Νίκαια! Μια πόλη με πάνω από 110 χιλιάδες κατοίκους, ο μεγαλύτερος δήμος στη Β΄ Πειραιά, σύμβολο αντίστασης στην περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Μια εργατούπολη που έχουν αφήσει πάνω της βαθιά σημάδια η φτώχεια και η ανεργία. Μια περιοχή όπου η ακροδεξιά προσπαθεί χρόνια τώρα να κάνει ορμητήριό της, αλλά πάντα βρίσκει απέναντί της τη ριζοσπαστική Αριστερά.

Κόντρα στο Ρεύμα! Η πιο μαχητική και δημοκρατική δύναμη στη Β΄ Πειραιά. Έχει 10 χρόνια ζωής γεμάτης από αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις των φτωχών ανθρώπων από τα σπίτια τους, ενάντια στις διακοπές του ρεύματος, ενάντια στην καταπάτηση των ελεύθερων χώρων από διάφορους επιχειρηματίες, ενάντια στους φασίστες. Αγώνες για τα δικαιώματα των αναπήρων, υποστήριξη του γυναικείου κινήματος, αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, διαρκή πάλη για μια αξιοπρεπή ζωή σε μια πόλη ανθρώπινη. Αυτή η δράση είναι η ταυτότητα της παράταξης «Κόντρα στο Ρεύμα».

Η μάχη των δημοτικών εκλογών! Είναι μια μάχη πολύ σημαντική. Η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Ιωακειμίδη επιδιώκει να κερδίσει το δήμο για τρίτη συνεχόμενη φορά. Επί 9 χρόνια που τον διοικούσε, ασκούσε τη μνημονιακή πολιτική χωρίς παρεκκλίσεις. Η τακτική του από τη μια  υποβάθμιζε τις δημόσιες υπηρεσίες και από την άλλη έχτιζε εκλογική πελατεία με δίμηνες συμβάσεις εργασίας. Πολιτικό του στήριγμα ήταν όλες οι μνημονιακές δυνάμεις και η άκρα δεξιά, όλες να είναι συνασπισμένες σε μια ενιαία παράταξη. Και αυτή τη φορά επίσης. Αυτό το μπλοκ είναι ο εχθρός μας στη μάχη των δημοτικών εκλογών.

Το ψηφοδέλτιο! Την Κυριακή 5 του Μάη το Κόντρα στο Ρεύμα κατέθεσε στο πρωτοδικείο Πειραιά τα τρία ψηφοδέλτιά του για το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας, το Δημοτικό Συμβούλιο Ρέντη και για το κοινοτικό διαμέρισμα της Νίκαιας. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία.

Το ψηφοδέλτιό μας είναι ένα από τα μεγάλα μας όπλα. Οι άνθρωποι που το απαρτίζουν είναι ο χαρακτήρας της παράταξής μας και οι άνθρωποι προς τους οποίους απευθυνόμαστε. Κόσμος της Αριστεράς και των κινημάτων, άνθρωποι της δουλειάς όλων των ηλικιών, μεγάλη συμμετοχή φοιτητών και νεολαίας, λαϊκός κόσμος της Νίκαιας και πολλές γυναίκες, τόσες που αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στην ποσόστωση των ανδρών, που σε αυτή την εποχή της ασφυκτικής πίεσης επιλέγουν με ανιδιοτέλεια τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του «Κόντρα στο Ρεύμα». Η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο ήταν επιβράβευση για τους αγώνες που το «Κόντρα στο Ρεύμα» έδωσε με συνέπεια όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και εμπιστοσύνη ότι θα είναι εκεί και στους μελλοντικούς. Ο Κώστας Παπαδόπουλος επιλέχθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Αγωνιστής με μόνιμη και συνεπή παρουσία στο κίνημα και τους αγώνες, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, συγκεντρώνει την αποδοχή όλων των φίλων και συντρόφων.

Η επόμενη μέρα! Το μεγάλο στοίχημα του «Κόντρα στο Ρεύμα» είναι να δυναμώσει η παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο και στα κοινοτικά  διαμερίσματα. Περισσότερο όμως είναι η διαρκής λειτουργία του σαν ενεργή λαϊκή συλλογικότητα της πόλης από την επόμενη μέρα των εκλογών. Έχοντας αποδείξει ότι οι αγώνες που δόθηκαν στη Νίκαια είναι ο μόνος τρόπος  για να μη χειροτερέψει η ζωή μας, αλλά και για να πάρουμε ό,τι μας ανήκει πίσω, το «Κόντρα στο ρεύμα» θα είναι και στην πρώτη γραμμή των αγώνων που έρχονται.

*Η Χριστίνα Μινάσσα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη.

**Αναδημοσίευση από την Εργατική Αριστερά

Ετικέτες