Και «ξαφνικά» ο Δήμος ΒΒΒ διεκδικεί την αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου του Ασκληπιείου Βούλας διεκδικώντας κομμάτια-φιλέτο επί του παραλιακού μετώπου και επι της Β. Παύλου.

Ο Δήμος ισχυρίζεται ότι έχει έρθει σε συνεννόηση με την διοίκηση και την τεχνική υπηρεσία του Ασκληπιείου και ισχυρίζεται ότι δεν θα αλλάξει την υφιστάμενη χρήση για θέσεις πάρκινγκ. Ο Ερυθρός Σταυρός στον οποίο ανήκει το ακίνητο δεν έχει τοποθετηθεί ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου ρίχνει τις ευθύνες στις παλιότερες διοικήσεις  και σε συντονισμό με την  παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο καλούν σε αντίσταση στο δήμαρχο  αποκρύπτωντας τις ευθύνες της κυβέρνησης γι αυτήν την εξέλιξη.

Πρόκειται για τμήμα της μεθόδευσης από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τώρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την παραχώρηση μεγάλων τμήματων  του παραλιακού μετώπου στο εφοπλιστικό κεφάλαιο για εμπορική εκμετάλλευση.

Οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να εξαπατηθούν: Οι δωρεές του Νιάρχου, του Μαρτίνου κλπ προς το Ασκληπιείο δεν είναι παρά  ψίχουλα μπροστα στο πάρτυ κερδών που έχει ήδη ξεκινήσει για την τάξη τους. Την ώρα που το διαφαινόμενο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης  φέρνει κι άλλα σκληρά μέτρα με την μείωση των εργατικών εισοδημάτων και των συντάξεων,  με το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των  λιμανιών, την ίδια ώρα χαρίζουν δημόσια γη, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στους καπιταλιστές για φαραωνικά έργα και γήπεδα.

Οι εργαζόμενοι μαζί με τους δημότες πρέπει να διεκδικήσουν λεφτά για σχολειά και νοσοκομεία και για μαζικούς διορισμούς σε όλες τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, να φράξουν το δρόμο στην εκχώρηση χώρων του Ασκληπιείου, να παλέψουν με όραμα για ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο για τους πάνω από 1.000.000 κατοίκους στα νότια προάστια. Για αυτό πρέπει με αγώνα ενωτικό και μαζικό να σταματήσουμε τα σχέδια κυβέρνησης- εφοπλιστών-εργολάβων για την συρρίκνωση του Ασκληπιείου, για να σταματήσει η διαρκής  υποβάθμιση του Ασκληπιείου προς όφελος των πιράνχας της ιδιωτικής υγείας στα νότια.

Το σωματείο εργαζομένων καλεί σε μαζική συνέλευση τους εργαζόμενους του νοσοκομείου την Τετάρτη 26 Απρίλη με στόχο την δημιουργία μετώπου  με φορείς και δημοτικές κινήσεις της περιοχής  ώστε όλοι μαζί να αποτρέψουμε την ψήφιση της αλλαγής του ρυμοτομικού στο δημοτικό συμβούλιο.

Ετικέτες