Οι πρόσφατες και προκλητικές δηλώσεις του υπουργού… Αντιμεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλα, κατά την επίσκεψή του στο Ελληνικό – με αφορμή την απεργία πείνας μεταναστών που διαμένουν στο χώρο – αποδεικνύουν άλλη μια φορά ότι μνημόνια και δημοκρατικά δικαιώματα μεταναστών κι ελλήνων εργαζομένων δεν συμβαδίζουν.

Στα στοιχειώδη αιτήματα των προσφύγων του Ελληνικού για καλύτερο φαγητό, γάλα για τα μωρά, πλυντήρια, ζεστό νερό και διασφάλιση στοιχειωδών συνθηκών υγιεινής, που υποχρεώθηκαν να διεκδικήσουν με αποχή από το συσσίτιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διά του υπουργού της Γ. Μουζάλα, απαντάει με αλαζονεία, αναλγησία, αυταρχισμό και με εκφράσεις του τύπου «σε όποιον δεν του αρέσει, είναι ελεύθερος να φύγει», «τα παιδιά των προσφύγων πάνε με πούλμαν στο σχολείο, ενώ των ντόπιων, όχι»!

Αντίστοιχα, συκοφαντεί με θρασύτητα εθελοντές κι αλληλέγγυους, χαρακτηρίζοντας «ψεύτικη» και «κατασκευασμένη» την απεργία πείνας ενώ δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την αστυνομία για να γρονθοκοπήσει παιδιά.

Η κυβέρνηση, που επικαλείται τις «άοκνες προσπάθειες» για τους πρόσφυγες, στην πραγματικότητα υποστηρίζει τη διαιώνιση του εγκλωβισμού τους υπό απάνθρωπες συνθήκες και έχει τεράστιες ευθύνες για τα εγκλήματα σε βάρος των προσφύγων, όπως οι απόπειρες αυτοκτονίας και οι θάνατοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ταυτόχρονα, αντί να στηρίζει τις δημόσιες δομές και τις κοινωνικές υπηρεσίες του δημοσίου και των ΟΤΑ, για την καθημερινή στήριξη και φροντίδα των μεταναστών και των προσφύγων, αφήνει να λειτουργούν ανεξέλεγκτα οι διάφορες ΜΚΟ, κερδοσκοπώντας με τον ανθρώπινο πόνο.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση όχι απλά καλοδέχεται το ΝΑΤΟ και τη FRONTEX στο Αιγαίο, αλλά τους κάλεσε αυτοβούλως, ενώ οι πρόσφυγες «επαναπροωθούνται» σε χώρες με ιμπεριαλιστικούς και υποκινούμενους πολέμους, σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης, εκεί όπου κινδυνεύει η ζωή τους.

Είναι η ίδια πολιτική που εφαρμόζεται και για τους έλληνες εργαζόμενους, φτωχοποιώντας τους ραγδαία, κόβοντας μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας, φορολογώντας τους σε αβάσταχτο βαθμό και πλειστηριάζοντας τη λαϊκή κατοικία, ενώ από την άλλη πλευρά χαρίζει τα χρέη του Μαρινόπουλου, ετοιμάζει νέες αγορές οπλικών συστημάτων, νομοθετεί για να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι εργοδότες, εκχωρεί δημόσια περιουσία και υπηρεσίες στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει διαλέξει ταξικό σύμμαχο και αυτός είναι οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεργολάβοι, οι εφοπλιστές κι ο ΣΕΒ. Εφαρμόζει, πλήρως υποταγμένη, την πολιτική της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Το ΜΕΤΑ στηρίζει τον αγώνα των μεταναστών θεωρώντας τους αναπόσπαστο τμήμα της εργατικής τάξης στην Ελλάδα και παντού, θεωρώντας ότι ο εχθρός των φτωχών δεν είναι οι φτωχότεροι, πιστεύοντας ότι η διαίρεση των εργαζομένων σε ντόπιους και μετανάστες ευνοεί τους φασίστες, τους εργοδότες, τις κυβερνήσεις τους και τους «θεσμούς» τους.

Από το γραφείο Τύπου ΜΕΤΑ, 07-02-17