Ο Κυριάκος Μαραγκός αποδομεί τους φασιστικούς μύθους για τον αριθμό των μεταναστών στην Ελλάδα, το κόστος της περίθαλψής τους, τα περίφημα εμβάσματα που στέλνουν στο εξωτερικό, καθώς και το υποτιθέμενο κόστος από το παρεμπόριο.

Παράλληλα με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις υπό την ονομασία «Ξένιος Ζευς», ένα πλήθος δημοσιευμάτων κατέκλυσε το διαδίκτυο σχετικά με τα εμβάσματα των μεταναστών προς τις χώρες τους και τη δήθεν «αιμορραγία» που προκαλούν στην ελληνική οικονομία, την ώρα μάλιστα που ο «χειμαζόμενος» ελληνικός λαός έχει υποστεί τα πάνδεινα εξαιτίας του μνημονίου. Είναι προφανής ο στόχος των αλλεπάλληλων αναδημοσιεύσεων αυτής της είδησης, από εθνικόφρονα κυρίως μπλοκ αλλά και από εφημερίδες που κάνουν πλάτες σε αυτού τους είδους την «πληροφόρηση». Οι αναδημοσιεύσεις συνεχίζονται μέχρι και τώρα και φυσικά από τη ροή της πληροφορίας δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ο Παναγιώταρος, για παράδειγμα, σήκωσε την «αποκαλυπτική» είδηση μόλις στις 11/9 υπό τον τίτλο «Πάνω από 28 δισ. ευρώ μας στοιχίζουν οι λαθρομετανάστες!!! Δεν θα σας το πουν ποτέ τα ΜΜΕ».

Ορίστε πώς συμβαίνει αυτό, σύμφωνα πάντα με τα σχετικά copy-paste δημοσιεύματα:

«-7 δισ. ευρώ μας κοστίζει η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαθρομεταναστών – 12 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι είναι το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Ελλάδα προς τις χώρες καταγωγής των μεταναστών. (Στοιχεία από Τράπεζα της Ελλάδας)- Σε αδρές γραμμές έχουν φύγει πάνω από 300 δισ. τα τελευταία 15 έτη – 9 δισ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται ότι είναι το ύψος των διαφυγόντων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το παραεμπόριο, το οποίο ασκείται σχεδόν αποκλειστικά από μετανάστες, παράνομους και μη. (Στοιχεία από υπουργείο Ανάπτυξης) Έτσι μόνο το άμεσο οικονομικό κόστος της υπόθεσης λαθρομετανάστευση ανέρχεται ετησίως στο αστρονομικό ποσό των 28 δισ. ευρώ (τουλάχιστον 13% του ΑΕΠ!!!). Το έμμεσο οικονομικό κόστος (π.χ. αυξημένες ανάγκες φύλαξης των συνόρων) δεν μπορεί να υπολογιστεί. Την ίδια στιγμή βάσει στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2012 υπολογίζεται στα 24,5 δισ. ευρώ. Προσοχή, μιλάμε για το συνολικό έλλειμμα, συμπεριλαμβανομένων τόκων και χρεολυσίων και όχι για το πρωτογενές έλλειμμα.»
Ανάλογη ερώτηση «για το υπέρογκο κόστος της λαθρομετανάστευσης για την οικονομία της χώρας» υπέβαλε στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Οικονομικών και Υγείας ο βουλευτής της Χ.Α. Χρήστος Παππάς στις 13 Αυγούστου.

Ξέπλυμα ψευδών πληροφοριών

Αναζητώντας κανείς την πηγή της «είδησης», αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα πλυντήριο ξεπλύματος ψευδών πληροφοριών. Η πηγή χάνεται στα άδυτα του διαδικτύου. Σε διάφορες παραλλαγές της είδησης, τα νούμερα αλλάζουν: Υπό τον τίτλο «6,5 δισ. κοστίζει η περίθαλψη των λαθρο-εποίκων» μαθαίνουμε από εκατοντάδες ιστοσελίδες τον Ιούνιο ότι:

«Δεν θα είχε κοπεί καμία σύνταξη, κανένας, μισθός, τα σχολεία και τα νοσοκομεία θα λειτουργούσαν κανονικά και ούτε θα υπήρχε πρόβλημα με τα φάρμακα που έχουν πληρωμένα με κρατήσεις μιας ζωής οι Έλληνες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι».

Εδώ ξεκαθαρίζεται το πράγμα εντελώς. Για το μνημόνιο και τις δραματικές συνέπειες που έχει για τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών, κυρίως εργαζομένων και νέων αλλά και της πλειοψηφίας των μικροαστικών στρωμάτων, αποκλειστικός υπεύθυνοι είναι οι μετανάστες. Τα φασιστοειδή, μετά από μια περιπλάνηση από τους τοκογλύφους, στους μασόνους, τους Εβραίους, τους Γερμανούς και τους 300 της Βουλής, κατέληξαν στους «λαθροέποικους». Κατάλαβες, «Ελληνάρα»; Αν τους διώξεις, θα μπορείς να αποπληρώσεις σιγά-σιγά τις υποχρεώσεις σου στους πιστωτές της χώρας. 28 δισ. κάθε χρόνο δεν είναι και λίγα. Σε 10 χρονάκια έχουμε καθαρίσει και χωρίς να αναγκαστούμε να μειώσουμε μισθούς, συντάξεις, σχολεία και νοσοκομεία.

Έχουμε και λέμε σύμφωνα με αυτό το ρεπορτάζ:
«2.700.000.000€ στοιχίζουν στο κράτος κάθε χρόνο τα νοσήλια των ανασφάλιστων λαθρομεταναστών. Εάν συνυπολογιστούν και οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων το κόστος ανεβαίνει στα 5-6,5 δισ. (δηλώσεις του Λοβέρδου). ΕΛΛΗΝΑ, διαλέγεις: αν θέλεις να έχεις φαρμακοθεραπευτική περίθαλψη, εσύ, το παιδί σου και οι γονείς σου, πρέπει να σταματήσεις να περιθάλπεις τζάμπα τους λαθρομετανάστες… Κόβεις τις μαλακίες και τις κουλτουριάρικες ιδέες και διαλέγεις αν θες να πληρώνεις, εκτός από τα δικά σου (φάρμακα), και τα (φάρμακα) των λαθρομεταναστών…»

