Μαζικότατη ήταν η αντιφασιστική συγκέντρωση - πορεία που είχε καλεστεί χθες (19/5) το απόγευμα στην Πάτρα, με αφορμή την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην πόλη.

Πάνω από 700 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου και ύστερα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, την ίδια στιγμή που οι νεοναζί (παρόλη την κινητοποίηση από την Αθήνα και την Πελοπόννησο) δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 200 άτομα. 

Με συνθήματα όπως "ούτε στην Πάτρα, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά", ανένταχτος κόσμος και δυνάμεις της αριστεράς και του αντεξουσιαστικού χώρου, καθώς και η Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό", έδωσαν δυναμικό παρόν. 

Η πορεία ήταν μια ξεκάθαρη πολιτική απάντηση στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στην πόλη αλλά και στην αναίτια επίθεση που είχε γίνει από ΜΑΤ στην πλατεία Όλγας τις προηγούμενες μέρες, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα διάφορων site που τρομοκρατούσαν τον κόσμο προβλέποντας "επεισόδια" και "καυτές Κυριακές". 

Το πλήθος του κόσμου που διαδήλωσε, δεδομένου και της έλλειψης προετοιμασίας και του μικρού διαστήματος που είχε καλεστεί η πορεία, ήταν ενδεικτικό για τις διαθέσεις του κόσμου της Πάτρας ενάντια στους νεοναζί και στην κυβέρνηση της καταστολής και της τρομοκρατίας που τους κάνει πλάτες. 

Η κινητοποίηση αυτή ήταν μόνο ένα βήμα από τα πολλά που χρειάζονται για να κρυφτούν οι φασίστες και πάλι στις τρύπες τους αλλά έδειξε ότι ο χώρος στον οποίο μπορούν να κινούνται (προς το παρόν) οι ναζί είναι περιορισμένος γύρω από τα γραφεία τους.

         

Ετικέτες