Η απόφαση του Δήμου Αθήνας να βάλει τέλος στη λειτουργία της "κοινωνικής πολυκατοικίας" στην οδό Μπουμπουλίνας 36, όπου βρήκαν καταφύγιο άστεγοι, γυναίκες, άνδρες και παιδιά ιδιαίτερα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, είναι μια άκαρδη ενέργεια.

Το λουκέτο του Δημάρχου Καμίνη, με την διακοπή της σύμβασης με το Ίδρυμα Χατζηκώστα, ιδιοκτήτη του κτιρίου και την ανακοίνωση ότι διακόπτει την παροχή ρεύματος και νερού στην "κοινωνική πολυκατοικία" είναι μια κραυγαλέα παραδοχή της χρεοκοπίας των εξαγγελιών για αντιμετώπιση των προβλημάτων των αστέγων της Αθήνας.

Αντί να διεκδικήσει ο Δήμος Αθήνας χρηματοδότηση από κράτος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, για την στήριξη ενός προγράμματος στέγασης των άστεγων της πόλης, προχωρά στην βάρβαρη κατεδάφιση των βημάτων που ο ίδιος ξεκίνησε τρία χρόνια πριν.

Είναι απαράδεκτο να πιέζονται οι κάτοικοι να αποδεχτούν το διασκορπισμό τους σε "ξενώνες" και πρόχειρες λύσεις που τους πισωγυρίζουν κοινωνικά. Μόλις για δύο απο τις δέκα οικογένειες υπόσχεται ο Δήμος μεταφορά σε άλλα διαμερίσματα.

Είναι προκλητικό να διαλαλεί ο Δήμος ότι ανακουφίζει την αστεγία με κυλιόμενα οχτάμηνα φιλοξενίας οικογενειών που το μόνο που καταφέρνουν είναι να ανακυκλώνουν τη δυστυχία.Δεν θα πληρώσουν οι άστεγοι τα σπασμένα των χρεοκοπημένων μνημονίων για την αποπληρωμή του χρέους και των περικοπών για την διατήρηση των πλεονασμάτων του προϋπολογισμού.

Την ίδια στιγμή που ο Δήμος υποβάλει τις οικογένειες αυτές στο βιασμό της έξωσης για άλλη μια φορά, σπαταλιούνται εκατομμύρια για "πιλοτικά έργα βιτρίνας" για χάρη των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλοεμπόρων του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας. Την ίδια ώρα που ο Δήμος πετάει ανήλικα παιδιά στο δρόμο, δεν έχει γίνει καμία νήξη για το υπέρογκο ποσό της σύμβασης μεταξύ Ιδρύματος Χατζηκώνστα (Εκπαιδευτικής Μέριμνας Νέων) και Δημάρχου Αθηναίων.

Καλούμε το Δήμο της Αθήνας να εγκαταλείψει το σχέδιο εκκένωσης της πολυκατοικίας και να δώσει λύση συνέχισης της παραμονής των άστεγων στα υπάρχοντα διαμερίσματα.

Τρία χρόνια τώρα οι άνθρωποι οργάνωσαν τις ζωές τους και είναι απαράδεκτο με φιρμάνια να τις ξηλώνουν γραφειοκρατικοί μηχανισμοί του Δήμου της Αθήνας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Αθήνας, τα σωματεία των Δήμων, τα κινήματα που αντιστέκονται στις γειτονιές στη φτώχεια και τα μνημόνια, να μην επιτρέψουμε την εκκένωση της κοινωνικής πολυκατοικίας, την διακοπή του νερού και του ρεύματος από τον Δήμο της Αθήνας.

Θα βρεθούμε την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 2μμ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας διεκδικώντας την συνέχιση της λειτουργίας της κοινωνικής πολυκατοικίας στην οδό Μπουμπουλίνας 36.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Στάθης Δρογώσης, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Έφη Γαρίδη κοινοτική σύμβουλος 4ο, Όλγα Κλείτσα κοινοτική σύμβουλος 5ο, Βάσω Ακριβού κοινοτική σύμβουλος 6ο,Ευαγγελία Μεταξά κοινοτική σύμβουλος 7ο