Η Δημοτική Αρχή, σκόπιμα αιφνίδια και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, απολύει 16 συναδέλφου που βρίσκονται σε άδεια. Απάνθρωπα και αδικαιολόγητα προσπαθεί να σπιλώσει τους εργαζόμενους που τόσα χρόνια σηκώνουν το βάρος των εσκεμμένων δικών της παραλείψεων και με που ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ μοστράρει το δήθεν κοινωνικό του πρόσωπο, ο δήμαρχος Κονδύλης,, πάρα τις σοβαρές ελλείψεις, το βάρος των δικών της παραλείψεων με αναπάντεχα λαμπρό αποτέλεσμα. Σε ρόλο «ορχήστρας», η πλειοψηφία του Σωματείου, η ΣΥΝΑΝ Αλίμου, που τον πλαισιώνει και τον χειροκροτεί, βοηθώντας έτσι την επαναφορά των ιδιωτών, που θα κοστίζει ακριβότερα στους δημότες

Ο Δήμαρχος Αλίμου κος Κονδύλης Ανδρέας έδειξε για άλλη μια φορά το απάνθρωπο πρόσωπο της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που πρεσβεύει και αυτή τη φορά αποδέκτες είναι 16 συνάδελφοι συμβασιούχοι μέσω ΕΣΠΑ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Αλίμου.

Στις 3 Αυγούστου αναγκάστηκε να προσποιηθεί οπισθοχώρηση στην παράνομη απόφαση που έβγαλε 31 Ιουλίου το απόγευμα για το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών την ώρα που η υπηρεσία είχε κλείσει για καλοκαίρι και οι εργαζόμενοι δεν είχαν προηγουμένως ενημερωθεί. Με την αιφνίδια απόφαση του επιχειρούσε να αναγκάσει εργαζόμενους του Ν. Π. Δ. Δ. των Δ.Π.Σ.Α να εργαστούν με αλλότρια καθήκοντα σε άλλη υπηρεσία εν μέσω της υποχρεωτικής καλοκαιρινής τους άδειας και μάλιστα χωρίς να στηρίζεται σε καμία νομοθετική διάταξη. Δεν είναι τυχαίο που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που αναφέρονταν στην απόφαση ήταν οι μητέρες ανήλικων παιδιών που έκαναν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού που νομοθέτησε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της καραντίνας για τους εργαζόμενους γονείς ανηλίκων.

Φαίνεται αυτό να ενόχλησε τόσο πολύ τον Δήμαρχο που επανήλθε στις 6 Αυγούστου καθώς προέβη σε δημόσιες δηλώσεις σε φιλικά προσκείμενη ηλεκτρονική εφημερίδα προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και χρησιμοποιώντας την «νομική του μαεστρία» προσπάθησε να παρουσιάσει τους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών ως εργαζόμενους που νοιάζονται μόνο για τα δικαιώματα τους και όχι για τις υποχρεώσεις τους.

Δεν έφτασε όμως μόνο αυτό στον Δήμαρχο, κο Κονδύλη , στις 7 Αυγούστου 2020 προχώρησε σε απολύσεις 16 συναδέλφων εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς Αλίμου αυθαίρετα, και εκδικητικά. Είναι ανήκουστο στον ευαίσθητο χώρο των Παιδικών Σταθμών τη στιγμή που υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού και εντατικοποίηση της εργασίας, ο δήμαρχος να ισχυρίζεται ότι θέλει να περιορίσει ειδικότητες που δεν χρειάζονται(!) όπως η Καθαριότητα και οι βοηθοί μαγείρων, απολύοντας 5 εργαζόμενους!!!

Απολύει 9 συναδέλφους ΔΕ Βοηθούς παιδαγωγών και 2 συναδέλφους Νηπιαγωγούς ΠΕ, οι οποίες εργάζονταν μέχρι και 11 χρόνια στους Παιδικούς Σταθμούς του Αλίμου, με εμπειρία που σε συνδυασμό με την επιστημονική τους κατάρτιση είναι πολύτιμη στον εργασιακό αυτό χώρο και είχαν συμβάλει μαζί με όλους τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων να αναδειχτεί το σπουδαίο έργο των Δ.Π.Σ.Α για το οποίο η Δημοτική Αρχή καμαρώνει δημοσίως. Την ώρα που σε 20 ημέρες θα κληθούν οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους και να εξυπηρετήσουν 450 περίπου παιδιά. Με τον ίδιο αριθμό παιδιών την προηγούμενη χρονιά οι απολυμένοι από τη Δημοτική Αρχή συνάδελφοι μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους έβαλαν πλάτη για μα καλυφθούν όλα τα κενά από τον κακό προγραμματισμό της Διοίκησης που κάθε χρόνο προσπαθεί να περικόψει προσωπικό κάνοντας απεγνωσμένες προσπάθειες να εισάγει ιδιωτική εταιρία στο Ν. Π. Δ. Δ. των Παιδικών Σταθμών Αλίμου.

