H Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης του φοιτητικού κινήματος και της αντιφασιστικής πάλης στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στην Ξάνθη, με την προσπάθεια για βιομηχανία διώξεων εναντίον φοιτητριών και φοιτητών από τα ΕΑΑΚ (ανάμεσά τους και μέλη της Λαϊκής Ενότητας), τις Αγωνιστικές Κινήσεις και τον αναρχικό χώρο, που το μόνο τους «έγκλημα» είναι ότι είναι ενεργές και ενεργοί στο φοιτητικό κίνημα και την αντιφασιστική πάλη και συγκρούονται με την καθηγητική αυθαιρεσία.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει, επίσης, το ρόλο σε αυτή την προσπάθεια ποινικοποίησης του φοιτητικού κινήματος του αναπληρωτή καθηγητή της Πολυτεχνικής Ξάνθης Γ. Παύλου, ο οποίος δεν δίστασε να απευθύνει ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες εναντίον των αγωνιζόμενων φοιτητριών και φοιτητών επειδή το φοιτητικό κίνημα στην Ξάνθη κατήγγειλε την αυθαιρεσία και την ακροδεξιά ρητορική του.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την απεριόριστη αλληλεγγύη της στις αγωνίστριες και αγωνιστές φοιτητές της Ξάνθης και καλεί τις οργανώσεις του λαϊκού κινήματος να υψώσουν τείχος αντίστασης στην προσπάθεια ποινικοποίησης του φοιτητικού κινήματος και της αντιφασιστικής πάλης.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια δίωξης στις φοιτήτριες και τους φοιτητές της Ξάνθης. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των φοιτητριών και των φοιτητών να αγωνίζονται και να διεκδικούν. Επιμένουμε στο δρόμο του αντιφασιστικού αγώνα.