Κατάλαβες, «Έλληνα»... Άμα δεν κατάλαβες, διάβασε και τη συνέχεια (και στο καπάκι βγες με τα παλικάρια της Χρυσής Αυγής και κοπάνα κανένα «Πακιστάνι»):
«17.000.000.000€ -22.000.000.000€ είναι το συνάλλαγμα που φεύγει από την χώρα μας και πηγαίνει στις χώρες των λαθρομεταναστών… Πρέπει να διαλέξουμε αν προτιμάμε να ζήσουμε εμείς αξιοπρεπώς στη χώρα μας ή να πεινάσουμε για να τρώνε οι κάθε είδους Πακιστανοί…».
Εδώ το συνάλλαγμα απογειώνεται. Από τα 12 δισ. καταλήγουμε στα 22 δισ. Η προτροπή «να πεινάσουμε ή να ζούμε αξιοπρεπώς» ακούγεται λογική... Υπάρχει όμως και συνέχεια:
«1.500.000.000€ στοιχίζει η παρανομία των λαθρομεταναστών στη χώρα μας (αυτά τα στοιχεία δίνει το υπουργείο Δ/Τ, μόνο για την επιπλέον αστυνόμευση)… 7.500.000.000€ είναι τα έσοδα από το παραεμπόριο των λαθρομεταναστών… Αν συνυπολογίσουμε και τα μαγαζιά που κλείνουν, τα ποσά που χάνει το κράτος είναι ανυπολόγιστα».
Αν προσθέσουμε τα νούμερα, φτάνουμε στα 32 δισ. Απίστευτα πράγματα!

Η φιλολογία για το πόσο κοστίζουν οι «λαθρο» μετανάστες δεν είναι καινούργια. Στο βίντεο αυτό  ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Βελόπουλος υπολογίζει το Δεκέμβρη του 2009 σε 12 δισ. την εκροή συναλλάγματος από τους αλλοδαπούς. Μάλιστα, 12 δισ. κι αυτός. Οι εθνοπρεπείς καθώς φαίνεται έχουν ένα κόλλημα με τα 12 δισ. εκροή συναλλάγματος πριν ακόμα το μνημόνιο. Μάλιστα, για να δώσουν -όπως θα είδατε- και μια αίσθηση επιστημονικότητας στα παραμύθια τους ισχυρίζονται ότι το νούμερο αυτό το δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας. Τα 6-7 δισ. για νοσοκομεία - φάρμακα τα επιβεβαιώνει ο Λοβέρδος και τα περί παραεμπορίου το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ τα περί χρεολυσίων η ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ας τα πιάσουμε, λοιπόν, όλα αυτά με τη σειρά.

«Εκροή συναλλάγματος»

Όποιος θέλει να μάθει ακριβώς τα μεταναστευτικά εμβάσματα, δεν έχει παρά να κοιτάξει τους σχετικούς πίνακες του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών. Φανταζόμαστε ότι οι κουφιοκέφαλοι εθνομπλόγκερς δεν θα έχουν αντίρρηση περί αυτού, μιας και οι ίδιοι δέχονται την Τράπεζα Ελλάδας σαν πηγή της «αποκαλυπτικής» τους πληροφορίας. Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως ότι πολλοί εξ αυτών είναι παντελώς κρετίνοι και δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών, αλλά αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Σύμφωνα λοιπόν με την Τράπεζα της Ελλάδας, τα μεταναστευτικά εμβάσματα που περιλαμβάνονται στο λογαριασμό Ι.Δ.2. «Λοιποί τομείς» δείχνουν αναλυτικά ότι τα εν λόγω ποσά δεν ξεπερνάνε για τη 12ετία 2000-2011 τα 11,4 δισ. Κατά μέσο όρο 950 εκ. το χρόνο. Για φέτος (2012), η εκτίμηση είναι ότι θα πέσει κοντά στο 1 δισ. από 1,38 δισ. το 2011, δεδομένου ότι στο 1ο εξάμηνο έχουμε ήδη μια μείωση 25% σε σχέση με το περσινό. Σύμφωνα τώρα με τη Eurostat, η εκροή χρημάτων από τους μετανάστες προς τις χώρες τους είναι ακόμα μικρότερη από τα ποσά που εμφανίζονται στον πίνακα. Έτσι, το 2009 έφυγαν 908 εκ. και το 2010 1.081 εκ. προς χώρες εντός και εκτός Ε.Ε. Καταλαβαίνει κανείς ότι στα ποσά αυτά περιλαμβάνονται και εμβάσματα Ελλήνων προς το εξωτερικό (π.χ. προς φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό) ή και κατοίκων της Ε.Ε. ή των ΗΠΑ προς τις χώρες τους. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες ξενοφοβικού προσανατολισμού, που όμως με τα copy paste έχουν χάσει τον μπούσουλα.

Σε άλλα δημοσιεύματα διαβάζουμε:

«Τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα μετατράπηκε από χώρα προσέλκυσης εμβασμάτων σε χώρα αποστολής χρημάτων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος επίτροπος Αλγκίρντα Σεμετά. Ο κοινοτικός επίτροπος απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Παπανικολάου, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι το 2010 οι εκροές των μεταναστευτικών εμβασμάτων από την Ελλάδα εκτιμάται ότι έφθασαν τα 2.065 δισ. ευρώ. Από αυτά, 984 εκ. ευρώ κατευθύνθηκαν προς άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., 514 εκ. κατευθύνθηκαν προς τη γειτονική Αλβανία, περίπου 190 εκ. στο Ισραήλ και 103 εκ. στη Γεωργία. Από την άλλη πλευρά, στην Ελλάδα ήλθαν μέσω εμβασμάτων περίπου 1,34 δισ. ευρώ και συγκεκριμένα 441 εκ. ευρώ από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, 339 εκ. από τις ΗΠΑ, 236 εκ. από τη Γερμανία και 221 εκ. από το Βέλγιο».

