Μετά από λίγες βδομάδες από την ανάδειξη Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, 1200-1400 άτομα απαίτησαν να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και της δημόσιας περιουσίας κόντρα στα σχέδια που προωθεί η Κυβέρνηση σε συμφωνία με τους Δανειστές.

Στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στις 10/10, καλούσε η Δημοτική αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας συμμετείχαν οι δημοτικές παρατάξεις "Κόντρα στο ρεύμα" (Νίκαια), "Άλλος Δρόμος" (Κερατσίνι), "Λιμάνι της Αγωνίας" (Πειραιά) ο πολιτιστικός σύλλογος "Τερψηχώρος", η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου - Δραπετσώνας τα σωματεία των λιμενεργατών, η Λαϊκή Επιτροπή, η ΠΕΝΕΝ,  ο σύλλογος δασκάλων "Πλουμπίδης" και ο σύλλογος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σαλαμίνας.

Μαζικό ήταν το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας με παρουσία του επικεφαλής της Π. Λαφαζάνη και συντρόφους -ισσες από τον Πειραία αλλά και την υπόλοιπη Αττική. Συμμετείχαν επίσης μέλη του ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΚΔΕ, η Λαϊκή Αντίσταση (ΚΚΕ μλ- ΜΛ ΚΚΕ), η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αν και συμμετείχαν στην κινητοποίηση με δικό τους πανό, εστίαζαν μόνο στο να εξαιρεθούν ορισμένες περιοχές από την πώληση σε ιδιώτες χωρίς να παίρνουν ξεκάθαρη στάση απέναντι στα σχέδια Μαξίμου.

Οι κινητοποιήσεις θα κλμακωθούν εν όψει του τριήμερου δράσεων και απεργιών που έχει ανακοινώσει η ΟΜΥΛΕ (21-22-23/10).

   

Ετικέτες