Αυτή ήταν μία μικρή νίκη για τους εργαζόμενους μετά από πολύ καιρό και από πολλές ήττες. Αυτό το καταφέραμε σαν εργαζόμενοι, γιατί όλοι και όλες θέλαμε έναν αγώνα με προοπτική, έναν αγώνα με διάρκεια και συντονισμό και όχι απλές, συμβολικές απεργίες για το θεαθήναι.

Στις 13 και 14 Μαρτίου οι εργαζόμενοι σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΕΤΑΑ κ.α.), τον ΟΑΕΔ, το Υπ.Εργασίας και τον ΕΟΠΥΥ (υγειονομικοί και διοικητικοί) προχώρησαν σε προειδοποιητική στάση εργασίας και 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο του Βρούτση, που ποινικοποιεί το λάθος σε ώρα εργασίας και ανοίγει ένα ακόμα παράθυρο για απολύσεις στο Δημόσιο τομέα.

Παρά την αναμενόμενη μικρή ενεργοποίηση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΕ συμμετείχαμε μαζικά στις κινητοποιήσεις με συμμετοχή που έφτασε πανελλαδικά περίπου στο 60%, διαψεύδοντας όλες τις κασσάνδρες που αμφισβητούσαν τη συμμετοχή του κόσμου και η μόνη ανησυχία τους ήταν πως θα διαχειριστούν την ήττα.

Με δύο αρκετά μαζικές συγκεντρώσεις στο Υπ. Εργασίας και με πορείες στη Βουλή δείξαμε ότι έχουμε και τη διάθεση και την πίστη να αγωνιστούμε και μάλιστα με προοπτική κλιμάκωσης σε απεργία διαρκείας.

Στον αγώνα που δώσαμε δεχτήκαμε μεγάλη συμπαράσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου κάλεσε όλους τους συνδικαλιστές των θιγόμενων φορέων στη Βουλή, για να συντονίσουμε όλοι την δράση μας απέναντι στο νομοσχέδιο. Επίσης στις συγκεντρώσεις μας στήριξε η βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη, όπου  μαζί πορεύτηκαμε στη Βουλή και τις δύο μέρες και μας ενημέρωνε διαρκώς με ότι νεώτερο, όπως επίσης παρευρέθηκε και η Λ. Αμανατίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής του ΚΚΕ Ι. Ζιώγας.

Τελικά ο Υπουργός, μη θέλοντας αυτή τη στιγμή να μπει σε αντιπαράθεση με τους ξεσηκωμένους εργαζόμενους, απέσυρε όλα τα άρθρα που μας αφορούσαν και αυστηροποιούσαν περαιτέρω το πειθαρχικό!

Αυτή ήταν μία μικρή νίκη για τους εργαζόμενους μετά από πολύ καιρό και από πολλές ήττες. Αυτό το καταφέραμε σαν εργαζόμενοι, γιατί όλοι και όλες θέλαμε έναν αγώνα με προοπτική, έναν αγώνα με διάρκεια και συντονισμό και όχι απλές, συμβολικές απεργίες για το θεαθήναι.

Εμείς σαν ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της κινητοποίησης και με περιοδείες στους εργασιακούς χώρους και μέσα στη Γενική Συνέλευση με αντιπαράθεση (αναγκαστικά, λόγω της στάσης τους) με τις άλλες παρατάξεις του χώρου και στις πορείες με τα πανό, τις πικέτες και τα συνθήματα μας. Με τη δράση και τις ενέργειες μας συμβάλαμε στο να διαμορφωθεί σε αρκετούς\ες συναδέλφους ένα αγωνιστικό φρόνημα και η πίστη ότι με τους αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Αυτή η μικρή νίκη είναι η κατάλληλη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι τα μέτρα είναι αδύνατο να ανατραπούν και σε όσους θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν, ότι ο κόσμος «δεν τραβάει», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Φυσικά δεν εφησυχαζόμαστε μετά από αυτά, γιατί η θέληση της κυβέρνησης υπάρχει για απολύσεις και σκληρά μέτρα, αλλά τώρα ξέρουμε ότι οι αγώνες μπορεί να φέρουν τα αποτελέσματα που όλοι θέλουμε και να ανατρέψουμε τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.

*εργαζόμενος στον ΟΑΕΕ