Στα απόμακρα δωμάτια του Κωσταντοπούλειου νοσοκομείου Νέας Ιωνίας (πρώην «Αγία Όλγα») αναγκάστηκε να καταφύγει ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη μαζική αποδοκιμασία που του επιφύλαξαν εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής.

Από νωρίς το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 120 άτομα, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων, της πενταμελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου και της «Πρωτοβουλίας Αντίστασης και Ανατροπής νοσοκομείου “Αγία Όλγα”».  Παρόντες διοικητικοί, τεχνικοί και γιατροί του νοσοκομείου, ο πρόεδρος Χρ. Ζαβιτσάνος και καθηγητές της ΄Δ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, η αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας Όλγα Κατμερτζή, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ των γύρω περιοχών.

Οι συγκεντρωμένοι σχεδόν διπλασιάστηκαν από ασθενείς και επισκέπτες που γιουχάιζαν τον υπουργό Υγείας, όταν ο Α. Γεωργιάδης – συνοδευόμενος από την κληρονόμο της δωρήτριας του νοσοκομείου – έφτασε στο χώρο. Ο «μνημονιακότερος βουλευτής της χώρας» – όπως θέλει να τον αποκαλούν – έγινε δεκτός με συνθήματα όπως: «Δωρεάν υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο», «Άδωνι φασίστα, άκου το καλά, τα νοσοκομεία θα μείνουν ανοικτά», «Πούλα βιβλία κι άσε την υγεία», «Με τον Γεωργιάδη, δεν πάμε ούτε στον Άδη», «Πάρε το μνημόνιο και φύγε από δω», «Λαέ μπορείς να τους νικήσεις» κ.α.

Τα συνθήματα συνεχίστηκαν και μέσα στo αμφιθέατρο του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η φιέστα και ο Γεωργιάδης να φυγαδευτεί στο απομακρυσμένο κτήριο διοίκησης. Μέχρι να φτάσει εκεί βέβαια, τον πρόλαβε μια ασθενής για να του πει ότι «είναι απαράδεκτο να κάνουν έρανο οι γιατροί για να πάρουν γάζες», στην οποία  – ως σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα – απάντησε «Να διαβάζετε το νόμο»…

Πιθανά κάποιοι στην κυβέρνηση να πιστεύουν πράγματι ότι υπάρχει μια «σιωπηρή πλειοψηφία» που υποστηρίζει τις μνημονιακές πολιτικές και ο Άδωνις ίσως είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση. Συγκεντρώσεις σαν την σημερινή είναι βέβαια χρήσιμες για να τους θυμίζουμε ότι είναι στα πρόθυρα της πτώσης, αλλά κυρίως για να προετοιμάζουμε τον επόμενο γύρο αντεπίθεσης και να θεμελιώνουμε την Ανατροπή.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

Ετικέτες