Την προτελευταία μέρα των διακοπών στις 29 Αυγούστου, μια σημαντική πορεία περίπου 2.500 ατόμων διαδήλωσε κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Με συμμετοχές από διάφορα σωματεία, συνδικαλιστικές παρατάξεις και πολιτικούς φορείς της Αριστεράς, διέσχισε την πόλη μέχρι την ΕΤ3 όπου και υπήρξε και μια όμορφη συναυλία. Οι καθηγητές δώσανε το μαχητικό τόνο στη διαδήλωση ενώ υπήρχαν πολλοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 αλλά και σχολικοί φύλακες, δάσκαλοι, εργαζόμενοι στους δήμους, υγειονομικοί από τα νοσοκομεία που απειλούνται κ.α.

Και ένα αποκαλυπτικό περιστατικό

Ήταν μια "παρέα" που με γνώριζαν από προηγούμενες κινητοποιήσεις.. Ερχόμενοι κοντά μου με ρώτησαν γιατί να μην κατεβάζανε τις παραταξιακές και πολιτικές σημαίες τους και να είχαν μόνο τις .. "ελληνικές" !

Περιττό να εξηγήσω την έκπληξή μου.. περιττό να σας πω ότι δεν καταλάβαιναν ότι την "ελληνική σημαία" την αξιοποιούν κάποιοι σαν τον Καραμανλή . και τον Καρατζαφέρη που έλεγαν: "μόνο τις ελληνικές σημαίες να κρατάτε".. Η έκπληξη όμως ήρθε μετά! Αυτή που περίμενα από τον εθνικιστή της ΣΠΙΘΑΣ να ακούσω κάποια στιγμή.. αλλά όχι εκεί, στην πορεία, απόψε! :

Ρωτάω τον ένα: "δηλαδή αν δεν υπήρχαν πολιτικές σημαίες και είχε μόνο "ελληνικές" , .. "για Έλληνες", και σου έλεγα ότι στην πορεία συμμετείχαν και φασίστες χρυσαυγίτες εσύ θα συμπορευόσουν μαζί τους" ;!

Και η απάντηση ήρθε "κατακούτελα" ! "ΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ"!..

(και καταγράφηκε δεόντως.. για να επιβεβαιωθεί η ρήση:

"ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ!"

(γιατί μετά, αφού εκτίμησαν ότι επρόκειτο για "300-400 άτομα μόνο" αποχώρησαν..)

ΥΓ. Ηθικό δίδαγμα: Να γιατί (ακόμη) είναι τελικά χρήσιμες και οι πολιτικές σημαίες!.. Κρατάνε τους εθνικιστές και τους φασίστες ΜΑΚΡΥΑ από τους αγωνιστές, και φυσικά και τους σημαιοκάπηλους-πατριδοκάπηλους υποκριτές που τους φέρνει πιο κοντά με τους πολιτικούς που ευθύνονται για το ξεπούλημα της χώρας και της κοινωνίας, την αποικιοποίηση της Ελλάδας, και τον εξευτελισμό των κατοίκων της.

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ,

ΤΟΣΟ ΣΕ ΤΑΪΖΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΦΥΛΗ .. (με δυο λόγια.. )

Ετικέτες