Μαζική και δυναμική αντιφασιστική κινητοποίηση στο Δήμο Ζωγράφου. Σωματεία, φορείς και συλλογικότητες της περιοχής, για σχεδόν δύο ώρες, πορεύτηκαν στις γειτονιές του Ζωγράφου, του Γουδιού και των Ιλισίων, φωνάζοντας "Ούτε στου Ζωγράφου, ούτε Πουθενά..."!

Πάνω από 1.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αντιφασιστικής πορείας που ξεκίνσησε γύρω στις 19.00 από την Πλατεία Γαρδένιας, διέσχισε τη Λ. Παπάγου και αφού πέρασε από το Γουδή, κατέληξε στην Πλατεία Τερζάκη στα Ιλίσια. 

Αντιφασιστικά και αντικυβερνητικά συνθήματα φωνάζονταν για πάνω από 2 ώρες, όσο ήταν και η διαδρομή της πορείας: "ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί", "ποτέ ξανά φασισμός", "κυβέρνηση, ναζί, δουλεύουνε μαζί, τσακίστε τα μνημόνια και τη Χρυσή Αυγή".

Αξιοσημείωτη παρουσία ήταν το μπλοκ του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου, με πανό που έγραφε "έξω οι φασίστες από τα συνδικάτα". Πέρα από το κεντρικό πανό της κινητοποίησης, συμμετείχαν με δικά τους πανό η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό Ζωγράφου, το Δίκτυο Αλληλεγγύης της πόλης, το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου, φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Η μαζική αντιφασιστική δράση των εργαζομένων και της νεολαίας "από τα κάτω", σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, σχολείο και σχολή, είναι ο μόνη δύναμη που μπορεί να συντρίψει αποφασιστικά τα εγγόνια του Χίτλερ. Ούτε ο Δένδιας, ούτε τα τηλεοπτικά κανάλια των εργολάβων. 

Ετικέτες