Τα ξημερώματα της Παρασκευής 3 Νοέμβρη, το σπίτι της οικογένειας του 11χρονου Αμίρ από το Αφγανιστάν που μένει στη Δάφνη, δέχτηκε επίθεση από ομάδα τραμπούκων φασιστών.

Οι πέτρες που πέταξαν έσπασαν τα τζάμια του ισόγειου σπιτιού και προσγειώθηκαν στο παιδικό δωμάτιο όπου ο Αμίρ κοιμόταν με τη μικρή αδελφή του, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστούν τα παιδιά. Οι δράστες άφησαν μάλιστα χειρόγραφο σημείωμα στον Αμίρ με την προτροπή “Φύγε στο χωριο σου”.

Φαίνεται πως η απόφαση του Διευθυντή του σχολείου του Αμίρ να μην κρατήσει το μικρό προσφυγόπουλο τη σημαία του σχολείου του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, παρότι είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος, αποθράσυνε ρατσιστικές συμμορίες που επιχειρούν να εκφοβίσουν και να εκδιώξουν ακόμα και οικογένειες προσφύγων που φιλοξενούνται σε σπίτια στα πλαίσια σχετικών προγραμμάτων και στέλνουν τα παιδιά τους σε πρωϊνά σχολεία. Η πολιτεία οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια της οικογένειας και να προβεί άμεσα στη σύλληψη των φασιστών δραστών.

Οι επιθέσεις αυτές, προστίθενται σε σειρά άλλων επιθέσεων και απειλών από χρυσαυγίτες και λοιπούς ρατσιστές κατά παιδιών μεταναστών και προσφύγων που κράτησαν την ελληνική σημαία στις παρελάσεις (όπως στη Σαντορίνη), καθώς και τις επίσης χρυσαυγίτικες ρατσιστικές αντιδράσεις απέναντι στην παρουσία παιδιών μεταναστών σε ελληνικά σχολεία, όπως στο 144ο σχολείο του Κολωνού που έχει παραχωρηθεί στην Πακιστανική Κοινότητα για μαθήματα της μητρικής τους γλώσσας. Είναι υπόθεση όλων μας να αντισταθούμε στο ρατσιστικό δηλητήριο και να διασφαλίσουμε ανοιχτά σχολεία με ίσα δικαιώματα για όλα τα παιδιά και για τις οικογένειές τους. Καλούμε τους τοπικούς φορείς και κάθε δημοκρατικό πολίτη να καταδικάσουν τις επιθέσεις και να εξασφαλίσουν την ομαλή ένταξη των παιδιών και των οικογενειών τους στις τοπικές κοινωνίες.

Ετικέτες