Προφανώς, τα 2 δισ. εκροή που δίνει ο επίτροπος διαφέρουν από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ενδεχομένως πρόκειται για διαφορετική λογιστική καταγραφή), όμως δίνουν μια πιο καθαρή εικόνα για τον τόπο προορισμού αυτών των χρημάτων. Έτσι, 514 εκ. καταλήγουν στην Αλβανία και συνολικά 984 εκ σε χώρες εκτός Ε.Ε.
Σύμφωνα με ερώτηση που είχε κάνει στη Βουλή ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με αποστολές χρημάτων στο εξωτερικό, η απάντηση που έλαβε για το 2007 ήταν η εξής:
«Σύμφωνα λοιπόν με την Τράπεζα της Ελλάδος, η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό διενεργείται από τις τράπεζες και από εταιρείες ταχυμεταφορών, εποπτευόμενες όμως από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η μεταφορά κεφαλαίων από τις τράπεζες διενεργείται σύμφωνα με τις διατάξεις που αποσκοπούν στον έλεγχο της προέλευσης των χρημάτων από εγκληματικές δραστηριότητες. Το σύνολο των μεταναστευτικών εμβασμάτων στο εξωτερικό το έτος 2006 ήταν 770.000.000 ευρώ. Τα μέσω των εταιρειών ταχυμεταφορών αποστελλόμενα ποσά γίνονται με μεσολάβηση της Τράπεζας και τα σχετικά ποσά περιλαμβάνονται στο ως άνω ποσό των μεταναστευτικών εμβασμάτων.
Το θεσμικό πλαίσιο της εποπτείας των συγκεκριμένων εταιρειών καθορίζεται πρώτον, με το ν.3148/2003 και την πράξη 2536/2004 του Διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά την επάρκεια της τεχνικοοικονομικής δομής των εταιρειών, δηλαδή το λογιστικό σύστημα, το σύστημα πληροφορικής, το σύστημα εσωτερικού ελέγχου και το ελάχιστο ποσό των ιδίων κεφαλαίων που είναι 150.000 ευρώ και δεύτερον, με την πράξη 2577/2006 του Διοικητού της Τραπέζης Ελλάδος ως προς την εποπτεία των διαδικασιών πρόληψης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Οι εποπτευόμενες από την Τράπεζα της Ελλάδος εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης στη μεταφορά κεφαλαίων ανέρχονται σε δώδεκα και διαθέτουν περίπου 2.150 σημεία παροχής υπηρεσιών ανά την Ελλάδα. Από αυτά έχουν αφαιρεθεί τα υποκαταστήματα των τραπεζών πρακτόρων τους, τα οποία και γνωστοποιούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το έτος 2006 η συνολική αξία των κεφαλαίων που απεστάλησαν στο εξωτερικό με τη διαμεσολάβησή τους, ανήλθε στο ποσό των 588.929.195 ευρώ, το δε μέσο ποσό εξερχόμενου εμβάσματος στα 405 ευρώ». (ΣΥΝΟΔΟΣ Α’ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΘ’, Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ)

Όπως βλέπουμε, τα ποσά είναι μικρότερα από αυτά που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας για τις ίδιες χρονιές. Επίσης δίνονται και διευκρινίσεις για τον τρόπο που μεταφέρονται τα ποσά αυτά από τις μεταφορικές εταιρείες, ταχυδρομεία και τράπεζες, που όλες βρίσκονται κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδας. Αυτά για όσους ισχυριστούν ότι τα κανάλια μεταφοράς χρημάτων είναι ανεξέλεγκτα. Επιπλέον, μαθαίνουμε ότι το μέσο ποσό εξερχόμενου εμβάσματος είναι 405 ευρώ, που σημαίνει ότι ακόμα και για μικροποσά οι μετανάστες προτιμούν το έμβασμα παρά άλλους τρόπους μεταφοράς που ενδεχομένως θα έβαζαν σε κίνδυνο την αποστολή τους.

Δεν χρειάζεται να γίνει κανείς περισσότερο κουραστικός πάνω στο θέμα. Είναι σαφές ότι τα ρατσιστικά παραμύθια ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Επιπροσθέτως για να ευσταθεί ο εξωφρενικός ισχυρισμός των 12 ή ακόμα και 22 δισ. σε εμβάσματα, θα έπρεπε κάθε μετανάστης να στέλνει στη χώρα 12 με 22 χιλ. ευρώ το χρόνο, κι αυτά μόνο αν υποθέσουμε ότι από το 1 εκατομμύριο μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα εργάζονται όλοι ανεξαιρέτως, ακόμα και τα νεογέννητα και φυσικά με μηδενική ανεργία. Επίσης, θα πρέπει για να στέλνουν αυτά τα ποσά να βγάζουν επιπλέον 6.000 ευρώ έκαστος προκειμένου να καλύψουν και τις καθημερινές τους ανάγκες, εκτός αν υποθέσουμε ότι δεν τρώνε και δεν πληρώνουν καμία υποχρέωση. Επομένως, θα πρέπει τα ετήσια εισοδήματά τους να ξεπερνάνε τα 18.000 ως 28.000 αναλόγως. Αν τώρα σκεφτούμε ότι μεταξύ των μεταναστών ζουν 180.000 παιδιά κάτω των 18 ετών, ότι πλήττονται εξίσου από την ανεργία και ότι ένα μέρος τους -κυρίως νοικοκυρές- δεν περιλαμβάνεται στο εργατικό δυναμικό, τότε ο ενεργός απασχολούμενος οικονομικά πληθυσμός θα πρέπει να μην ξεπερνά τις 500 χιλ. Ως εκ τούτου, καθένας από αυτούς θα πρέπει να στέλνει στις χώρες του από 24.000 μέχρι και 44.000 ευρώ ετησίως και προφανώς να κερδίζει από 35.000 μέχρι 55.000 ευρώ έκαστος. Είναι προφανές λοιπόν, σύμφωνα με τα ρατσιστικά παραμύθια, ότι οι μετανάστες αποτελούν τη νέα άρχουσα τάξη της Ελλάδας. Είναι πάμπλουτοι, «λυμαίνονται» τη χώρα κανονικά και μεις δεν έχουμε να φάμε.

Ναι αλλά πόσοι είναι;

