Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας: Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στη συνάδελφισσα που δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από αντιπρόσωπο εταιρείας ιατρικών υλικών στον χώρο του χειρουργείου. Εκφράζουμε τον σεβασμό μας στη συνάδελφισσα μας που κατήγγειλε το περιστατικό στην υπηρεσία και στο σωματείο.

Η παρέμβαση της προέδρου και του αντιπροέδρου του σωματείου στον διοικητή του νοσοκομείου τον Ιούλιο είχε ως αποτέλεσμα την άμεση απομάκρυνση του θύτη από το Ασκληπιείο Βούλας.

Χαιρόμαστε γιατί η προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος έπεσε στο κενό.

Ως ΓΣ απαιτούμε την απομάκρυνση της εταιρείας από το Ασκληπιείο Βούλας, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά ότι συμμετείχε στο κουκούλωμα που ναυάγησε.  

Η ΓΣ των εργαζομένων του νοσοκομείου μας αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία ότι στεκόμαστε αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι στη συνάδελφο μας αλλά και σε κάθε άλλη εργαζόμενη που έχει βιώσει ή θα βιώσει στο μέλλον σεξιστική, παραβιαστική συμπεριφορά από οποιονδήποτε.

Χτίζουμε τείχος υπεράσπισης των γυναικών όπως και των ΛΟΑΤΚΙ συναδέλφων και στεκόμαστε απέναντι στους κακοποιητές.

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα, κάθε συνάδελφο που βιώνει σεξιστική, παραβιαστική συμπεριφορά να απευθύνεται στο σωματείο μας.

Καμία, κανένας, κανέν@ μόνο!

Ετικέτες