Τους 15 σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν φτάσει οι νεκροί στη Δυτική Αττική (Μάνδρα, Νέα Πέραμος κ.λπ.) από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις του τελευταίου 24ωρου.

Ο τραγικός αριθμός μπορεί να ανέβει δυστυχώς ακόμη περισσότερο καθώς τουλάχιστον 1 άνθρωπος ακόμη νοσηλεύεται διασωληνομένος σε κρίσιμη κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο και επίσης ακόμη υπάρχουν κάποιοι αγνοούμενοι και εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους.

Προφανώς η "θεομηνία" και οι σφοδρές βροχοπτώσεις είναι ένα δύσκολο φυσικό φαινόμενο. Αλλά από μόνο του δεν προκαλεί νεκρούς, όταν μάλιστα η τεχνολογία έχει φτάσει σε ανώτερα επίπεδα και στην κατασκευή οικιών και δρόμων. Όμως στην μνημονιακή Ελλάδα του 2017 μπορούμε να θρηνούμε τόσους πολλούς νεκρούς γιατί οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές κυβερνήσεις του Τσίπρα τώρα, αλλά και των ΓΑΠ, Παπαδήμου, Σαμαρά, φρόντισαν τα λεφτά του κράτους να πηγαίνουν στους τραπεζίτες και όχι στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι νεκροί που ευχόμαστε (καθώς η κακοκαιρία θα επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες) να είναι οι τελευταίοι.

Δεν εννοούμε βέβαια ότι τα ρέματα μπαζώθηκαν το τελευταίο διάστημα. Όμως τόσο η Περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου όσο και οι κυβερνώντες γνωρίζουν την κατάσταση από τις συσκέψεις που είχαν γίνει σε όλη την Αττική μετά τις πλημμύρες του 2015 στη Δυτική Αθήνα. Όπως και η ΝΔ που σήμερα οδύρεται και "καταριέται" την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά που και η ίδια είναι χρεωμένη μαζί με το ΠΑΣΟΚ, γιατί αντί να κατασκευάσουν εργατικές κατοικίες στηριγμένες σε μελέτες άφηναν τον οικισμό να γίνεται ανεξέλεγκτα και στη συνέχεια για ψηφοθηρικούς λόγους αναγνώριζαν τα αυθαίρετα που χτίστηκαν πάνω σε μπαζωμένα ρέματα.

Το ενδιαφέρον όλων τους για τους κατοίκους του Θριάσιου Πεδίου και της Δυτικής Αθήνας είναι υποκριτικό. Μια τεράστια περιοχή έχει μόνο ένα μεγάλο νοσοκομείο με δύσκολη πρόσβαση. Ένα νοσοκομείο που βρίσκεται σε διαρκή εφημερία και που έχει τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και υλικών εξαιτίας των ίδιων πολιτικών. Των πολιτικών που δεν δίνουν ούτε σεντς για τις ζωές μας.