Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χθεσινή διαδήλωση για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Η 25η Νοεμβρίου αποτελεί μια μέρα αφιερωμένη στα γυναικεία δικαιώματα και στους αγώνες ενάντια στον σεξισμο και στην εμφυλη βία.Το κάλεσμα έγινε στις 6 μ.μ στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε πορεία που ολοκληρώθηκε στο Σύνταγμα, έξω απο την Βουλή.

Ικανοποιητική η εικόνα της διαδήλωσης, με παλμό και αγωνιστική διάθεση, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κοιτίδα σπουδαίων φεμινιστικών αγώνων. Συμμετείχαν γυναικείες συλλογικοτητες και οργανώσεις καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι με συνθήματα ενάντια στον σεξισμο, στους βιασμούς αλλά και με συνθήματα που θίγουν το πρόβλημα της απουσίας δομών στήριξης των γυναικών που υπέστησαν εμφυλη βία και γενικότερα την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους. Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το πανό της συνέλευσης της 8ης Μάρτη με σύνθημα "Κάθε μέρα, σε κάθε τόπο, με κάθε τρόπο ΕΝΆΝΤΙΑ σε κάθε μορφή σεξιστικής βίας", ενώ ουσιαστικής σημασίας ήταν και η παρουσία της αντισεξιστικης ομάδας της ΔΕΑ με δικό της πανό.

Συνοψίζοντας, η έντονη παρουσία του φεμινιστικού κινήματος είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για ακόμα μεγαλύτερες κινητοποιήσεις καθώς το ζήτημα φαίνεται να αποκτά όλο και μεγαλύτερη ορατότητα, με κομβικό σημείο την εκδήλωση στις 29 Νοέμβρη στη νομική όπου μέσα από τις εμπειρίες τους, οι ομιλήτριες από την Ισπανία και την Ελβετία θα συμβάλλουν στην οργάνωση των αγώνων που θα οδηγήσουν στην πιο μαζική και αγωνιστική 8η Μάρτη όλων των χρόνων. 

Ετικέτες