Αποκλεισμένοι όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας με κλούβες κάθετα τοποθετημένες. Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων. Γερανοί της ΕΛ.ΑΣ. σηκώνουν σταθμευμένα οχήματα. Κλειστοί σταθμοί μετρό και αδρανοποιημένα τα υπόλοιπα ΜΜΜ.

Άνδρες της αστυνομίας, ανά 10 μέτρα, σε όλο το μήκος της Βασ. Σοφίας και σε όλες τις περιοχές από τις οποίες διέρχεται η κουστωδία με τον Σόϊμπλε. Τουρίστες απορρημένοι. Εργαζόμενοι βλαστημούν που δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους. ΜΑΤατζήδες και ασφαλίτες σε εγρήγορση, για οποιονδήποτε μουσάτο περνά από δίπλα τους και ενδεχομένως σχεδιάζει τρομοκρατικό χτύπημα που θα χαλάσει τη γιορτή της υποδοχής του "σωτήρα" της χώρας. Καλοκαίρι στην Ελλάδα του Σαμαρά και της τρόικας. Αυταρχισμός και ανεργία, δώρο για το 70% του κόσμου που δεν θα πάει διακοπές φέτος.

Σήμερα βέβαια δε θα ακούσουμε από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ για το "στραγγαλισμό" της οικονομικής ζωής της πόλης και τα άλλα κακά που -δήθεν- προκαλούν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα φιλοξενούμε μια εξέχουσα μορφή της πολιτικής ελίτ που οδηγεί στην εξαθλίωση εκατομμύρια Ευρωπαίους, που είναι σύμμαχος και φίλος της κυβέρνησης, που φέρνει μαζί του "επενδύσεις" με χρήμα που λήστεψε από τις τσέπες όλων μας και μισθούς 300 ευρώ χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα. Σήμερα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και ευχαριστημένοι για τον "ντίλερ" που "σπρώχνει" χρήμα στο χρεοκοπημένο τραπεζικό σύστημα, που τρομοκρατεί την κοινωνία για να μη σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, που μας έσκασε το μυστικούλι, ότι οι θυσίες θα συνεχίζονται για κάτι δεκαετίες ακόμη.

Είναι φανερό ότι οι απέναντι έχουν μεγάλα ζόρια. Κυβερνούν μόνο με την υποστήριξη των εργοδοτών, των ευρωηγεσιών, με χουντικές διατάξεις που απαγορεύουν διαδηλώσεις, με κοινοβουλευτικά παζάρια και νομοθετικά τερατουργήματα. Με καλλιέργεια του φόβου και καταστολή. Με κηρύγματα μίσους κατά της Αριστεράς και σχέδια για συνεργασίες με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Με καταπάτηση της όποιας αστικής νομιμότητας επικαλούνται νύχτα και μέρα.

Η επιβίωσή μας, η ικανοποίηση των αναγκών της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, είναι εδώ και καιρό ασύμβατη με τη συνέχιση των πολιτικών της καταστροφικής λιτότητας και του τσακίσματος εργασιακών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών, που οργανώνει και υλοποιεί το ντόπιο και διεθνές πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης. Χωρίς δισταγμούς και αυταπάτες, είναι επείγουσα ανάγκη να μπλοκάρουμε αυτή την επίθεση με ανυποχώρητους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες και την ανάδειξη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς που θα ανατρέψουν όλο τον αρνητικό για τα λαϊκά στρώματα, συσχετισμό, που διαμορφώθηκε στα χρόνια της μηνονιακής λεηλασίας και θα στείλουν στα τσακίδια τη συμμορία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 

Μόνο τότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε στην καλοκαιρινή Αθήνα, παιδιά να χαμογελούν και όχι να βάζουν τα κλάματα μπροστά στους πάνοπλους ράμπο του Δένδια. 

*Στη φωτό: Λεωφ. Βασ. Σοφίας, ώρα 12.10μμ, 18/7.

Ετικέτες