Φυσικά, οι φασίστες και όσοι αρέσκονται να παπαγαλίζουν τις αηδίες τους μπορούν να ισχυριστούν εδώ ότι οι μετανάστες δεν είναι 1 εκ. αλλά 3 εκατομμύρια. Αν ψάξει κανείς τα φασιστοσάιτ, θα πέσει πάνω σε ένα όργιο φημών γύρω από τον πληθυσμό των «λαθροεισβολαίων». Δυστυχώς, ελλείψει μια συστηματικής απάντησης από την Αριστερά, οι φήμες αυτές αποτελούν τον κυρίαρχο μύθο γύρω από το μέγεθος των «μεταναστευτικών κυμάτων που κατακλύζουν καθημερινά τη χώρα». Στην πραγματικότητα, οι μετανάστες δεν ξεπερνούν το 1 εκ. Από αυτούς, περισσότεροι από τους μισούς έχουν άδεια παραμονής ενώ οι υπόλοιποι είτε την έχασαν είτε μπήκαν στη χώρα μετά το 2004, οπότε και δεν υπάρχει καμία διαδικασία να νομιμοποιηθούν παρά μόνο να διεκδικήσουν πολιτικό άσυλο, που ως γνωστόν δεν δίνεται σχεδόν σε κανέναν.
Γύρω από τον αριθμό αυτό, υπάρχουν δύο δεδομένα. α) Η απογραφή του 2001, που κατέγραψε 762.191 αλλοδαπούς, από τους οποίους οι 70.000 ήταν κάτοικοι Ε.Ε. και ΗΠΑ, σε σύνολο 10.934.097 πληθυσμού.
β) Η απογραφή του 2011, με την οποία ο μόνιμος πληθυσμός στη χώρα μετρήθηκε στα 10.787.690, εκ των οποίων 9.903.268 με ελληνική υπηκοότητα. Από αυτά τα νούμερα προκύπτει ότι οι αλλοδαποί στην Ελλάδα είναι 884.422. Μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι οι «παράνομοι» δεν μετρήθηκαν. Γι’ αυτό όμως καλύτερα να ρωτήσει τους 50 χιλιάδες απογραφείς. Όποιος δούλεψε στην απογραφή, ξέρει ότι σε κάθε πολυκατοικία που έμπαινε υπήρχαν πάντα πρόθυμοι γείτονες, ιδιοκτήτες και διαχειριστές που έδιναν πλήρη κατάλογο όλων των ενοίκων, εκπληρώνοντας εξ ολόκληρου τα «εθνικά τους καθήκοντα» και το πάνδημο αίτημα για καταγραφή όλων των «παρανόμων» που έχουν εισέλθει στη χώρα, περιμένοντας πώς και πώς τα τελικά αποτελέσματα. Ακόμα κι αν κάποιος «λαθραίος» ήθελε να ξεφύγει, δεν θα τα κατάφερνε. Ο απογραφέας θα τον κατέγραφε έστω και ως «Σύριο, Πακιστανό, Μαροκινό ή Σομαλό που μένει μαζί με άλλους 3 στο υπόγειο, οδός τάδε, δήμος τάδε, τομέας ταδε» κ.ο.κ. Να είναι σίγουροι όσοι αναρωτιούνται, ότι οι πάντες έχουν καταγραφεί - ακόμα και οι Έλληνες από τους οποίους κάποιοι επίσης αρνούνταν να ανοίξουν την πόρτα και να απαντήσουν στις ερωτήσεις του απογραφέα. Απαντήσεις που ως γνωστόν δεν προϋπέθεταν την επίδειξη ταυτοτήτων, διαβατηρίων, ούτε άλλων εγγράφων. Μάλιστα οι μετανάστες ήταν πολύ πιο πρόθυμοι να δείξουν τα διαβατήριά τους στους απογραφείς για να γράψουν σωστά τα ονόματα, παρά μερικοί Έλληνες που -θολωμένοι από τα 666, τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και τους μασόνους- ήταν εντελώς επιφυλακτικοί για το αν τα ερωτηματολόγια θα καταλήξουν στα αρχεία της Μοσάντ ή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής... Βεβαίως, η στατιστική υπηρεσία μετά από έρευνα πεδίου που έκανε στο 0,5% των νοικοκυριών διαπίστωσε συνέπεια των απαντήσεων σε ποσοστό 97%. Όσον αφορά το μέγεθος, στις επόμενες εβδομάδες θα δοθούν τα τελικά νούμερα για το μόνιμο πληθυσμό. Η απόκλιση όμως δεν θα είναι σημαντική. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν ένα 10% κατάφερε να «κρυφτεί», οι μετανάστες πάλι δεν ξεπερνούν το 1 εκ.
Σύμφωνα με τη Eurostat, 900.000 μετανάστες ζούσαν το 2009 στην Ελλάδα, αντιστοιχώντας στο 8,1% του πληθυσμού. Συγκεκριμένα, 577.000 προέρχονται από την Αλβανία, 22.300 είναι Ουκρανοί, 17.200 Γεωργιανοί, 16.200 Πακιστανοί και 13.900 Αιγύπτιοι. Σύμφωνα επίσης με τη Eurostat, η καθαρή εισροή μεταναστών από το 2001 ήταν 358.940. Η καθαρή εισροή προκύπτει αν αφαιρέσει κανείς από αυτούς που μπήκαν μέσα στη δεκαετία αυτούς που έφυγαν. Αν προσθέσουμε σ’ αυτό τους 762.191 της απογραφής του 2001 βγαίνει ένα σύνολο 1.120 χιλιάδες. Αλλά αυτό είναι πλέον ένα απόλυτο όριο. Από κει και πέρα μιλάμε μόνο για φανταστικά νούμερα, που διαδίδουν χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο τα κάθε είδους ρατσιστικά πρακτορεία, όπως για παράδειγμα ότι οι Πακιστανοί είναι 1,5 εκ. ενώ στην πραγματικότητα δεν ξεπερνούν τις 20-30 χιλιάδες. Το 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, στην Ελλάδα ζούσαν 956.000 αλλοδαποί ή 8,5% του συνολικού πληθυσμού, ενώ ο αριθμός αυτός έφτανε το 1.255 εκατομμύριο άτομα ή 11,1% του πληθυσμού όταν υπολογίζονταν οι κάτοικοι που έχουν γεννηθεί σε άλλη χώρα.
Από το μεγάλο αυτό αριθμό αλλοδαπών, μικρό μόνο ποσοστό είναι πολίτης χώρας της Ε.Ε. των «27» (153.000 ή 1,4% του πληθυσμού), ή έχει γεννηθεί στην Ευρώπη (317.100 ή 2,8%). Η συντριπτική πλειονότητα είναι πολίτες εκτός Ε.Ε. (803.000 ή 7,1%) και έχουν γεννηθεί σε κάποια τρίτη χώρα (938.100 ή 8,3%). Πηγή
Τέλος, να υπενθυμίσουμε δύο σημαντικές έρευνες που έγιναν πριν 3 χρόνια. Η μία του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής και η δεύτερη του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Κλαντεστίνο». Και στις δύο, οι μετανάστες χωρίς χαρτιά υπολογίζονται γύρω στις 200 χιλιάδες σε ένα σύνολο 800 χιλ. μεταναστών το 2009. Εδώ σχετικό άρθρο.
Οι ρατσιστές υπολογίζουν ότι οι μετανάστες επιβαρύνουν το σύστημα υγείας με 7 δισ. το χρόνο. Γι’ αυτό μάλιστα επικαλούνται δηλώσεις του ανεκδιήγητου Λοβέρδου. Εδώ συναντιούνται όλοι οι ψεύτες: ο ένας επικαλείται τον άλλον. Άσχετα αν η πηγή της πληροφορίας πρέπει να κρεμαστεί στο Γουδί μαζί με τους «300 της βουλής»... Άσχετα αν είναι ή έστω ήταν σύντροφος του «Τζέφρι», μασόνος, Εβραίος, ανθέλληνας, αν έχει κουβαλήσει εδώ τους Πακιστανούς. Όλα αυτά προς τα παρόν τα ξεχνάμε. Ο Λοβέρδος δίνει τροφή στο ρατσιστικό παραλήρημα και οι φασίστες το ανταποδίδουν, στον αξιόπιστο πλέον συνομιλητή τους. Όμως, για να είμαστε δίκαιοι με το Λοβέρδο, όσο κι αν ψάξαμε, δεν βρήκαμε πουθενά να έχει μιλήσει για 7 δισ. Ο Λοβέρδος έχει κάνει εμετικές δηλώσεις για τους μετανάστες. Μίλησε για υγειονομικές βόμβες (1/4/2012), για βόμβα λοιμώξεων με αφορμή την Υπατεία (14/02/2011), για μετανάστριες που κολλάνε AIDS του Έλληνες πελάτες (16/12/2012) και για πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ που δαπανά το ελληνικό δημόσιο για τους αλλοδαπούς «που δε βρίσκονται νόμιμα στη χώρα και καταφεύγουν στο σύστημα υγείας διά των εφημεριών και νοσηλεύονται επί πολλές ημέρες. Τους δίδεται φαρμακευτική περίθαλψη χωρίς να πληρώνουν ευρώ» (14/10/2012). Για μέχρι 150 εκ. έχει μιλήσει το φιλαράκι των φασιστών. Αν αυτοί ξέρουν κάτι παραπάνω για το Λοβέρδο και τα 7 δισ., ας μας πούνε και ακριβώς τη μέρα που το δήλωσε, μήπως μας εξηγήσει κι αυτός -που είναι πιο ειδήμων από τους καραφλοξεροκέφαλους- αν γνωρίζει κάτι γι’ αυτά τα 7 δισ. και μας ανοίξουν τα μάτια. Όσο βέβαια ο ίδιος δεν διαψεύδει τα χιλιάδες σχετικά δημοσιεύματα, που τον χρησιμοποιούν και ως «πηγή», προφανώς αναλαμβάνει και ο ίδιος ένα μέρος της ευθύνης αυτής της ελεεινής παραπληροφόρησης.

