Κάλεσμα για συλλογή υπογραφών.

Αγαπητές/οί κυρίες/κύριοι, φίλες/φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι,



Σας παρακαλώ θερμά να υπογράψετε και να προωθήσετε όπου κρίνετε σκόπιμο το αίτημα για απόσυρση των τυφεκίων G3 και των σφαιρών που η Εθνική Φρουρά της Κύπρου επιβάλλει να έχουμε στα σπίτια μας. Πριν από λίγες μέρες, σύζυγος/πατέρας (έφεδρος στρατιώτης) χρησιμοποίησε το στρατιωτικό όπλο που του έδωσε (με το ζόρι) η Εθνική Φρουρά για να σκοτώσει μέλη της οικογένειάς του και να αυτοκτονήσει. Δεν ήταν η πρώτη περίπτωση που το Κυπριακό Κράτος χορήγησε τον θάνατο πολιτών παρέχοντας φονικό όπλο στον θύτη.



Το επιχείρημα "όταν κάποιος θέλει να σκοτώσει, κάπου θα βρει ένα όπλο, άρα δεν θα κερδίσουμε τίποτα με το να αποσύρουμε τα όπλα της ΕΦ" δεν αλλάζει τα γεγονότα: ότι όπλα που η Εθνική Φρουρά δίνει υποχρεωτικά στους εφέδρους σκοτώνουν πολίτες. Με άλλα λόγια, με την υφιστάμενη πολιτική του Υπουργείου Άμυνας, το Κυπριακό Κράτος συμβάλλει στον βίαιο θάνατο πολιτών του. Το δε "επιχείρημα" ότι "τα όπλα δεν σκοτώνουν, είναι οι άνθρωποι που σκοτώνουν" δεν αξίζει καν να σχολιαστεί – είναι κλασικό κούφιο σύνθημα των οπλολάγνων στις ΗΠΑ. Όσο πιο εύκολη είναι η πρόσβαση σε φονικό όπλο, αυξάνεται και η πιθανότητα να προκληθεί θάνατος.



Παρόλο που πιστεύω ότι το θέμα αυτό αγγίζει και αφορά όλους τους κατοίκους της Κύπρου, θεωρώ ότι αφορά ακόμη περισσότερο τις γυναίκες, καθώς η υφιστάμενη πολιτική του ΥπΑμ οπλίζει – κυριολεκτικά – επιλεκτικά τους άνδρες αλλά όχι τις γυναίκες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.



Το δικαίωμα στη ζωή είναι κάτι που το Κράτος οφείλει να διασφαλίζει στους πολίτες του και όχι να το υποσκάπτει επενδύοντας σε μιλιταριστικές πολιτικές εξαιρετικά αμφιβόλου χρησιμότητας.



Σας παρακαλώ και πάλι να υπογράψετε το αίτημα και να το προωθήσετε σε όσους ενδεχομένως να ενδιαφέρονται να υπογράψουν κι αυτοί. Δεν θέλουμε τα όπλα μέσα στα σπίτια μας (και μάλιστα με το ζόρι) διότι δεν θέλουμε άλλους θανάτους πολιτών από όπλα της Εθνικής Φρουράς. Ακόμη και μια δολοφονία ή αυτοκτονία να αποτρέψουμε, το κέρδος θα είναι τεράστιο.



Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και τη βοήθειά σας.



Με εκτίμηση,



Στέφανος Σταυρίδης

Λευκωσία



https://secure.avaaz.org/en/petition/Ministry_of_Defense_Republic_of_Cyprus_Stop_giving_G3_guns_to_reserve_soldiers_to_keep_them_at_home/?ozkKhab

Ετικέτες