Στηρίζουμε τον αγώνα και τη διήμερη απεργία 21-22/4 που αποφάσισε σε συνέλευσή του το σωματείο της Λάρυμνας. Με την απόφαση συντάχθηκαν και τα υπόλοιπα Σωματεία Εργαζομένων της εταιρείας μέσα από αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, που σημαίνει ότι αύριο μεθαύριο η παραγωγή θα παγώσει σε όλες τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ.

Μάλιστα ανήμερα του ΠΑΣΧΑ και παραμονή της 48ωρης, η κυβέρνηση με εντολή της στερεί από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ την πρόσβαση σε πρώτη ύλη από τα μεταλλεία κάτι που οδηγεί το εργοστάσιο στο κλείσιμο.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους στο Δώρο Πάσχα, τα επιδόματα άδειας, την εξόφληση των οφειλόμενων Μαρτίου 2020, παλεύουν ενάντια στα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, αλλά και στην ακύρωση του νόμου που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ τονίζει στην ανακοίνωσή του:

«…Από αυτά δεν έχετε κάνει τίποτα στέλνοντας από υπαιτιότητα σας 1200 οικογένειες στην απόγνωση. Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ θα απαντήσουν δυναμικά σε εσάς με οποιοδήποτε κόστος , γιατί το μόνο που κάνετε μέρα με τη μέρα είναι να κλείσετε την εταιρία , απαξιώνοντας την με λάθος τρόπο.

Μια ολόκληρη περιοχή θα στραφεί εναντίον σας για τους χειρισμούς που κάνετε για τις οικογένειες μας.

Να γνωρίζετε σε όλα παρανομείτε γιατί όλα αυτά που αναφέρουμε , κρατάτε ακόμα και τις συνδρομές των εργαζομένων που έχουν παρακρατηθεί μέσα από τους φακέλους της μισθοδοσίας τους , όπως συνεχίζετε να παρανομείτε με το 1% της ασφάλειας μας που το έχετε κρατήσει και δεν το αποδίδετε όπως πρέπει νομικά.

Δεν θα αφήσουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη γιατί μπήκατε στην ιστορία της ΛΑΡΚΟ εσείς και η εταιρία που πρεσβεύετε με τα πιο μελανά χρώματα 1200 οικογένειες να μην κάνουν Πάσχα».

#ΚανέναςΜόνος #ΚαμίαΜόνη #covid19 #antiviruSolidarityGR #FightForLife #MakeTheRichPayForCovid19

Ετικέτες