Μέχρι τότε, πάντως, ας δούμε τα αληθινά στοιχεία μόνοι μας:
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), τα μεγέθη των δημόσιων δαπανών Υγείας ήταν: 2009 14 δισ. ευρώ, 2011 13,12 δισ. ευρώ, με την πρόβλεψη να διαμορφωθούν το 2012 σε 9,5 δισ. ευρώ. (Ριζοσπάστης, 12 Σεπτέμβρη 2012) Από αυτά, τα 2,8 δισ. αποτελούν τη φαρμακευτική δαπάνη. Τα ποσά αυτά μπορεί να τα βρει οποιοσδήποτε κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι μιλάμε ξανά για ασύστολα παραμύθια. Οι μετανάστες αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού. Μάλιστα, αν συνυπολογίσει κανείς την ηλικιακή τους σύνθεση και τη μεγαλύτερη δυσκολία πρόσβασης στο σύστημα υγείας, τότε η δήθεν επιβάρυνση δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 500 εκ., ίσως και λιγότερο, δεδομένου ότι αν «επιβαρύνουν» σε κάτι, είναι τα έκτακτα περιστατικά στα εφημερεύοντα. Όμως, τι σημαίνει «επιβάρυνση». Μήπως οι φαρμακοποιοί τους δίνουν τσάμπα φάρμακα; Μήπως επισκέπτονται τα ιατρεία του ΙΚΑ ή τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ χωρίς να έχουν θεωρημένα βιβλιάρια; Μήπως πάνε στα κέντρα υγείας χωρίς να έχουν πληρώσει τον ΟΓΑ, στον οποίο ως γνωστόν οι περισσότεροι μετανάστες είναι ασφαλισμένοι, πληρώνοντας οι ίδιοι τις εισφορές τους; Για να ευσταθούν τα ψέματα των ρατσιστών και του φίλου τους του Λοβέρδου που επικαλούνται, θα πρέπει οι μετανάστες να καταναλώνουν το 80% της δημόσιας δαπάνης για την υγεία χωρίς φυσικά να πληρώνουν την παραμικρή εισφορά. Μόνο αλήτες που προετοιμάζονται για εμφύλιο πόλεμο μπορούν να λένε τέτοια τερατώδη ψέματα. Και μόνο ηλίθιοι που θέλουν να τους πιστεύουν, μπορούν να τα αναπαράγουν. Κι όμως, εδώ και 2 χρόνια οι φασίστες αναπαράγουν ξανά και ξανά το ίδιο ψέμα, κάθε μέρα, μέχρι να το μάθει και ο τελευταίος κάτοικος αυτής της χώρας – εξάλλου, στο δικό τους Γκέμπελς δεν ανήκει η στρατηγική του ωέματος «Λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει»; Ειδικά τώρα που το σύστημα υγείας έχει χρεοκοπήσει, που οι ασφαλισμένοι πρέπει να πληρώνουν τις επισκέψεις τους στο γιατρό και τα φάρμακα, τώρα οι φασίστες υποδεικνύουν τον «υπαίτιο», που δεν είναι παρά οι… μετανάστες. Δεν είναι οι μίζες, δεν είναι το πάρτι με τις φαρμακευτικές εταιρείες, δεν είναι η επί δεκαετίες λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, δεν είναι τα 8 δισ. από τα «κουρεμένα» ομόλογα, που θα τα πληρώσουν οι ασφαλισμένοι, σε αντίθεση με τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιούνται με εγγυητή ξανά το δημόσιο και με δάνεια στις πλάτες πάλι του λαού.

Δεν είναι οι εργοδοτικές εισφορές, που δεν πλήρωναν οι υπόχρεοι. Όχι, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν αποτελεί αιτία που δεν έχουμε φάρμακα και γιατρούς. Οπότε η λύση είναι μία. «ΕΛΛΗΝΑ, διαλέγεις: αν θέλεις να έχεις φαρμακοθεραπευτική περίθαλψη, εσύ, το παιδί σου και οι γονείς σου, πρέπει να σταματήσεις να περιθάλπεις τζάμπα τους λαθρομετανάστες… Κόβεις τις μαλακίες και τις κουλτουριάρικες ιδέες και διαλέγεις αν θες να πληρώνεις -εκτός από τα δικά σου- (φάρμακα) και τα (φάρμακα) των λαθρομεταναστών»…
Σύμφωνα πάντως με τη λογική των φασιστών, υπεύθυνοι για το ότι δεν έχει περίθαλψη ο «Έλληνας» θα έπρεπε να είναι επίσης οι ανασφάλιστοι Έλληνες εργαζόμενοι που σε ποσοστό 25% απασχολούνται στη μαύρη εργασία σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας (29.9.10), οι εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, των οποίων τα αφεντικά τους επί δεκαετίες τούς έκλεβαν τις εισφορές και δεν τις απέδιδαν στο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, έχοντας ωστόσο τυπικά (με διάφορες “περαιώσεις” και χαριστικές “ρυθμίσεις”) εντάξει αυτούς τους εργαζόμενους νομιμοφανώς στο σύστημα, οι εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες του ΟΓΑ, ιδίως οι φτωχοί συνταξιούχοι του, και οι άποροι της Πρόνοιας – που, ως γνωστόν, δεν απέδιδαν εισφορές ούτε φόρους από τα (χαμηλά ή ανύπαρκτα) εισοδήματά τους. Αλλά ακόμα και οι “τυχεροί” εργαζόμενοι, που έχουν το βασικό μισθό της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και συνεχόμενη κοινωνική ασφάλιση από τα 18 τους, που “επιβαρύνουν” τα νοσοκομεία και το Ταμείο τους, αν χρειαστούν λ.χ. μια εγχείριση καρδιάς κι ένα βηματοδότη στα 55 τους χρόνια, ή αν τα “προστατευόμενα” μέλη της οικογένειας τους αρρωστήσουν με καρκίνο και χρειάζονται πανάκριβες χημειοθεραπείες. Ή αν το παιδί τους γίνει “λιώμα” σε ένα τροχαίο, με τι ποσά θα “επιβαρυνθεί” το σύστημα υγείας για να το συναρμολογήσει με δεκάδες και πανάκριβες επεμβάσεις, αρθροπλαστικές κ.λπ; Ο κατάλογος με τα παραδείγματα «επιβάρυνσης» του δημόσιου συστήματος υγείας δεν έχει τέλος. (Ιός, 23/10/2010). Και είναι προφανές ότι οι φασίστες θεωρούν ότι θα λύσουν τα προβλήματα βιωσιμότητας του συστήματος υγείας πετώντας έξω απ’ αυτό όσους το επιβαρύνουν για να έχουν οι «κανονικοί», «υγιείς» και «εργατικοί Έλληνες» πρόσβαση στο «εθνικά καθαρό» από όλα τα «μιάσματα» σύστημα υγείας. Η θεωρία του Καιάδα δεν στρέφεται μόνο κατά των μεταναστών, αλλά και κατά όλων των παραπάνω κατηγοριών Ελλήνων.

