Προκήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 24 Νοέμβρη στα Προπύλαια

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Καμία ανακωχή με την κυβέρνηση των τραπεζιτών, καμία ανοχή στους νεοναζί

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ 12 μ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή

Η τρικομματική κυβέρνηση μειοψηφίας, αφού ψήφισε με τα χίλια χίλια ζόρια το νέο μνημονιακό έκτρωμα, τώρα πρέπει να το εφαρμόσει. Όμως ξέρουν καλό ότι έχουν αντιμέτωπη τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού που συνεχίζει να αντιστέκεται με στόχο την ανατροπή των μέτρων και της κυβέρνησης Σαμαρά. Ξέρουν καλά πως δεν  περνάει στον κόσμο η μαύρη προπαγάνδα της συλλογικής εξαθλίωσης για χάρη της "δόσης". Γι'  αυτό, ο μόνος τρόπος που τους έχει απομείνει είναι η τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται: Αύρες και δακρυγόνα, προληπτικές συλλήψεις στο σωρό, δημοσίευση προσωπικών στοιχείων διαδηλωτών πριν περάσουν από δίκη, διώξεις  εναντίον απεργών, κατοίκων που αντιστέκονται όπως στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Την ίδια ώρα, οι αρχές επιδεικνύουν απίστευτη ανοχή στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που παρανομούν απροκάλυπτα στο φως της ημέρας και καυχιώνται δημόσια για τα εγκλήματά τους. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν τα "στραβά μάτια" στις ρατσιστικές επιθέσεις φασιστών που γίνονται μπροστά τους. Όταν ξυλοκοπούν ανθρώπους και σπάνε μαγαζιά μεταναστών στην Αγίου Μελετίου, την Πλατεία Αμερικής, την Κρήτη, τη Σαλαμίνα, αλλά και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις, δεν συλλαμβάνουν ποτέ κανένα φασίστα. Όμως συλλαμβάνουν και κακοποιούν μετανάστες χωρίς χαρτιά και αντιφασίστες που αντιστέκονται. Δεν είναι τυχαίο. Ο Δένδιας και οι φασίστες συμπράττουν στον "πόλεμο" που έχουν από κοινού κηρύξει εναντίον των μεταναστών - αποδιοπομπαίων τράγων - προσπαθώντας να στρέψουν την οργή του κόσμου από τους πραγματικούς υπαίτιους της εξαθλίωσης, στους πιο εξαθλιωμένους. Ο Σαμαράς εξαγγέλλει την "ανακατάληψη" των πόλεων και ο Μιχαλολιάκος την υλοποιεί με τάγματα εφόδου. Ολοένα και πιο συχνά, ένστολοι βιαιοπραγούν απροκάλυπτα εναντίον μεταναστών και διαδηλωτών δικαιώνοντας το γνωστό παρατσούκλι τους: "Χρυσαυγίτες με στολή".

Από την άλλη μεριά, το σύστημα δεν ανησυχεί καθόλου από τους νεοναζί, που αποδεικνύονται λαγοί των πιο αντιδραστικών επιλογών του: Στη Βουλή, συντάσσονται με τους φίλους τους εφοπλιστές, ζητώντας να μην πληρώσουν ούτε τα ψίχουλα των 85 δις που προβλέπει το Μνημόνιο 3. Ζητούν σκληρότερη αστυνόμευση στις διαδηλώσεις και γενίκευση των προληπτικών συλλήψεων από την ΕΛ.ΑΣ. Επιτίθενται στους πιο αδύναμους, ενώ ποτέ δεν ενόχλησαν τοκογλύφους και μεγάλους φοροφυγάδες. Επιτίθενται σε φτωχούς μικροπωλητές αλλά ποτέ δεν ενόχλησαν αμαρτωλές αποθήκες λαθρεμπορίου. Να γιατί, παρά τις "αντιρατσιστικές" κορώνες του Δένδια, οι Χρυσαυγίτες ήταν και παραμένουν το αγαπημένο παρακρατικό χέρι του συστήματος, πρόθυμο για τις πιο βρώμικες δουλειές...

Ομως παρά την προκλητικά θετική προβολή τους από μια σειρά ΜΜΕ, τελευταία οι νεοναζί αρχίζουν να νοιώθουν την πίεση της αντιφασιστικής δράσης. Αντιφασιστικές πρωτοβουλίες ξεφυτρώνουν σε κάθε γειτονιά και πόλη, ακόμα και σε χωριά. Οι πολίτες τους απομονώνουν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Εργαζόμενοι καταγγέλλουν και αποτρέπουν τα σκαβοπάζαρα των Χρυσαυγίτικων "ΟΑΕΔ",  τις  ρατσιστικές αιμοδοσίες τους, τις εφόδους τους σε σχολεία. Η "αντίσυστημική" προβιά των νοσταλγών του Χίτλερ, δείχνει να ξεθωριάζει. Χρέος μας να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο το μέτωπο ενάντια στους νεοναζί και να συντονίσουμε τις αντιφασιστικές δράσεις για να τους απονομιμοποιήσουμε οριστικά στην κοινωνία. Είναι απολύτως αναγκαίο. Γιατί οι "από πάνω" θα τους έχουν ολοένα και περισσότερο ανάγκη, ως απαραίτητο παρακρατικό στήριγμα της σιωπής νεκροταφείου που πολύ θα ήθελαν να επιβάλουν στο λαό που αντιστέκεται!

Σκούπα στην Κυβέρνηση των τραπεζιτών και της καταστολής 

Ανεπιθύμητοι οι ναζιστές στις γειτονιές και τα σχολεία μας