Η ΛΑ.Ε. καταγγέλει την άρνηση της Σχολής ΝΟΠΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών να διαθέσει αίθουσα για τη διεξαγωγή Ημερίδας ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας του Μετανάστη Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, παρά τους αποκλεισμούς, το Σάββατο 17/12, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, στην Αθήνα

Η άρνηση και μάλιστα την τελευταία στιγμή, των οργάνων της Σχολής ΝΟΠΕ του Πανεπιστημίου της Αθήνας, να παραχωρήσουν αίθουσα για τη διεξαγωγή Ημερίδας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας του Μετανάστη, αποτελεί ένα επιπλέον πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης, χαρακτηριστικό της πολιτικής «αποστείρωσης» και της περαιτέρω συρρίκνωσης της έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου ως χώρου ελεύθερης διακίνησης των ιδεών που επιχειρείται από τις μνημονιακές δυνάμεις, στις οποίες συγκαταλέγεται πλέον με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόρριψη της αίτησης που υποβλήθηκε νομότυπα από φοιτητές της ΝΟΠΕ έγινε με επίκληση απόφασης γενικότερης άρνησης χορήγησης αιθουσών της ΝΟΠΕ για πολιτικές δραστηριότητες πέραν αυτών που αφορούν την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η προσπάθεια αποκλεισμού της ΛΑ.Ε., αλλά και του αποκλεισμού των ιδεών του ευρύτερου κινήματος αντίστασης στις μνημονιακές και αντιπροσφυγικές/αντιμεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησης δεν θα περάσει!

Η Ημερίδα της ΛΑ.Ε. θα πραγματοποιηθεί κανονικά, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, από τις 13.00 έως τις 16.00 και από τις 18.00 έως τις 21.00, στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στην Αθήνα.

Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την περιφρούρηση του πανεπιστημιακού ασύλου ως χώρου ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων που υπονομεύονται όλο και περισσότερο, παράλληλα με την γενικότερη εξαθλίωση της κοινωνίας!