Μαζικές, μαχητικές, πολύχρωμες οι κινητοποιήσεις των διανομέων της Wolt που ξεκίνησαν το Σάββατο 1 Απρίλη και συνεχίστηκαν άλλες 2 μέρες ως και την Δευτέρα 3 Απρίλη. Ένα πολύβουο και πολύχρωμο ποτάμι από δίκυκλα πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας τις πρώτες 2 μέρες των κινητοποιήσεων.

Οι διανομείς, ντυμένοι με τα γαλάζια γιλέκα της δουλειάς και πατώντας παρατεταμένα τις κόρνες από τα μηχανάκια τους κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν τα βλέμματα όσων ανθρώπων βρέθηκαν στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας τις δύο πρώτες μέρες και χάζευαν το κονβόι με τα 300 και πλέον δίκυκλα που έβλεπαν μπροστά τους. Στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή και το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Αττικής και οι συνάδελφοί τους από το Σωματείο Εργαζομένων στην e-food. Την πολυχρωμία και την εντυπωσιακή εικόνα συμπληρώνει η μαζική συμμετοχή των μεταναστών εργαζόμενων της Wolt που συμμετέχουν μαζικά και αυτοί στις κινητοποιήσεις.

Αντίστοιχα μαζική ήταν και η συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, τη Δευτέρα 3/4. Εκεί τη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων δήλωσαν με αντιπροσωπείες τους οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΜΕ και ΜΑΧΗ και πολιτικές οργανώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ, Αναμέτρηση, ΔΕΑ κ.ά.).

Ο αγώνας των εργαζομένων στη Wolt της Ελλάδας έχει και συνέχεια καθώς τη Δευτέρα 3 Απρίλη ξεκινάνε κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι της εταιρείας στη Γερμανία. Συγκινητική ήταν και η στιγμή που οι εργαζόμενοι μετέδωσαν βίντεο με τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς εργαζομένων στη Wolt στη Γεωργία. Η εταιρεία, θορυβημένη από τις μαζικές κινητοποιήσεις, προσπάθησε να αποκλείσει από τη συνάντηση μαζί της τον εκπρόσωπο του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής αλλά η αποφασιστική στάση των εργαζομένων που δήλωσαν ότι δεν θα αποχωρήσουν από τα γραφεία αν η εταιρεία δεν αποδεχθεί όλους τους εκπροσώπους τους την οδήγησε σε υποχώρηση.

Τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων είναι τρία. Πρώτον να μην μειωθούν οι αποδοχές των διανομέων ανά παραγγελία και να επανέλθουν στα επίπεδα του Μάρτη του 2022 με αποζημίωση 0,40 σεντς από το πρώτο μέτρο.

Δεύτερον να σταματήσει η αδήλωτη εργασία. Να υπογραφούν συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη Wolt και ταυτόχρονα να δοθούν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται στην πλατφόρμα μέσω έμμεσου εργοδότη.

Και τρίτον να χορηγήσει δωρεάν η εταιρεία όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας. Το κράνος, το μπουφάν της μηχανής, τον εξοπλισμό. Και ταυτόχρονα να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας καθώς έχουν παρατηρηθεί ακραία φαινόμενα. Όπως μετά από ατυχήματα διανομέων που μετέφεραν παραγγελίες να στέλνει η εταιρεία τους «υπευθύνους» της μετά από 50 και πλέον λεπτά για να δουν τι έγινε.

Ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι η εταιρεία να αποδεχθεί πλήρως τα παραπάνω αιτήματα.

Ετικέτες