Συνεχείς κινητοποιήσεις των κατοίκων του Περιστερίου από την Τρίτη 16 Απρίλη.

SOS εκπέμπει από χθές (16/4)  το Κέντρο Υγείας στο Περιστέρι. Οι συμβάσεις των 8 γιατρών και των 12 νοσηλευτών του Κέντρου έληξαν και από σήμερα το Κέντρο δεν εξυπηρετεί πια τους 450.000 κατοίκους από Δήμους της Δυτικής Αθήνας αλλά και των Σεπολίων.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων, Φορέων και Συλλογικοτήτων Περιστερίου, μαζί με τους εργαζόμενους του Αττικού νοσοκομείου στο οποίο υπάγεται το Κέντρο Υγείας, έχουν προβεί σε σειρά κινητοποιήσεων την τελευταία εβδομάδα με στόχο να μείνει ανοιχτό το Κέντρο Υγείας. Με ανοιχτές συνελεύσεις την Κυριακή 14 και την Τρίτη 16 Απρίλη. Με συγκεντρώσεις στο κέντρο υγείας. Με πορεία-πικετοφορία στις γειτονιές του Μπουρναζιού, όπου εδρεύει το κέντρο υγείας. Από χθες 17 του μήνα τα μέλη της Πρωτοβουλίας και κάτοικοι του Περιστερίου, βρισκόμαστε με συνεχείς συγκεντρώσεις μπροστά στο Κέντρο Υγείας ώστε να αποτρέψουν το να μπει λουκέτο στις εγκαταστάσεις του.

Η κοινή δράση κατοίκων και εργαζομένων υποχρέωσε τον δήμαρχο Περιστερίου, που έως προχθές διαβεβαίωνε ότι το Κέντρο θα παραμείνει ανοιχτό, να πάρει επιτέλους θέση υπέρ των κινητοποιήσεων. Αύριο Παρασκευή 19/4 η Πρωτοβουλία καλεί το λαό του Περιστερίου σε μαζική διαμαρτυρία στο δημοτικό συμβούλιο όπου θα απαιτήσουμε από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε μαζικές κινητοποιήσεις για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας, με μόνιμο προσωπικό και πλήρως επανδρωμένο για 24ωρη λειτουργία. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία στις γειτονιές του Περιστερίου, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί νέα ανοιχτή συνέλευση, στις 11.00 στην πλατεία ποιητών. Και βέβαια καθημερινά με συγκεντρώσεις από τις 8 το πρωί στην πύλη του Κέντρου Υγείας.

Ετικέτες