Δημοσιεύουμε κάλεσμα στήριξης που απευθύνουν παλαιστινιακές οργανώσεις γυναικών καθώς και ευχαριστήριο μήνυμα προς τις φεμινιστικές συλλογικότητες που δρούμε στην Ελλάδα για την οικονομική βοήθεια που αποστείλαμε στις συλλογικότητες τους. Πρόκειται για το ποσό που συγκεντρώσαμε στην φεμινιστική εκδήλωση αλληλεγγύης που έγινε στην Νομική την 19η Ιανουαρίου του 2024.

Οι συλλογικότητες που υπογράφουν το κάλεσμα και το ευχαριστήριο μήνυμα είναι η Παλαιστινιακή Ομοσπονδία των Επιτροπών Γυναικείας Δράσης (PFWAC), η κοινωνική ομάδα Annajda και η συλλογικότητα Κοινωνικό Σχολείο Μητέρων. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων στην Ελλάδα που έκανε εφικτή την συνεργασία μας με αυτές τις συλλογικότητες, που μεταφράζει ακούραστα τα κείμενά τους και που αγωνίζεται για μια ελεύθερη Παλαιστίνη. Δεσμευόμαστε ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια συλλογής χρημάτων καθώς και ειδών πρώτης ανάγκης. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε λεπτομέρειες για την συγκέντρωση χρημάτων και βασικών ειδών για την Παλαιστίνη αλλά και για τις προσφύγισσες/ες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

---

Ευχαριστήριο σημείωμα

Εκ μέρους της Παλαιστινιακής Ομοσπονδίας Επιτροπών Δράσης Γυναικών και της κοινωνικής οργάνωσης Annajda -για την ανάπτυξη των Παλαιστινίων γυναικών- θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τις ελληνικές φεμινιστικές οργανώσεις για την υποστήριξη στον αγώνα και τα κατοχυρωμένα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού μας, απέναντι στον βάρβαρο πόλεμο της Σιωνιστικής-Αμερικανικής επίθεσης εναντίον του λαού μας που εξαπολύθηκε πριν από πέντε μήνες. Στέλνουμε τις ευχαριστίες μας για την οργάνωση δράσεων για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού και την έκκληση για κατάπαυση πυρός εν μέσω μαζικής σφαγής, καθώς και για την στήριξη της εκστρατείας υπεράσπισης που ξεκινήσαμε (Εκστρατεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης) για την ανακούφιση και την αλληλεγγύη προς το λαό της Γάζας, τις οικογένειες τους και τις γυναίκες ειδικότερα, λαμβάνοντας μια αρχική ενίσχυση τριακοσίων (300) ευρώ.

Ελπίζοντας στη συνέχιση της σπουδαίας προσπάθειάς σας.

Κάλεσμα των Παλαιστινίων γυναικών προς τους ελεύθερους ανθρώπους όλου του κόσμου

Εμείς, από την Παλαιστινιακή Ομοσπονδία των Επιτροπών Γυναικείας Δράσης (PFWAC) και την Κοινωνική Ομάδα Αnnajda, που έχουμε παραρτήματα στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα ζητάμε και απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους θεσμούς, τα σωματεία, τις κοινότητες, τις ανθρωπιστικές, φεμινιστικές ομάδες, τις συλλογικότητες υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις συνδικαλιστικές ενώσεις, να παράσχουν οικονομική και ηθική υποστήριξη στο λαό µας γενικά αλλά και ειδικά στις Παλαιστίνιες γυναίκες.

Για πέντε συνεχόμενους μήνες, οι Παλαιστίνιες γυναίκες βιώνουν τις χειρότερες τους μέρες υπό το φως του πολέμου της γενοκτονίας και της εθνοκάθαρσης που εξαπολύει η ισραηλινή επίθεση εναντίον του λαού µας στη Γάζα. Αυτός ο αποικιοκράτης που έχει υπό την κατοχή του τη γη µας αποτελεί ένα μεγάλο βάρος στα στήθη µας για περισσότερα από 75 χρόνια, μαζί µε τις οργανωμένες βάρβαρες ενέργειες ενάντια στο λαό µας κατάσχοντας τη γη του µε τους παράνομους εποικισμούς, καθώς και επιβάλλοντας τον αναγκαστικό εκτοπισμό, δολοφονίες, και συλλήψεις. Πρόκειται για αναπόσπαστες όψεις ενός γενικευμένου σχεδίου, που υποστηρίζεται από την Αμερική και την αποικιοκρατική Δύση και που αποπειράται να εξαλείψει το Παλαιστινιακό ζήτημα και το δικαίωμα του λαού μας στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση αλλά και του οράματος για την εγκαθίδρυση ανεξάρτητου κράτους µε πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ καθώς και του δικαιώματος επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων.

Ο καταστροφικός πόλεμος που βιώνουμε έχει σκοπό να εξαλείψει το δικαίωμα σε ένα κράτος, να ξεριζώσει τον λαό µας από τη γη του και να εκτοπίσει τη Λωρίδα της Γάζας στην Αίγυπτο και τη Δυτική Όχθη στην Ιορδανία.