Φόροι-εισφορές

Το τελευταίο παραμύθι είναι τα «9 δισ. διαφυγόντων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το παραεμπόριο». Αυτό το ποσό αναλύεται σε 4 δισ. από ΦΠΑ και 5 δισ. από φόρους εισοδήματος και εισφορές, λόγω παραεμπορίου. Είναι προφανές ότι για να «χάνονται» 4 δισ. σε ΦΠΑ το «παραεμπόριο» τζιράρει κάθε χρόνο 20 και πλέον δισ. ευρώ. Ακριβώς σε αυτό το ποσό το εκτιμά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

«Η “μάστιγα” του παραεμπορίου ανέρχεται στο ποσό-σοκ των 20 δισ. ετησίως στη χώρα μας. Υπολογίζεται ότι η απώλεια για τα κρατικά έσοδα ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ. Αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση όταν η χώρα “ματώνει” για να εξασφαλίσει μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ», (Ειδήσεις Star) δήλωσε στις 22/8 ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κηρύσσοντας τον πόλεμο στο «παρεμπόριο», δύο βδομάδες πριν αναλάβει έργο η Χρυσή Αυγή, πατάσσοντας με τη σειρά της το παραεμπόριο στα πανηγύρια και τις λαϊκές αγορές – μπροστά πηγαίνουν οι ρατσιστές «ιεραπόστολοι» και πίσω ακολουθεί ο φασιστικός στρατός... Δεν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία ότι και το κράτος και το παρακράτος συμφωνούν ως προς το επείγον του καθήκοντος. Βλέπετε μιλάμε για 20 δισ., όταν η αξία των μέτρων που θα ματώσουν εκ νέου τα εισοδήματα που έχουν απομείνει στις φτωχές πλέον, αλλά υπερήφανες εθνικά, ελληνικές οικογένειες κοστίζουν μόλις 11,5 δισ. Ο συσχετισμός είναι προφανής για όποιον δεν κατάλαβε: Τσακίζοντας τους τύπους με τα σεντόνια, θα γλιτώσουμε τη νέα σφαγή που έρχεται. Γι’ αυτό λοιπόν, «Ελληνάρες», στα όπλα.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα, πέρα από τη χρυσαυγήτικη και χατζηδάκεια προπαγάνδα; Το εμπόριο συμμετέχει στο ΑΕΠ σε ποσοστό 16%, δηλαδή περίπου 32 δισ. ευρώ. Τι λέέι λοιπόν η ρατσιστική προπαγάνδα; Ότι από τα 32 δισ. ευρώ του συνολικού όγκου του εμπορίου, τα 20 δισ. ευρώ τα «κονομάνε» οι… λαθρέμποροι με τα τσουβάλια!!!
Ας το δούμε όμως και από μια άλλη πλευρά: Αν υπολογίσουμε ότι η ιδιωτική κατανάλωση είναι περίπου το 60% του ΑΕΠ, δηλαδή 120 δισ. ευρώ, τότε ο συνολικός εμπορικός τζίρος δεν ξεπερνάει τα 100 δισ., δεδομένου ότι μεγάλο μέρος αυτής της δαπάνης καταναλώνεται σε υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης κ.ο.κ. (το ποσό αυτό αντιστοιχεί επίσης στα 16,5 δισ. ΦΠΑ που θα εισπραχθεί μέσα στο 2012, Προϋπολογισμός 2012, σελ 28) Επίσης ένα άλλο μέρος για την αγορά κατοικιών ή την αποπληρωμή των δανείων που πάρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Ως γνωστόν σε αυτούς τους κλάδους δεν δραστηριοποιούνται Σομαλοί, Ζαϊρινοί και άλλοι Πακιστανοί και αλλοεθνείς «λαθρέμποροι». Επίσης, κάθε οικογένεια -ως γνωστόν- ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος στα σούπερ μαρκετ, σε λογαριασμούς τηλεφώνων και της ΔΕΗ που εμπεριέχουν και πλήθος από χαράτσια, ενώ πλήθος ευκαιριών σε αγαθά βρίσκει στα μεγάλα καταστήματα τύπου ΙΚΕΑ, Leroy Merlin, Τσάμπο, Ζάρα κ.ο.κ., όπου επίσης δεν δραστηριοποιούνται μελαψοί «λαθρέμποροι». Το ίδιο συμβαίνει από όσο γνωρίζουμε και στην αγορά διαρκών αγαθών (ηλεκτρικά είδη, αυτοκίνητα, είδη σπιτιού), εκτός αν υπολογίζουμε στα διαρκή αγαθά, τους αναπτήρες, τους φακούς και τα μπαλάκια που μόλις τα χτυπήσεις στο έδαφος αναβοσβήνει κάποιο φως, είδη τα οποία ως επί το πλείστον πουλάνε οι γνωστοί «λαθρέμποροι εξ Ανατολής» που έχουν κατακλύσει τη χώρα. Στο μόνο που δραστηριοποιούνται οι γνωστοί «λαθρέμποροι» που λυμαίνονται την «εθνική μας» οικονομία είναι στα φο-μπιζού, στα εσώρουχα, τις κάλτσες, τα γκάτζετ κινητών, cd και τις τσάντες που πουλάνε απλωμένα σε σεντόνια σε ορισμένα πεζοδρόμια, ή στα φανάρια μαζί με παγωμένα νερά και μπανάνες. Θέλουν λοιπόν να μας πουν ότι ξοδεύουμε το 20% του εισοδήματός μας σε τέτοια προϊόντα, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι δεν αγοράζουμε εσώρουχο στο εμπόριο παρά μόνο από πλανόδιους μετανάστες...

