Το πρωί της Δευτέρας 18/4 στις 10πμ έγινε αποκλεισμός της κύριας εισόδου του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με πάνω από πε-νήντα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και μέλη σωματείων: ΟΛΘ ΕΛΒΟ και ΕΥΑΘ.

Αφορμή ήταν η συνάντηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα με δημάρχους και φορείς της πόλης για να τους αναπτύξει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της Θεσσαλονίκης πο υέχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Στα φιλέτα αυτά ανήκουν το λιμάνι, το αεροδρόμιο , η Στοά Μοδιάνο, το παρκινγκ του ΟΛΘ, η μαρίνα της Αρετσούς, το πρώην στρατόπεδο του Μ.Αλεξάνδρου, το πρώην στρατόπεδο Γκόνου, το ΣΕΔΕΣ, το ακίνητο της ΕΡΤ, ακίνητο της Μίκρας, ένα ακίνητο στην Επανομή και το κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας

Η ΛΑΕ με τα σωματεία παρέμειναν στην κύρια είσοδο του ΕΒΕΘ περίπου δυο ώρες φωνάζοντας συνθήματα και ενημερώνοντας τον κόσμο. Τελικά η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, αφού οι δήμαρχοι, οι φορείς της πόλης και δημοσιογράφοι μπήκαν από την έξοδο κινδύνου του κτιρίου της Ισραηλιτικής κοινότητας με τη βοήθεια της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης επέτρεψαν να μπουν τρεις συνδικαλιστές του ΟΛΘ για να παρουσιάσουν τις δικές τους θέσεις όσο αφορά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Αντί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αξιοποιήσει με δημόσιους πόρους τις επιχειρήσεις και τις εγκαταστάσεις αυτές και να δώσει εργασία στους ανέργους, επιλέγει να τις παραχωρήσει σε ιδιώτες. Επίσης η κυβέρνηση προτιμά να δώσει τα κέρδη από τη δημόσια περιουσία στους μεγάλους επιχειρηματίες, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αυτά τα κέρδη για την ενίσχυση των αποθεματικών των ταμείων μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις υποσχέσεις του για «παράλληλο πρόγραμμα» και ελαστικότερα μέτρα συνεχίζει την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, δηλαδή το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και φτωχοποίηση του λαού. Σε κάθε τέτοια ενέργεια θα μας βρίσκουν απέναντι τους μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής.