ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΕ-ΔΗΛΩΣΗ Μ. ΜΠΑΡΣΕΦΣΚΙ.

«Ορθάνοιχτη πύλη» για τον ρατσισμό αποτελεί η ανικανότητα της ηγεσίας της Ε.Ε. να αντιμετωπίσει την τεράστια προσφυγική κρίση, στην οποία είναι απολύτως συνένοχη. Τα περιστατικά βίας εις βάρος προσφύγων και η εμφάνιση δήθεν «αγανακτισμένων» πολιτών στην Κω και άλλα νησιά εκπέμπουν ηχηρό σήμα κινδύνου: φασιστικές και ρατσιστικές δυνάμεις προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά νερά της ανεξέλεγκτης προσφυγικής κρίσης. Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τις κοινωνίες των νησιών να αποστομώσουν και να απομονώσουν, με την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους, τούς κρυφούς και φανερούς χρυσαυγίτες που βγαίνουν απ’ τα «λαγούμια» τους με εφαλτήριο την προσφυγική τραγωδία.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΝΙΑΣ ΜΠΑΡΣΕΦΣΚΙ, ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Η φωτογραφία – σοκ του 3χρονου Αϊλάν ενώ μεταφέρεται νεκρός στις τουρκικές ακτές, αποτυπώνει την κατάληξη που είχαν τα ταξίδια χιλιάδων κυνηγημένων ανθρώπων στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών στα ελληνικά νησιά, αλλά και στα χερσαία σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών, αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο το αδιέξοδο της πολιτικής της Ευρώπης – Φρούριο που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ, οι οποίες αρνούνται σήμερα να προσφέρουν επαρκή βοήθεια στα θύματα των περιφερειακών πολέμων που στήριξαν, αντιπροτείνοντας, κυρίως, λύσεις καταστολής.

 Για την αριστερά, η δημιουργία κινημάτων αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε εγχώριο και πανευρωπαϊκό επίπεδο, είναι μονόδρομος.