Μαζικές οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις χτες 30/11/. Στα Προπύλαια του "Αντιφασιστικού Συντονισμού" (στην οποία συμμετέχουν οι δυνάμεις του Κόκκινου Δικτύου και η Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" μαζί με δεκάδες άλλους φορείς και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος) και στο Μοναστηράκι του "Αντιφασιστικού Μετώπου".

Οι διαδηλωτές έδωσαν μια ηχηρή και δυναμική απάντηση στην πρόκληση των χρυσαβγιτών που τόλμησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα. 

Ο Δένδιας και η αστυνομία του έκαναν το παν για να εξισώσουν τα "άκρα", φασίστες και αντιφασίστες αγωνιστές, απαγορεύοντας κάθε πορεία και (όπως πάντα) κλείνοντας τους κοντινούς σταθμούς του μετρό. Όμως η πίεση της μαζικότητας της συγκέντρωσης στα Προπύλαια έσπασε το φραγμό της αστυνομίας και πορευτήκαμε στο κέντρο της Αθήνας.

Σε αντίθεση με τους νεοναζί που περιορίστηκαν σε ένα μικρό μέρος της Αμαλίας, οι οποίοι παρόλη την πανελλαδική τους κινητοποίηση, δεν κατάφεραν να μαζέψουν παρά ελάχιστο κόσμο. Αστείοι οι ισχυρισμοί του Κασιδιάρη, που μίλησε για 50.000 ενώ στις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν είναι πάνω από 1. 500 (ενώ απ' τα μεγάφωνα μιλούσαν για 20.000...)

Το αντιφασιστικό κίνημα έδωσε χτες άλλη μια νικηφόρα μάχη. Οι φασίστες και οι άγριες νεοφιλελεύθερες και ρατσιστικές πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων που τους εξέθρεψαν, μπορούν να μπουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ενωτικά και μαζικά, οι αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές οργανώσεις και η Αριστερά δείχνουν το δρόμο. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα.

Όλοι μαζί, το εργατικό-λαϊκό κίνημα και οι αριστερές δυνάμεις, αν συντονίσουμε το βηματισμό μας, με ένα φύσημα θα νικήσουμε σύντροφοι! 

Ετικέτες