ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ-2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Εκφράζουμε την έκπληξη, θλίψη και αγανάκτηση μας για την πρόσφατη στις 16/3/2017 ξαφνική και απρόβλεπτη εξαγγελία του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα πως «θα χωροθετηθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στον πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου, (στο φυτώριο του Δήμου Αθηναίων), πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ 251).

Η κατασκευή του τεράστιου γηπέδου μαζί με τα άλλα έργα που σίγουρα θα το συνοδεύουν εμπορικά κέντρα, γκαράζ κλπ, θα αποκόψει την επικοινωνία της πόλης (φυσική και οπτική), με τον ορεινό όγκο του Υμηττού, θα υποβαθμίσει τις υπώρειες του και τις προστατευόμενες δασικές ενότητες, θα καταστρέψει εκατοντάδες στρέμματα πρασίνου, καθώς και την κοίτη του ποταμού Ιλισού και παράλληλα θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα, συρρικνώσει, κατακερματίσει το χώρο, αποτρέποντας μια για πάντα τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου αναψυχής, περιπάτου, υψηλού και πυκνού πρασίνου χωρίς εμπορευματοποίηση.

Ας σημειωθεί ότι ο χώρος που προορίζεται για γήπεδο:

1) Έχει θεσμοθετηθεί ως Πάρκο υψηλού πρασίνου (μετά από πολύχρονους αγώνες) με το Προεδρικό Διάταγμα «Καθορισμός μέτρων προστασίας του Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή – Ιλισίων (ΦΕΚ 187/2011), αλλά και με το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας (Νόμος 4277 ΔΕΚ 156Α/1-8-2014).

2)      Ανήκει στην έκταση των 965 στρεμμάτων του Νόμου 732/1977  (ΦΕΚ 310/Α/77) που παραχωρήθηκε στους Δήμους Αθηναίων και Ζωγράφου άνευ ανταλλάγματος με τον όρο όμως ότι η παραχώρηση γίνεται "επί τω σκοπώ δημιουργίας χώρων πρασίνου (Άλσους)".

3)      Γειτνιάζει (απόσταση αναπνοής), με δύο στρατιωτικά νοσοκομεία, το νοσοκομείο Σωτηρία, πολυκατοικίες (κατοικιών, καθώς και με την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Απαιτούμε από το Δήμο Αθηναίων να απορρίψει την πρόταση του Πρωθυπουργού σεβόμενος τις θετικές ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου υπ’ αριθ. 522/2014 και 686/2015 «για άμεση υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή).

Το ίδιο απαιτούμε και από την Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με παλαιότερες ομόφωνες αποφάσεις.

Δηλώνουμε την απόφασή μας, (σε συνεργασία με όλους τους φορείς), να συνεχίζουμε και κλιμακώσουμε ενωμένοι τον αγώνα μας.

Ετικέτες