Μετά το σημερινό βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου και Κασιδιάρη, οι θέσεις της Αριστεράς για ύπαρξη ακροδεξιού κέντρου εντός του Μαξίμου, για κυβερνητική ανοχή στη Χρυσή Αυγή, για πολιτικά παιχνίδια με τις προφυλακίσεις μελών της-έτσι και αλλιώς εγκληματικής- ηγεσίας της (με στόχο να ανακοπεί η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία), για τη χειραγώγηση των δικαστικών αρχών, επιβεβαιώθηκαν.

Ο κύριος «λύνω και δένω» της κυβέρνησης, στενός συνεργάτης του Σαμαρά και δηλωμένος αντικομμουνιστής, Μπαλτάκος, τα λέει σαν καλός φίλος με τον αρχιναζί Κασιδιάρη, στο γραφείο του στη βουλή. Βέβαια και ο «μαχητής της κλεπτοκρατίας» Κασιδιάρης, μια χαρά φαίνεται να τα έχει με τους εκπροσώπους του κατεστημένου που -δήθεν- πολεμά, επαληθεύοντας το ρόλο των ναζί, ως «τελευταίας εφεδρείας» των «από πάνω».

Λεπτομέρεια στο υλικό που υπέκλεψε ο Κασιδιάρης, το φόντο με τα εικονίσματα. Κάθε αντιδραστική εξουσία άλλωστε, υποκρίνεται ότι υπηρετεί το λόγο του (όποιου) θεού.

Το νέο χτύπημα στην παραπαίουσα κυβέρνηση, ενεργοποίησε αμέσως τα αστικά μίντια που από το απόγευμα έχουν στήσει ένα πλέγμα προστασίας στο Σαμαρά. Το καθεστώς προστατεύει τον εκλεκτό του. Λες και ο Σαμαράς δεν είναι από την ίδια «πάστα» με τον Μπαλτάκο. Λες και δε μισεί το ίδιο με αυτόν τους μετανάστες και τους αριστερούς. Λες και δεν οικοδομεί με τις αποφάσεις του το κράτος «έκτακτης ανάγκης», για να βρει διέξοδο η πολιτική κρίση. Λες και δεν εκπροσωπεί με απαράμιλλο σθένος τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Το μείζον πολιτικό ζήτημα, της συνδιαλλαγής ενός βασικότατου μέλους του πρωθυπουργικού επιτελείου με τους χρυσαυγίτες, έχει μετατραπεί από την κυρίαρχη προπαγάνδα, σε «προσωπικό ατόπημα» Μπαλτάκου, ο οποίος με τα λεγόμενά του προσβάλει τον Σαμαρά. Ο δε Μπαλτάκος έχει υποβιβαστεί σε «γραφιά» του υπουργικού συμβουλίου. Λογικό αν σκεφτεί κανείς, ότι τα κανάλια, δε θα δάγκωναν το χέρι που τα «ταΐζει» με δάνεια.

Μπροστά στα μάτια της κοινωνικής πλειοψηφίας που υποφέρει από την εξοντωτική λιτότητα, παρελαύνει καθημερινά μια πραγματική συμμορία που με νύχια και με δόντια προσπαθεί να σταθεροποιήσει το καθεστώς: χρυσαυγίτες, ακροδεξιοί σαν το Σαμαρά και τον Μπαλτάκο, νομοθέτες κάθε είδους ατιμωρησίας για το κεφάλαιο σαν το Βενιζέλο, φασίστες με γραβάτα σαν το Βορίδη, τσιράκια των τραπεζιτών σαν τον Στουρνάρα, συστημικοί δημοσιογράφοι που παραμυθιάζουν τον κόσμο.

Όλοι τους δεμένοι με το «ιερό» νήμα της υπεράσπισης της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας της άρχουσας τάξης.  Για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι η πολιτική έκφραση των λαϊκών δυνάμεων, δεν παίρνει άλλη αναβολή. Η άμεση και συντονισμένη σύγκρουση με αυτόν τον εσμό καθαρμάτων είναι βασική προϋπόθεση για να μη ζήσουμε χωρίς δουλειά, χωρίς εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, χωρίς ίχνος δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Η γενική απεργία της 9ης Απριλίου και μια μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να κλονίσουν καθοριστικά την κυβερνητική συνοχή και να φέρουν ακόμα πιο κοντά την ανατροπή της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και τον πολιτικό στόχο της κυβέρνησης της Αριστεράς.

Μιας κυβέρνησης ταξικής μεροληψίας, που στηριγμένη σε ένα μαζικό εργατικό-λαϊκό κίνημα, θα ανακόψει την εγκληματική δράση των ναζί και θα ξηλώσει τα ερείσματά τους στον κρατικό μηχανισμό. Βαδίζουμε προς μια αποφασιστική αναμέτρηση. Και ο μόνος δρόμος είναι να εμπλακούμε και να την επιχειρήσουμε. 

Ετικέτες