Σε ποιον τα πουλάνε αυτά, μήπως σε τίποτα εξωγήινους; Ο τζίρος, για να υπάρχει, πρέπει κάποιοι να καταναλώσουν. Άρα κάθε κάτοικος αυτής της χώρα πρέπει να ξοδεύει (20 δισ./10 εκ.) 2.000 ευρώ το χρόνο για προϊόντα παραεμπορίου και κάθε 4μελής οικογένεια 8.000 ευρώ. Καλά, σε ηλίθιους νομίζουν ότι απευθύνονται;  

Επίσης ο τζίρος αυτός σημαίνει και το σχετικό εισόδημα για τους μετέχοντας του «κυκλώματος», που προφανώς ελέγχεται εξ ολοκλήρου από τους «εισβολείς». Μπορούμε να υποθέσουμε λοιπόν ότι από τα 20 δισ. τζίρο τα 15 είναι κέρδη του «κυκλώματος», δεδομένου ότι δεν πληρώνουν φόρους, ΦΠΑ, δημοτικά τέλη, ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές και οτιδήποτε άλλο επιβαρύνει τον «υγιή» και δύσμοιρο Έλληνα «εμποράκο». Ο οποίος πλήττεται από το παραεμπόριο και όχι από το ΙΚΕΑ, ούτε από το γεγονός ότι οι πιστωτικές έχουν τερματίσει και οι χαρούμενοι καταναλωτές της δεκαετίας του μιλένιουμ είναι είδος υπό εξαφάνιση. Όχι, όχι, εμποράκο, ο μετανάστης με το τσουβάλι σού πήρε τη δουλειά…
Αν υποθέσουμε τώρα ότι από το 1 εκ. μετανάστες εργάζονται οι 500 χιλιάδες (αν και με την ανεργία που υπάρχει, ίσως εργάζονται οι μισοί), στο παραεμπόριο απασχολούνται οι 100.000. Τι λένε για το νούμερο αυτό τα σαΐνια της εθνικής υπερηφάνειας; Γιατί κάποιοι δουλεύουν και στα χωράφια, άλλοι στις οικοδομές, οι γυναίκες στα σπίτια, άλλοι σε εργοστάσια. Αλλιώς, πώς «μας παίρνουν τις δουλειές» αν δεν δουλεύουν ούτε εκεί; Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι είναι 100.000, που δεν είναι, αλλά έτσι για να μεγεθύνουμε λίγο το «πρόβλημα» (γιατί με μικρότερα νούμερα τι διάβολο πρόβλημα είναι). Επομένως, 15 δισ./100 χιλ., έχουμε κέρδη 150.000 ευρώ εισόδημα ανά «λαθρέμπορα». Εντάξει, ούτε ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας δεν βγάζει τόσα. Και μας λένε οι αριστεροί για τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές, όταν το «μεγάλο κεφάλαιο» του παρεμπορίου που λυμαίνεται τα πεζοδρόμια της Πατησίων και των λαϊκών αγορών κονομάει 20 δισ. «Αν συνυπολογίσουμε και τα μαγαζιά που κλείνουν, τα ποσά που χάνει το κράτος είναι ανυπολόγιστα». Μιλάμε δηλαδή για… εθνική τραγωδία. Οι φασίστες κλαίγονται για τα χρήματα που χάνει το κράτος και δεν μπορεί να πληρώσει τους πιστωτές. Και το κράτος έρχεται -εξαιτίας της «αδράνειάς» του να πατάξει το παραεμπόριο- και τα παίρνει από τους τίμιους Έλληνες. Να πώς στήνεται το ρατσιστικό παραμύθι!

Ύστερα, οι ρατσιστές-φορείς των «αποκαλυπτικών» στοιχείων κάνουν το ύπουλο «γύρισμα», συνδυάζοντας όλα αυτά με το ύψος των τοκοχρεολυσίων. Έτσι «το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2012 υπολογίζεται σε 24,5 δισ. ευρώ. Προσοχή, μιλάμε για το συνολικό έλλειμμα, συμπεριλαμβανομένων τόκων και χρεολυσίων». Προφανώς, αν είναι έτσι, τότε αν μαζέψουμε τις «απώλειες» από τους «λαθρο-έποικους» καθαρίσαμε με το χρέος, με τα μνημόνια κ.λπ. Το ρατσιστικό παραμύθι γίνεται πλέον τερατολογία και ανοιχτή απολογία για τρόικες, μνημόνια, τραπεζίτες, τοκογλύφους, βιομήχανους, τρωκτικά του δημόσιου χρήματος, δηλαδή το σύστημα εν γένει…

Ωστόσο, σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού το έλλειμμα μόνο για φέτος προβλέπεται στα 19 δισ., συμπεριλαμβανομένων των τόκων του δημόσιου χρέους. (Προϋπολογισμός 2012, σελ. 27) Αν υποθέσουμε ότι από το «κούρεμα» θα μειωθούν οι τόκοι 2 δισ., αυτό ίσως μειώσει το φετινό έλλειμμα στα 17 δισ. αν όλα τα άλλα πάνε καλά, πράγμα απίθανο με την ύφεση που τρέχει στο -7%. Όσον αφορά τώρα τα χρεολύσια, αυτά να υπενθυμίσουμε στους αλχημιστές γκεμπελίσκους ότι το 2010 ήταν 42 δισ. (Όταν λέμε χρεολύσια εννοούμε τα ομόλογα και τα έντοκα γραμμάτια που λήγουν και πρέπει να αποπληρωθούν.) Επομένως, όταν μιλάμε για τοκοχρεολύσια (τόκους + χρεολύσια), μιλάμε για 50-60 δισ. και όχι για 24 δισ. Για φέτος, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) το Δημόσιο δανείστηκε μέχρι και τον Ιούνιο 38 δισ. ενώ άλλα 10 περίπου δισ. δανείστηκε σε έντοκα γραμμάτια. Σύνολο 48 δισ. Οι φασίστες παίζουν με τα νούμερα όπως τους βολεύει και μας λένε ότι τα χρεολύσια για φέτος ήταν μόνο 7 δισ.! Κατάλαβες, «Ελληνάρα»; μικρό το νούμερο, άμα κυνηγήσεις τους «λαθροέποικους», θα μπορέσεις μετά να το πληρώσεις. Ενώ τα 48 δισ. είναι πολλά, δεν μαζεύονται με τίποτα…

