.

  • να δώσει φωνή στα στρώματα της κοινωνίας που σήμερα δεν έχουν φωνή: τον εργαζόμενο, την άνεργη, το φοιτητή, την οικογένεια, τη μετανάστρια, τους αναπήρους που είναι κρυμμένοι σπίτια τους αφού ζουν σε έναν από τους πιο απροσπέλαστους δήμους της χώρας απαιτώντας λύσεις εδώ και τώρα.

Γνωρίζουμε ότι για να πετύχουμε τα παραπάνω, δεν χρειάζεται μόνο τοπικός αγώνας αλλά και μια συνολική αμφισβήτηση του κεντρικού πολιτικού σκηνικού. Χρειάζεται ανατροπή του αντεργατικού μνημονιακού προγράμματος σταθερότητας και κατάργηση του «Καλλικράτη» και του «Κλεισθένη», των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Χρειάζεται άρνηση πληρωμής και διαγραφή του χρέους των δήμων και του κεντρικού κράτους. Ρήξη και ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και του ευρωμονόδρομου των μνημονίων, της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων που επιβάλλει, αποκάλυψη της αλληλοδιαπλοκής των πολιτικών αυτών με τις επιλογές που κάνουν οι δημοτικές αρχές, απειθαρχία ανυπακοή και αποδέσμευση από την  ΕΕ και άλλους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς.  Όχι στην προετοιμασία νέων πολέμων! Ειρήνη, διεθνισμός, αλληλεγγύη των λαών.

Όσοι/ες ήθελαν να διαχειριστούν την εκμετάλλευση που επιτάσσει το σημερινό σύστημα  εξουσίας δεν είναι μαζί μας. Επέλεξαν τις παρατάξεις του παλαιού και νέου δικομματισμού.  Έφτιαξαν δικές τους παρατάξεις για να διαπραγματευθούν έναν αναβαθμισμένο ρόλο στις μοιρασιές μετά τις εκλογές.

Γι’ αυτό απευθύνουμε αυτό το δημόσιο κάλεσμα για συμπόρευση του κοινωνικού και πολιτικού δυναμικού που συμφωνεί σε μία τέτοια κατεύθυνση, ώστε να υπάρχουν δημόσιοι όροι τοποθέτησης.

Η δική μας πολιτική πρόταση καλλιεργεί και στοχεύει στη μαχόμενη κοινή δράση των αγωνιζόμενων κατοίκων και της αριστεράς με σκοπό την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων, την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Παρά τις σημερινές δυσκολίες και συσχετισμούς, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη και επιμένουμε να παλεύουμε για μια χειραφετημένη γειτονιά σε μία χειραφετημένη κοινωνία της συλλογικής δημοκρατίας και της εξάλειψης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Για αυτούς τους γενικούς στόχους και όσους ακόμα συλλογικά θα προσδιορίσουμε και θα αναπτύξουμε περαιτέρω όλοι και όλες μαζί, σας καλούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα!

Αντωνίου Σπύρος, ιδ. υπάλληλος

Παπαγεωργίου Σωτηρία, συντ. μηχ. ΕΥΔΑΠ

Βακαλόπουλος Αλέξανδρος, μηχανικός μπλοκάκι

Παπατζανή Εύα, αρχιτέκτονας ΥΔ ΕΜΠ

Γαρουνιάτης Βασίλης, μηχανικός μπλοκάκι

Πετράκης Μιχάλης, συνταξιούχος

Γιαννόπουλος Γιάννης, συντ. εκπαιδευτικός

Σκούρας Ηλίας, συνταξιούχος

Ιντζεγιάννη Βαγγελιώ, συντ. οδοντίατρος

Τσεκούρας Αλέξανδρος, καθηγητής αγγλικών

Κήτιγκ Μαριλία, φοιτήτρια

Τουλιάτος Χρίστος, βιβλιοϋπάλληλος

Κόκας Κωστής, μηχανικός

Φιλίππου Στέλιος, υπάλληλος Δ. Ζωγράφου

Κωνσταντέλλος Βασίλης, φοιτητής

Φλώτσιου Έφη, ιδ. υπάλληλος

Κωστόπουλος Κώστας, συντ. εκπαιδευτικός

Χαλβατζιδάκης Δημήτρης, δάσκαλος

Μακαρώνας Γιάννης, φοιτητής

Χατζηθεοδώρου Ηλιάνα, ιδ. υπάλληλος

Μπαρμπεράκης Κωστής, ιδ. υπάλληλος

Χλής Κώστας, καθηγητής

Μπούμπουλη Φανή, δημ. υπάλληλος

Ψαρρέας Πέτρος, γεωλόγος ΥΔ ΕΜΠ

Ετικέτες