Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλει την αναίτια επίθεση των δυνάμεων της Αστυνομίας εναντίων φοιτητών του ΑΠΘ που ήθελαν να διαδηλώσουν. Η απρόκλητη επίθεση της διμοιρίας των ΜΑΤ εναντίων των φοιτητών που κινούνταν προς το σημείο της Αντιρατσιστικής Συγκέντρωσης στην πλατεία Αριστοτέλους είχε αποτέλεσμα τρεις σοβαρούς τραυματισμούς φοιτητών και δύο αναίτιες συλλήψεις με την κατηγορία της εξύβρισης.

Η πρωτοβουλία αυτή της αστυνομίας δημιουργεί σειρά ερωτημάτων και ως προς τη δράση της και ως προς τις πολιτικές ευθύνες του Υπουργείου αφού ο αναίτιος ξυλοδαρμός διαδηλωτών περιμετρικά της συγκέντρωσης και προτού καν ξεκινήσει η πορεία αποτελεί πρόκληση απέναντι στο δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών και στο δικαίωμα στη διαδήλωση. Συνέχεια αυτής της πολιτικής αποτέλεσε η απαγόρευση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας όπου κρατούνταν οι φοιτητές, ο ένας εκ των οποίων ήταν τραυματίας.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλει την προκλητική συμπεριφορά της Αστυνομίας καθώς και τις πολιτικές ευθύνες που διαφαίνονται από τον συνολικό σχεδιασμό που ακολούθησε του γεγονότος. Απαιτούμε την απόσυρση των κατηγοριών προς τους δύο φοιτητές καθώς και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για τον αναίτιο ξυλοδαρμό των φοιτητών. Κάθε άλλη διαδικασία επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την λογική της όξυνσης της καταστολής ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες στο μνημονιακό πλαίσιο ανεξάρτητα από την κυβέρνηση που το υλοποιεί.

Καλούμε τη Δευτέρα 21 Δεκέμβρη, στις 11:30 π.μ., στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους φοιτητές έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης ζητώντας την άμεση απελευθέρωση τους και την απόσυρση όλων των κατηγοριών.