Στον αγώνα της ΑΕΚ με την ομάδα των Ιωαννίνων (13/9/2015) είχαμε μια πανοραμική εικόνα 1000 λέξεις : ο υπ. αρ. 2 εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Α. Φλαμπουράρης, ο αρχιερέας της μαύρης «επιχειρηματικότητας» και της διαπλοκής Δ. Μελισσανίδης και από κοντά 1-2 περίεργα πρόσωπα, θα τα έλεγες, επί το ευγενικότερο, σωματοφύλακες.

Μερικούς μήνες πριν - τον Ιανουάριο του 2015 - ο συνταγματάρχης Αχμέντ Μεσμέρι, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Λιβυής, κάνει σοβαρότατες καταγγελίες για μεταφορά τζιχαντιστών με το πλοίο Araevo της Aegean Shipping Enterprises Company, η οποία σχετίζεται με την οικογένεια Μελισσανίδη.

Με την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής και του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου ξεκινούν εγκληματικές επιθέσεις χούλιγκανς του Μελισσανίδη εναντίον δημοτικών συμβούλων, του δημάρχου, δημοτών, αλληλέγγυων διαδηλωτών, όλων όσων αντιδρούσαν για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα βαρύτατους τραυματισμούς - από θαύμα δεν υπήρξαν νεκροί - και κατ’ εξακολούθηση παρακώληση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Στόχος, να υλοποιηθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα του προέδρου της ΑΕΚ που συνδέονται με την κατασκευή του γηπέδου. Η δημοτική αρχή, εφαρμόζοντας τους νόμους του κράτους και τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, είναι αποφασισμένη να μην υποχωρήσει στις επικίνδυνες απειλές. Ο αξιότιμος κ. Φλαμπουράρης είχε ήδη προεκλογικά «δώσει» τη δημοτική αρχή Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας. Σήμερα πλάϊ - πλάϊ με τον Δ. Μελισσανίδη  στον κοινό αγώνα δηλώνει, πολεοδομώντας και νομοθετώντας ως ανεξέλεγκτη εξουσία, ότι τα σχέδια του αξιότιμου «επιχειρηματία» θα προχωρήσουν απρόσκοπτα.

Τις ίδιες μέρες του αγώνα της ΑΕΚ με την ομάδα των Ιωαννίνων και των δηλώσεων περί γηπέδου έχει ξεσπάσει το σκάνδαλο με τη συμμετοχή Φλαμπουράρη στην εταιρία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα πρόσωπα που προσέλαβε ο πρώην υπουργός ως συμβούλους σε θέματα κατασκευών και πολεοδομικών θεμάτων.  Business as usual, εντός εκτός και επί τα αυτά ;  Κάποτε ο Α. Παπανδρέου μιλούσε για τα νέα τζάκια. Στην Ελλάδα το παλιό συνυπάρχει με το νέο (Λάτσης, Αγγελοπούλου και λοιποί εντιμότατοι κύριοι και κυρίες). Οι κυβερνήσεις εναλλάσσονται, τα παλιά τζάκια μένουν και νέα δημιουργούνται. «Ξεμπερδεύουμε με το παλιό» διατείνεται το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον το νέο είναι μια μετωνυμία του παλιού.

Και για να μην ξεχνιόμαστε στο θέμα της υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο υιός Μελισσανίδης συμμετέχει στην εταιρία στην οποία δόθηκε σκανδαλωδώς ο ΟΠΑΠ. 

Ετικέτες