Οι Παλαιστίνιες γυναίκες έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα σε αυτόν τον πόλεμο με τη σάρκα τους, το αίμα τους, την πείνα, τη δίψα και το φόβο, καθώς ο αριθμός των μαρτύρων έφτασε τις 30.000, το ένα τρίτο των οποίων ήταν γυναίκες, 10.000 μάρτυρες µε 2.000 γυναίκες να αγνοούνται κάτω από τα ερείπια των

βομβαρδισμένων σπιτιών τους. 20.000 γυναίκες έχουν μείνει χήρες, χάνοντας τους συζύγους τους και τους στυλοβάτες των οικογενειών τους.

180 γυναίκες γεννούν καθημερινά εκτοπισμένες, το 10% των γεννών αντιμετωπίζουν σοβαρές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου των µητέρων κατά τη γέννα, και 5.000 γυναίκες έχασαν τα λογικά τους μετά την απώλεια της οικογένειάς τους, των παιδιών τους και του σπιτιού τους, καθώς και λόγω του τρόμου που βιώνουν από τους βομβαρδισμούς, ιδιαίτερα αφού η Γάζα έχει βομβαρδιστεί 5 φορές περισσότερο απ’ ότι η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Επιπλέον, πάνω από το 70% των βασικών κτιριακών υποδομών στη Γάζα, όπως πανεπιστήμια, τζαμιά, σπίτια και ιδρύματα έχουν καταστραφεί. 32 από τα 36 νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας μετατρέποντας τα εδάφη της Γάζας σε σκόνη, µία περιοχή φαντασμάτων, επιδημιών, ασθενειών και συνεπώς μιας περιοχής που είναι αδύνατον να κατοικηθεί.

Επιπλέον εκατοντάδες γυναίκες συνελήφθησαν µε τη βία, συγκεντρώθηκαν σε στρατιωτικά στρατόπεδα, ανακρίθηκαν, βασανίστηκαν και δέχτηκαν σεξουαλικές επιθέσεις από τις Ισραηλινές αποικιοκρατικές δυνάμεις. Έκθεση που διενεργήθηκε από ιδρύματα υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων της γυναίκας καθώς και διεθνείς οργανισμούς, κατέδειξε ότι ο στρατός επιτέθηκε σε 112 Παλαιστίνιες γυναίκες, εκ των οποίων οι τρεις ήταν παρθένες, κατά τη διάρκεια ομαδικού βιασμού ανάμεσά τους και µία έγκυος, η οποία μεταφέρθηκε υπό διεθνή επιτήρηση σε μυστική τοποθεσία.

Επιπλέον ανάμεσα στις 60.000 έγκυες γυναίκες που υποφέρουν, ένας μεγάλος αριθμός απέβαλε λόγω των βομβαρδισμών και της κακής διατροφής. Αυτό είχε ως συνέπεια να υποστούν υστερεκτομή λόγω συνεχούς αιμορραγίας, ενώ κάποιες γέννησαν σε απάνθρωπες συνθήκες μέσα σε καταφύγια, σχολεία, πάρκινγκ και δρόμους, χωρίς καμία ιατρική περίθαλψη και χωρίς βασικές προμήθειες για γυναίκες και παιδιά, γεγονός που οδήγησε στον θάνατο των νεογνών τους, όπως και των γυναικών που υπεβλήθησαν σε καισαρική χωρίς αναισθησία.

Η Λωρίδα της Γάζας γενικά και οι γυναίκες ιδιαίτερα υποφέρουν επίσης από µία συστηματική διαδικασία λιμοκτονίας λόγω των αποφάσεων της Ισραηλινής πολεμικής κυβέρνησης, µε σκοπό να επιταχυνθεί η εθνοκάθαρση του λαού µας. Όποιος δεν πεθάνει από τους βομβαρδισμούς θα πεθάνει από την πείνα.

Εκατοντάδες εγκλήματα πολέμου διαπράττονται κάθε στιγμή εναντίον των Παλαιστίνιων γυναικών και γι’ αυτό απευθύνουμε την έκκλησή µας στους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου να στηρίξουν τον αγώνα του λαού µας, να προστατεύσουν τον λαό µας από τα εγκλήματα της κατοχής και να στηρίξουν τις γυναίκες µας ώστε να ζήσουν µε αξιοπρέπεια και ανθρωπιά.

Ξεκινήσαμε µία πρωτοβουλία µε την Παλαιστινιακή Ομοσπονδία Επιτροπών Γυναικείας Δράσης και την κοινωνική ομάδα Αnnajda για την Ανάπτυξη των Γυναικών, να στηρίξουμε οικογένειες από τη Λωρίδα της Γάζας παρέχοντάς τους βοήθεια σε μετρητά.

Ελπίζουμε ότι όλες οι φεμινιστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα σωματεία και οι ανθρωπιστικές ενώσεις θα εργαστούν για να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία, δημιουργώντας µία καμπάνια για να συγκεντρώσουν δωρεές και να παράσχουν ανακούφιση στις γυναίκες της Γάζας.

10/03/2024

Ετικέτες