Κινητοποίηση με συμμετοχή δεκάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στη Μεσογείων, ενάντια στην ανέγερση Mall στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με στόχο την συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Σταθάκη, ο οποίος όμως ειδοποίησε μέσω του γραφείου του, μια ώρα πριν την κινητοποίηση, ότι δεν θα μπορέσει τελικά να παρευρεθεί... 

Η ανέγερση του Mall, εκτός από ακόμα μια διάψευση των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα στον ιστορικό χώρο και τους κατοίκους των γύρω περιοχών. Πιο συγκεκριμένα, η ανέγερση - η οποία σημειωτέον προχωρά λόγω χαριστικών ρυθμίσεων - είναι ακόμα ένα χάρισμα δημόσιου χώρου για εκμετάλλευση στους "επενδυτές" και θα αποτελέσει τελειωτικό χτύπημα για τα μικρά και μεσαία καταστημάτα που ούτως ή άλλως τα φέρνουν δύσκολα βόλτα, λόγω της συνεχιζόμενης μνημονιακής πολιτικής. Τα σχόλια περί δημιουργίας θέσεων εργασίας είναι τουλάχιστον υποκριτικά, καθώς οι εργασιακές σχέσεις για τις όποιες θέσεις εργασίας θα είναι με συνθήκες γαλέρας. Αυτό που προφανέστατα ενδιαφέρει τις εταιρίες Black Rock και την θυγατρική της Artume είναι η εκμετάλλευση της δημόσιας γης και του αρχαιολογικού χώρου και οι "θέσεις εργασίας" αποτελούν χρύσωμα του χαπιού. Επίσης και εξίσου σημαντικά, το σχεδιαζόμενο φαραωνικό έργο 55.000 τ.μ. θα αποτελέσει κερδοσκοπία πάνω στη διεθνή φήμη της Ακαδημίας Πλάτωνος, στερώντας όλη αυτή την έκταση από τους κατοίκους, ακόμα ένα παράδειγμα του πως εννοούν την "ανάπτυξη" που "έρχεται".     Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση του το "συντονιστικό αγώνα για την αναβάθμιση των περιοχών μας ενάντια στο mall στην Ακαδημία Πλάτωνα",  οι κάτοικοι διεκδικούν πραγματική αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Χώρου όπως και των περιοχών κατοικίας, Ενέργειες για το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών - το οποίο έχει χωροθετηθεί από δεκαετίες, πολεοδομική ανάπλαση της περιοχής του Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙΟΠΑ) και στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και υπεράσπιση των θέσεων εργασίας σε αυτές. Δηλώνουν δε αποφασισμένοι/ες να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να εξασφαλιστεί ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τα σχέδια της Κυβέρνησης.