Το 2015 είχε απολύσει ξανά η ίδια Δημοτική Αρχή του κ. Κονδύλη 11 συναδέλφους μέσω ΕΣΠΑ. Αποπειράθηκε λοιπόν να εισάγει το 2016 ιδιώτη ο οποίος υπενοικίαζε παιδαγωγικό προσωπικό στους Παιδικούς Σταθμούς Αλίμου με αδιαφανείς διαδικασίες και προσλήψεις αναξιοκρατικές και ρουσφετολογικές, με πενιχρούς μισθούς και χωρίς εργασιακά, με το Νομικό πρόσωπο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου μείνει άδειο από προσωπικό.

Το πόσο επώδυνο ψυχικά είναι αυτό για τα παιδιά που μόλις είχαν προσαρμοστεί και είχαν μόλις αρχίσει να νιώθουν ασφάλεια με το παιδαγωγικό προσωπικό που τους παρείχε γενικότερη φροντίδα, ο Δήμαρχος το γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Αυτή τη φορά η Δημοτική Αρχή επανέρχεται, σκόπιμα αιφνίδια και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση να απολύσει 16 συναδέλφους μέσα στον Αύγουστο που η υπηρεσία είναι κλειστή και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε άδεια! Απάνθρωπα και αδικαιολόγητα προσπαθεί να σπιλώσει τους εργαζόμενους που τόσα χρόνια σηκώνουν, πάρα τις σοβαρές ελλείψεις, το βάρος των δικών της παραλείψεων με αναπάντεχα λαμπρό αποτέλεσμα. Εισηγείται την απόλυση αυτών των εργαζόμενων και μάλιστα τους προσάπτει επαγγελματική ανεπάρκεια που στοιχειοθετεί με δήθεν «προφορικές παρατηρήσεις»!!!μετά από τόσα χρόνια συνεχούς ανανέωσης των συμβάσεων τους. Και θα ήταν πραγματικά αστείο, αν δεν ήταν τόσο τραγικό, ένας Δήμαρχος με ρεκόρ πειθαρχικών και συνδικαλιστικών διώξεων να αναφέρεται σε «προφορικές παρατηρήσεις» και να παρουσιάζεται ως «θύμα εργαζομένων που γνωρίζουν το νόμο όταν πρόκειται για τα δικαιώματα τους αλλά όχι για τις υποχρεώσεις τους».

Ταυτόχρονα θέλοντας να «ρίξει στάχτη στα μάτια» εκείνος και οι δουλικοί προσκυνητές του που πάντα τον πλαισιώνουν και επιβουλεύονται συναδέλφους προκειμένου να συντηρούν «οφίτσια», εισηγείται στις 7 Αυγούστου 2020 δήθεν προσλήψεις 21 νέων συναδέλφων που μόνο η διαδικασία για να ολοκληρωθεί η πρόσληψή τους, όπως όλοι ξέρουμε, θα περάσει η μισή τουλάχιστον σχολική χρονιά αν και όταν τελικά εγκριθεί από τον ΑΣΕΠ. Αφού πρώτα ανοίξει βέβαια τον Σεπτέμβριο η υπηρεσία, αποσκελετωμένη από προσωπικό, για να γίνουν τότε οι απαραίτητες ενέργειες.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Η ιδιωτικοποίηση ωφελεί μόνο τους ιδιώτες, στοιχίζει πολλά χρήματα του Δημοσίου χωρίς να ανατροφοδοτεί κανένα κέρδος που να μπορεί να επενδυθεί στις υπηρεσίες για να συνεχίσουν να είναι βιώσιμες ενώ το κόστος τελικά μετακυλίεται στους Δημότες μέσα από τα ακριβότερα δημοτικά τέλη.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ ανάκληση της απόφασης της ντροπής! Να ανακαλέσει ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης Ανδρέας τις απολύσεις που ο ίδιος εισηγήθηκε εις βάρος της λειτουργίας των υπηρεσιών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Αλίμου. Κάτω τα χέρια από τον Δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών!

Οι Πολίτες και Δημότες δεν εξαπατώνται με τέτοιου είδους επικοινωνιακά παιχνίδια. Τέτοιες αποφάσεις που σε δύσκολες εποχές πετάνε στον δρόμο 16 εργαζόμενους που έχουν προσφέρει κι έχουν αναδείξει την ποιότητα του έργου των υπηρεσιών του Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Αλίμου μετά από 11 χρόνια συνεχούς ανανέωσης, λόγω παγίων και διαρκών αναγκών που εξυπηρετούν στην υπηρεσία, μόνο αντιμέτωπο με τους εργαζόμενους και το κοινωνικό σύνολο μπορούν να φέρουν τον Δήμαρχο Αλίμου.

Θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας. Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Καμία μετακύλιση του «λογαριασμού» στον Δημότη για το κέρδος του ιδιώτη. Ποιοτικές και φθηνές Δημόσιες Υπηρεσίες!

Απαιτούμε ανανέωση όλων των συναδέλφων μέσω ΕΣΠΑ! Προσλήψεις προσωπικού με αξιοκρατία, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας!

Ετικέτες