Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (8/1) η ακρόαση της υπόθεσης του Πνευματικού Κέντρου Ευελπίδων, της εκδίκασης δηλαδή των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) προκειμένου να παραμείνει η χρήση του Κέντρου και να μην εκχωρηθεί στα Δικαστήρια.

Θυμίζουμε ότι το Πνευματικό Κέντρο Ευελπίδων είναι χώρος όπου πραγματοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως μαθήματα ξένων γλωσσών και πολλά άλλα. Επίσης, εκεί λειτουργεί γυμναστήριο για τους δημότες  και όλα αυτά με πολύ χαμηλό κόστος. Επιπλέον, οι μπασκέτες που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στο Κέντρο είναι ο χώρος γυμναστικής, όπως επίσης και ο μόνος προαύλιος χώρος, (αλλά και η έξοδος κινδύνου) του παρακείμενου 38ου Γυμνασίου-Λυκείου.

Το περασμένο καλοκαίρι, με κινητοποιήσεις των κατοίκων Γκύζη, Πολυγώνου και Κυψέλης, όπως και των καθηγητών, γονέων και μαθητών του  38ου Γυμνασίου-Λυκείου, είχε ανασταλεί προσωρινά η άμεση-τότε- εκκένωση του Κέντρου και η παραχώρηση του στα δικαστήρια.  Ο χώρος όμως αποτελεί φιλέτο και για αυτό προφανώς επανήλθε το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), στο οποίο ανήκει το Κέντρο, ζητώντας τη διοικητική έξωση του ΟΠΑΝΔΑ, ενώ έχει ήδη απορριφθεί αίτηση προσωρινής αναστολής της έξωσης.

Από το καλοκαίρι και έπειτα έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από δράσεις κατοίκων της περιοχής και  μαθητών του παραπάνω σχολείου, για την υπεράσπιση του Κέντρου,  κατά τη διάρκεια της εκδίκασης αποφάσεων και όχι μόνο. Στη σημερινή συγκέντρωση παρευρέθηκαν αρκετές δεκάδες κάτοικοι της περιοχής όπου με πανό, διανομή φυλλαδίων και ανάγνωση κειμένου από ντουντούκα ενημέρωναν τους παρευρισκόμενους και τους περαστικούς στο χώρο των δικαστηρίων της Ευελπίδων, για το τι διακυβεύεται.

Η παρουσία των συγκεντρωμένων προφανώς ενόχλησε. Διμοιρία ΥΜΕΤ εκδίωξε με τις ασπίδες τους συγκεντρωμένους από την είσοδο των δικαστηρίων  και στη συνέχεια στεκόταν μπροστά στη συγκέντρωση, εμποδίζοντας έτσι την άμεση επαφή με τον γύρω κόσμο. Κατά τα άλλα, η ακρόαση πραγματοποιήθηκε εν τάχει και αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα 13/1 η απόφαση, αν δηλαδή τα Δικαστήρια θα αποφασίσουν ενάντια στον εαυτό τους και υπέρ των δημοτών…

Δείτε το βίντεο από τη σημερινή κινητοποίηση στα δικαστήρια:

https://www.youtube.com/watch?v=IBTg1mn5nZA#t=1

Ετικέτες