Ένα έργο γνωστό και επαναλαμβανόμενο παρακολουθούμε ξανά όλοι οι κάτοικοι του Λαυρίου. Η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας δεν είναι κάτι καινούργιο.

Η κυβέρνηση συστηματικά απαξιώνει τη Δημόσια Υγεία, αδιαφορώντας για τις ζωές του κόσμου που προσπαθεί να επιβιώσει σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Το βλέπουμε στα Κέντρα Υγείας, στα Νοσοκομεία της περιφέρειας (η πρόσφατη παραίτηση της διευθύντριας της παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου φανερώνει ότι γιατροί και υγειονομικό προσωπικό παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέχρι «τελικής πτώσεως»). Το βλέπουμε και στα Νοσοκομεία της Αθήνας.

Από το προηγούμενο Σάββατο μάθαμε για το κλείσιμο της 24ωρης λειτουργίας του ΚΥ. Χιλιάδες κάτοικοι του Λαυρίου, ντόπιοι και πρόσφυγες, κάτοικοι των κοντινών νησιών (Κέα, Κύθνος) αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής που αυξάνονται πολύ ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες (παιδικές κατασκηνώσεις, κρουαζιερόπλοια κλπ),  δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν το οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό μετά τις 3 μ.μ. Πλησιέστερο ΚΥ είναι αυτό στο Μαρκόπουλο, στα 30χλμ, και το πλησιέστερο νοσοκομείο στα 50χλμ.

Με την άμεση κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου, φορέων και κατοίκων  της περιοχής οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΚΥ τη Δευτέρα 16/1. Την επόμενη μέρα έγιναν παρεμβάσεις στην Υγειονομική Περιφέρεια και στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης (η Δημοτική Αρχή γνωρίζει το θέμα και δεν έχει κάνει τίποτα). Με τις κινητοποιήσεις αυτές πετύχαμε προσωρινά να σταλούν 7 γιατροί, μέχρι τις 31/1 που θα γίνει και η τελευταία 24ωρη εφημερία.

Την Κυριακή 22/1 στις 11πμ θα πραγματοποιηθεί ανοικτή σύσκεψη την στο Εργατικό Κέντρο στο Λαύριο για να δούμε τη συνέχιση των δράσεων μας. Απέναντι στις επιθέσεις τις κυβέρνησης είναι απαραίτητο να απαντήσουμε με μέτωπο αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Ετικέτες