Ανακοίνωση του Κόντρα στο Ρεύμα για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η φετινή πρωτομαγιά λίγες μέρες μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και λίγες μέρες πριν τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, σφραγίζει την έναρξη μιας νέας φάσης εντός της πανδημίας. Η κυβέρνηση ζήτησε και πήρε χρόνο για να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης. Εμείς μείναμε μέσα και εκείνη έμεινε άπραγη, χωρίς να στηρίξει το ΕΣΥ, να πραγματοποιήσει μαζικά τεστ και να επιτάξει τις δομές της ιδιωτικής υγείας.

Από την αρχή στην Ελλάδα καταλάβαμε την απόλυτη σύνδεση αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, με μια νέα οικονομική ύφεση και με την κλασική συνταγή αντιμετώπισή της. Με το φόρτωμα του λογαριασμού στις πλάτες των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας. Ένα λογαριασμό που οι λαϊκές γειτονιές της χώρας, όπως η πόλη μας, τον πλήρωσαν βαριά και συνεχόμενα, με απολύσεις, μειώσεις μισθών, κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εικόνα από το παρελθόν που αναμένεται στο άμεσο μέλλον, αφού και οι πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις, κάνουν λόγο για εκτόξευση της ανεργίας, περισσότερη ελαστική εργασία και σκληρή επίθεση στα λαικά νοικοκυριά. Τα μνημόνια καραδοκούν, ξυπνώντας εφιαλτικές αλλά και έντονα αγωνιστικές μνήμες.

Είναι τέτοια η επίθεση του αντιπάλου, που ακόμα και οι έκτακτες και πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας δεν μπορούν να αναιρέσουν τον χαρακτήρα της πρωτομαγιάς ως της παγκόσμιας μέρας των εργαζομένων. Κυβέρνηση και ΣΕΒ δεν μπήκαν ποτέ σε καραντίνα, αλλά με έκτακτες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου διαμόρφωσαν ένα ακόμα πιο ασφυκτικό πλαίσιο για τα εργατικά, λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα. Τώρα με κυνικό τρόπο και χωρίς τη λήψη υγειονομικών μέτρων μας καλούν να βάλουμε πλάτες για την επάνοδο της οικονομίας, δηλαδή την επαναφορά της ασύμμετρης κερδοφορίας τους.

Ο ελληνικός λαός με τη τήρηση των υγειονομικών μέτρων και κυρίως ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση όλου του υγειονομικού προσωπικού του διαλυμένου ΕΣΥ και των εργαζομένων, κράτησαν όρθια την ελληνική κοινωνία και όχι η κυβέρνηση της ΝΔ. Με την ίδια υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση πρέπει να τιμήσουμε και τη φετινή 1η Μάη, περιφρουρώντας και διασφαλίζοντας την απεργία και στηρίζοντας τις δράσεις των αγωνιστικών μαζικών φορέων. Τιμάμε τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο και τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του εκτελεσμένους στον τοίχο της Καισαριανής, τιμούμε το αγωνιστικό παρελθόν, φέρνοντας στο ζοφερό παρόν εικόνες από το μέλλον που θέλουμε. Όπως κάθε χρόνο το Κόντρα στο Ρεύμα θα είναι εκεί, με μέτρα και αποστάσεις θα τιμήσουμε τους αγώνες των εργαζομένων που δεν μπορούν να μπουν σε καραντίνα. Στις 12:00 μ.μ. θα καταθέσουμε στεφάνι στην Πλατεία 7ης Μάρτη ( Περιβολάκι ).

Ετικέτες