Η Ν.Ε. Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει την δίωξη εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για την αντίθεσή τους σε ρατσιστική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής.

N.E. Σάμου – Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Σάμου, μετά από αναφορά της διοικήτριας του νοσοκομείου κ. Σίδερη Βασιλείας, για παρεμπόδιση της ρατσιστικής αιμοδοσίας της «Χρυσής Αυγής», το Σάββατο 27/04/2013, συνιστά σαφή παρέμβαση της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας υπέρ της ναζιστικής οργάνωσης, απόπειρα νομιμοποίησης της ρατσιστικής αιμοδοσίας με εθνικά, φυλετικά χαρακτηριστικά και μπορεί να εξελιχθεί σε ποινική και πειθαρχική δίωξη των εργαζομένων του νοσοκομείου και των δημοκρατικώνπολιτών, που όρθωσαν το ανάστημά τους και υπεράσπισαν μια βασική αρχή της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού:  Το δικαίωμα στη ζωή, ανεξάρτητα από έθνος, φύλλο, φυλή, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Συνιστά σοβαρή και επικίνδυνη κλιμάκωση της διαδικασίας εκφασισμού του κράτους στην εποχή των μνημονίων:

Στην αρχή υιοθέτησαν ρατσιστικό, ξενοφοβικό λόγο και τον μετέτρεψαν σε επίσημη κυβερνητική ρητορεία και πρακτική.

Στη συνέχεια ανέχτηκαν και ανέχονται προκλητικά τις ρατσιστικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου σε μετανάστες, μικροπωλητές και τσιγγάνους.

Τώρα επιχειρούν να ποινικοποιήσουν την αντίδραση του μαζικού, δημοκρατικού κινήματος στις ρατσιστικές δράσεις της ναζιστικής συμμορίας.

Το φοβερό είναι ότι οι χρυσαβγίτες με δημόσιες ανακοινώσεις τους πριν, την επομένη και στις 22/8/2013, δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία, πως αιμοδοτούν μόνο για  Έλληνες και, δυστυχώς, μέσω της τράπεζας αίματος «Πράσινη Πτέρυγα» που έχουν ανοίξει, έχουν τη δυνατότητα να υλοποιούν στην πράξη την επιλογή τους.

Αντί λοιπόν, ο κ. Εισαγγελέας και η διοικήτρια του νοσοκομείου να εφαρμόσουν το Σύνταγμα της Χώρας και τις Διεθνείς Συμβάσεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ξεκαθαρίζοντας στους φασίστες πως η αιμοδοσία υπό όρους αποτελεί ρατσιστική συμπεριφορά που διώκεται από το νόμο, στρέφονται κατά των πολιτών που έπραξαν το δημοκρατικό τους καθήκον.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των γεγονότων ο κ εισαγγελέας βρίσκονταν στο χώρο του νοσοκομείου μαζί με αρκετούς αστυνομικούς και συζήτησε τόσο με τους χρυσαβγίτες, όσο και με εκπροσώπους των εργαζομένων. Πιθανολογούμε, πως αν διαπίστωνε να τελούνται παράνομες πράξεις ενώπιων του θα παρενέβαινε άμεσα και δεν θα περίμενε την αναφορά της κ. Σίδερη για να διατάξει τη διερεύνηση περιστατικών των οποίων ο ίδιος υπήρξε αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας.

Επειδή για πρώτη φορά επιχειρείται ποινικοποίηση της αντιρατσιστικής πάλης και έμμεση νομιμοποίηση της αιμοδοσίας της «Χρυσής Αυγής» μόνο για έλληνες, το θέμα ξεφεύγει από την τοπική κοινωνία και αποκτά χαρακτηριστικά κεντρικού πολιτικού θέματος.  Απαιτείται να πάρουν άμεσα θέση οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων υγείας και δικαιοσύνης, να ξεκαθαρίσουν, αν αποδέχονται ως νόμιμη, σύμφωνη με το σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις την αιμοδοσία μόνο για Έλληνες και τι προτίθενται να πράξουν με τις τράπεζες αίματος που έχει συστήσει το φασιστικό κόμμα σε διάφορα νοσοκομεία,  οι οποίες της επιτρέπουν να υλοποιεί την ρατσιστική της επιλογή.

Η νομαρχιακή επιτροπή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους μαζικούς φορείς του νησιού να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Καλούμε τους δημοκρατικούς ανθρώπους του νησιού σε εγρήγορση.

Καμιά ανοχή, καμιά σχέση με τη ναζιστική οργάνωση. Να τους απομονώσουμε, να τους αποκαλύψουμε, να μην τους επιτρέψουμε να δηλητηριάσουν την κοινωνία μας με το δηλητήριο του μίσους και του θανάτου.

Ν.Ε. ΣΑΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ετικέτες