Ένα νέο project ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, το οποίο θα χρηματοδοτείται απευθείας από το κοινό, παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Αρης Χατζηστεφάνου και οι δημιουργοί των ντοκιμαντέρ Χρεοκρατία, Catastroika, Φασισμός Α.Ε και This is not a coup.

Το project, που θα περιλαμβάνει άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές και φωτογραφικά αφιερώματα, θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018 με την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για τη Βενεζουέλα με τίτλο Make the economyscream.

 

Ήδη έχουν παρουσιαστεί τα πρώτα ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από τις αποστολές στη Βενεζουέλα, την Καταλονία, τη Γαλλία και την Ελβετία.  

 

«Γιατί το χαρτί υγείας μιας χώρας που απέχει  9.415 χιλιόμετρα, προκαλεί θυελλώδεις αντιδράσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο» αναρωτιέται ο Αρης Χατζηστεφάνου στο εισαγωγικό σημείωμά του. Ένα ντοκιμαντέρ για τη Βενεζουέλα, εξηγούν οι δημιουργοί, δεν αφορά μόνο την Βενεζουέλα. Ίσως και να μην αφορά καθόλου τη Βενεζουέλα. Αποτελεί μια μελέτη στις σύγχρονες (και λιγότερο σύγχρονες) μορφές προπαγάνδας και ανατροπής καθεστώτων, από τη Λατινική Αμερική μέχρι την καρδιά της Ευρώπης. Επιχειρεί να κατανοήσει γιατί η Ισπανία έχει και πάλι πολιτικούς κρατούμενους και γιατί η Γαλλία ζει σε μια διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Οι «συμπαραγωγοί» του project, που θα ενισχύσουν οικονομικά την παραγωγή, θα λάβουν κωδικούς για να παρακολουθήσουν δωρεάν το ντοκιμαντέρ και θα ενημερώνονται για την πορεία των γυρισμάτων αλλά και τα άρθρα, τα φωτογραφικά αφιερώματα και τις ραδιοφωνικές εκπομπές που παράγονται.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να γίνουν συμπαραγωγοί καταθέτοντας οποιοδήποτε ποσό επιθυμούν μέσω paypal ή τραπεζικού λογαριασμού που θα βρουν στη διεύθυνση maketheeconomyscream.com

 

Η ομάδα των συντελεστών αποτελείται από τον Αρη χατζηστεφάνου, τον Θάνο Τσάντα, τον Λεωνίδα Βατικιώτη, τον Ερμή Γεωργιάδη και την Μυρτώ Συμεωνίδου.





Trailer: https://youtu.be/Zz9M7oOrwc0

Page: Make the economy scream

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μυρτώ Συμεωνίδου

Mail: info@maketheeconomyscream.com

Ετικέτες