Tην Τρίτη το πρωί, ενόψει της προγραμματισμένης πορείας της Χ.Α για το ερχόμενο Σάββατο, μπήκα στο site τους για να τους «κατασκοπεύσω».

Είδα στην πολιτική τους εκπομπή τον τρισάθλιο Κασιδιάρη με το γνωστό υπεροπτικό του στιλ να λέει: “Είναι μια μεγάλη εκδήλωση. Όλοι οι Έλληνες για την αποφυλάκιση των συντρόφων μας, ενάντια στην πιο μεγάλη σκευωρία … Θα επακολουθήσει μια μεγάλη πορεία δια μέσου ολόκληρης της πόλης να μας δουν όλοι οι Έλληνες, το Σάββατο το βράδυ. … Θα δώσουμε έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Χ.Α δεν έχει τελειώσει.”

Είναι γεγονός πως η Χ.Α ,μετά τη δολοφονία των μελών της, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ανασύνταξης των δυνάμεών της και μια προσπάθεια επαναφοράς της στο πολιτικό σκηνικό. Παρουσιάζεται ως θύμα μιας «μεγάλης πολιτικής σκευωρίας» της «κυβερνητικής και κόκκινης τρομοκρατίας».Το προφίλ τους εμφανίζεται τώρα φιλήσυχο και μη βίαιο (π.χ το “αίμα, τιμή ,Χρυσή Αυγή” έγινε “πατρίδα, τιμή, Χρυσή Αυγή”) και προσπαθούν σιγά σιγά να ξαναλειτουργήσουν τις τοπικές τους, να ξεμουδιάσουν τον κόσμο τους, να επανέλθουν στο προσκήνιο. Η συγκέντρωση και η «μεγάλη πορεία διαμέσου ολόκληρης της πόλης» που καλούν οι δολοφόνοι είναι η κορύφωση αυτής της προσπάθειας. Πώς θα απαντήσουμε όμως;

To γεγονός πρέπει να πάρει τη σημασία που του αρμόζει, δηλαδή να είναι μια κεντρική πολιτική μάχη. Οπότε:

  1. Στο δημόσιο λόγο μας πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρο πως, πως ενάντια στη θεωρία των δύο άκρων και του θεσμικού αντιφασισμού, , ενάντια στη λογική των απομονομένων «ελίτ» που δρούν ξεκομμένα από την κοινωνία, απαντάμε πως μόνο το εργατικό-λαικό κίνημα μπορεί να τσακίσει τον φασισμό. Ούτε το Σύνταγμα ούτε κανένας άλλος δρόμος δεν θα αφήσουμε να «μολυνθεί» από το μίσος των Ναζί.

  2. Η Αριστερά και ο αντιεξουσιαστικός χώρος να συμμετέχουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια το Σάββατο 30 Νοέμβρη που καλεί ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας-Πειραιά.

  3. Σε κάθε φοιτητικό σύλλογο, σωματείο, συνέλευση, να γίνουν ψηφίσματα και καλέσματα για συμμετοχή στη συγκέντρωση.

  4. Να απευθυνθούμε στους μετανάστες και στις κοινότητές τους

Μόνο το εργατικό-λαϊκό-αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να σταματήσει το φασισμό. Είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση. Εαν αποτύχουμε στο τέστ, οι φασίστες θα ξανακερδίσουν πολλή από τη χαμένη ορμή τους. Εάν τους σταματήσουμε, θα δώσουμε ένα καλό μάθημα στον κάθε Κασιδιάρη, στον κάθε φασίστα, πως στην Αθήνα των αγώνων και τις αντίστασης ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Ετικέτες