Τώρα το χρέος που έχει απομείνει στις 30/6 μετά το «κούρεμα» είναι ήδη στα 303,5 δισ. (Στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών) Ακόμα και με την επιμήκυνση, τα ποσά που πρέπει να δανείζεται το ελληνικό Δημόσιο για την αποπληρωμή των ομολόγων και των εντόκων γραμματίων δεν μπορεί να είναι λιγότερο από 30 δισ. κατά μέσο όρο το χρόνο. Ίσως τις επόμενες χρονιές να είναι κάπως μικρότερο, αν συνεχιστεί το υποτιθέμενο πρόγραμμα σταθερότητας, αλλά στη συνέχεια θα αυξηθεί. Όπως και να χει, τα τοκοχρεολύσια θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε διπλάσια μεγέθη από αυτά που ισχυρίζονται οι φασίστες για να αποδείξουν πόσο εφικτό είναι το σχέδιό τους και πόσο «απλές» είναι οι λύσεις. Μερικές κλοτσιές σε 2-3 πάγκους, ένα κυνηγητό στα φανάρια, ένας τσαμπουκάς σε ένα σχολείο για τους τσιγγάνους και μερικά φανταστικά επεισόδια επεμβάσεων της Χρυσής Αυγής σε νοσοκομεία για τα φακελάκια και όλα θα λυθούν στο πιτς-φιτίλι…

Από τα παραμύθια, στις εκκαθαρίσεις

Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να συσπειρώσει δυνάμεις γύρω από αυτή τη θεματολογία και να χτίσει τη φήμη της σαν μηχανισμός που δίνει λύσεις εδώ και τώρα, βοηθώντας δήθεν τους αναξιοπαθούντες Έλληνες. Στην πραγματικότητα, αυτό που επιδιώκει είναι να στρέψει την κοινωνική οργή εναντίον των πιο αδύναμων και περιθωριοποιημένων κομματιών της κοινωνίας. Οι μετανάστες είναι ο πιο αδύναμος στόχος, και ειδικά αυτοί που προέρχονται από την Ασία. Ήδη οι φασίστες προσπαθούν να ανοίξουν νέα μέτωπα με τους τσιγγάνους, τους ομοφυλόφιλους και φυσικά με όσους «κουλτουριάρηδες» τους υπερασπίζονται και επιβαρύνουν το «φτωχό Έλληνα νοικοκύρη». Ο κατάλογος των στόχων της Χρυσής Αυγής κάθε μέρα θα μεγαλώνει. Και όσο θα συμπληρώνεται θα χρειάζονται νέο «αίμα» για τα τάγματα εφόδου για να «παταχτούν τα μιάσματα». Γι’ αυτό όλα αυτά τα ψέματα και οι τερατολογίες: για να επιταχυνθούν οι στρατολογίες. Φυσικά, καμία κρίση δεν πρόκειται να ξεπεραστεί, ούτε πρόκειται να πληρωθούν οι δόσεις των δανείων με το διωγμό των μεταναστών και τη δήθεν εξοικονόμηση 28 δισ. που θα προκύψει απ’ αυτό. Το μόνο που επιδιώκει η φασιστοσυμμορία είναι με τις ενέργειές της να προκαλέσει τους αντιπάλους της, επιβάλλοντας από τώρα το βρομερό της ρατσιστικό σχέδιο. Ένα νέο απαρτχάιντ, ένα καθεστώς διακρίσεων και εξαιρέσεων, με τους ταγματασφαλίτες και τους «καθαρούς» Έλληνες σε ρόλο δήμιου και σε προνομιακή θέση. Όποιος αντιδρά στα αίσχη κατά των μεταναστών, αυτομάτως γίνεται στόχος.

Η Αριστερά μέχρι στιγμής αντιδρά σαν να μην την αφορούν όλα αυτά με έναν άμεσο τρόπο. Σαν να θέλει να αποφύγει την «πρόκληση», γιατί δήθεν αυτό αποπροσανατολίζει την κουβέντα από το κεντρικό, που είναι το μνημόνιο. Σαν να είναι το «μεταναστευτικό» όντως ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Αυτό είναι ήδη μια μεγάλη υποχώρηση. Η λογική δεν απαντάμε στις προκλήσεις είναι ήδη μια ήττα στα σημεία. Τι σημαίνει δεν απαντάμε, όταν δίπλα μας οι φασίστες επιβάλλουν καθεστώς απαρτχάιντ; Σημαίνει απλά ότι υποχωρούμε. Όμως κάθε υποχώρηση στρώνει το δρόμο στην ήττα. Κανένας δεν θα τη γλιτώσει από το απαρτχάιντ που ετοιμάζουν οι νεοφασίστες της Χρυσής Αυγής με το αβαντάρισμα των ΜΜΕ και του κράτους. Έτσι κι αλλιώς, είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει το αστικό καθεστώς σε αυτές τις συνθήκες. Ο ρατσισμός συσπειρώνει και επανασυγκροτεί ένα νέο μπλοκ εξουσίας, μια νέα κοινωνική συμμαχία. Η Αριστερά κάθε είδους να είναι σίγουρη ότι στη νέα «τάξη πραγμάτων» δεν θα έχει καμία θέση. Αν θέλει να διεκδικήσει την παρουσία της, πρέπει να δώσει τη μάχη τώρα. Τσακίζοντας τη φασιστική προπαγάνδα που εισχωρεί στις γραμμές μας. Είναι θλιβερό να μιλάς με ανθρώπους που ψηφίζουν Αριστερά και να ακούς ακόμα κι απ’ αυτούς τα παραμύθια των ρατσιστών. Πριν να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους μισάνθρωπους που ψήφισαν Χρυσή Αυγή να «διορθώσουν την ψήφο τους», ας πείσουμε πρώτα τον κόσμο της Αριστεράς που έχει γίνει σουρωτήρι από τη ρατσιστική προπαγάνδα.

Και κάτι τελευταίο: Καμία συζήτηση δεν μπορεί να γίνει όσο τα τάγματα εφόδου βρίσκονται στο δρόμο. Και αν περιμένει κανείς από τον Δένδια να τα αντιμετωπίσει, ας κοιτάξει όχι τι λέει, αλλά τι κάνει το υπουργείο του: Αγορά Κυψέλης, κατάληψη Δέλτα και Ξένιος Δίας. Αυτά έχουμε μέχρι στιγμής. Και έρχονται κι άλλα. Τα τάγματα εφόδου πρέπει -και μπορούν- τα τσακιστούν από την Αριστερά και το κίνημα. Από ένα μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα που θα απλωθεί σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, πανεπιστήμια, σχολεία και δρόμους. Ο φασισμός μπορεί να ηττηθεί από ένα υποκείμενο που θα επιδιώξει συνειδητά τη συντριβή του. Κάθε υπεκφυγή με την επίκληση μυθικών υποκειμένων («λαός», «εργάτες», «νεολαία», «συνδικάτα» κ.ο.κ.) είναι απλά αποφυγή της μάχης.

Ετικέτες