Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων της ΛΑ.Ε για την υπόθεση Φ. Χαρίση

Για μια ακόμα φορά, το δικαστικό και σωφρονιστικό σύστημα, σε συνεργασία με την «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία, παρανομεί στο όνομα της «δικαιοσύνης», αρνούμενο, με διάφορα δικονομικά τερτίπια που δεν εδράζονται ούτε στον νόμο ούτε στην κοινή λογική, να χορηγήσει στον αναρχικό κρατούμενο Φοίβο Χαρίση την άδεια εξόδου από τις φυλακές που δικαιούται από τον Αύγουστο του 2016.

Αποκορύφωμα των μεθοδεύσεων για την μη χορήγηση άδειας στον Φοίβο Χαρίση ήταν η αποστολή εγγράφου από τον Στ’ ανακριτή του Πρωτοδικείου Πειραιώς, σύμφωνα με το οποίο διερευνάται η συμμετοχή του σε υπόθεση  που συνέβη στις 25/9/15, ημερομηνία κατά την οποία, αποδεδειγμένα, βρισκόταν κρατούμενος στις φυλακές. Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι αν και ο Φ. Χαρίσης ήταν έγκλειστος στις φυλακές, εμφανίζεται δήθεν μάρτυρας που τον «αναγνωρίζει».

Παρεμφερής με την μεταχείριση του Φ. Χαρίση είναι και η αντιμετώπιση πολλών άλλων παρόμοιων κρατουμένων για τους οποίους, παρότι προβλέπεται από τον νόμο, το δικαίωμα της άδειας εξόδου, δεν χορηγείται  ποτέ.

Απαιτούμε να σταματήσει η εμπαθής απόρριψη του δικαιώματος άδειας του Φοίβου Χαρίση και καλούμε τον υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης της «αριστεράς»  να παρέμβει στο ζήτημα της κατάφωρης παραβίασης του αναφαίρετου δικαιώματος όλων των κρατουμένων σε άδεια εξόδου, δικαίωμα που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε και τώρα καταστρατηγεί, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι  μνημόνια και  παραβίαση δικαιωμάτων πηγαίνουν χέρι – χέρι.