Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με την επιλογή της δικαστικής αίθουσας των φυλακών Κορυδαλλού για τη διεξαγωγή της δίκης της ΧΑ.

Η αίθουσα που δεν χωρά πάνω από 150 άτομα,είναι εξαιρετικά μικρή για τις ανάγκες μιας δίκης που οι κατηγορούμενοι είναι 70 και οι συνήγοροι πάνω από 150. Πρακτικά σημαίνει δίκη κλειστή για το ακροατήριο και τους δημοσιογράφους. Επιπρόσθετα ο χώρος (φυλακές) δεν διευκολύνει όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τη δίκη, ενώ η περιοχή (Κορυδαλλός) δεν εξασφαλίζει γρήγορη και άνετη πρόσβαση, προσθέτοντας προβλήματα στη δημοσιότητα της δίκης. Τέλος, όπως τονίζουν ο δήμαρχος και φορείς της περιοχής, υπάρχει σημαντικότατο θέμα με τις 11 σχολικές μονάδες που βρίσκονται πολύ κοντά στις φυλακές. Όχι διότι θα δημιουργήσουν προβλήματα οι αντιφασίστες διαδηλωτές, όπως αναφέρει ο κ. Κασιμάτης και τα κόμματα πλην της ΧΑ που υπογράφουν την σχετική ανακοίνωση. Αλλά κυρίως λόγω της αστυνομοκρατίας και της ενδεχόμενης παρουσίας φασιστών υποστηρικτών της ΧΑ κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού, που πραγματικά επηρρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία και την καθημερινότητα όχι μόνο των μαθητών αλλά και όλων των περιοίκων. 

Η δίκη των νεοναζί της Χ.Α. είναι μια δίκη που, και πολιτικά και νομικά/εγκληματολογικά, είναι η σημαντικότερη μετά τη δίκη των χουντικών. Η δίκη των εχθρών της δημοκρατίας, επιβάλλεται να γίνει με πλήρεις δημοκρατικούς όρους, με το κίνημα και τα μμε παρόντες μέσα και έξω από την αίθουσα. 

Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις όλων των τελευταίων χρόνων έστειλαν ηχηρό μήνυμα, για αγώνα ώστε να τσακίσουμε την φασιστική απειλή με τη δύναμη του μαζικού κινήματος, παράλληλα με το τσάκισμα των μνημονίων και της λιτότητας. Σε περίπτωση που δεν αλλάξει ο χώρος διεξαγωγής της δίκης της ΧΑ, καλούμε σε κλιμάκωση των δράσεων των συλλογικοτήτων, των εργατικών συνδικάτων και όλου του κινήματος για μαζική συμμετοχή, εργαζόμενων και νεολαίας, στην αντιφασιστική συγκέντρωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας - Πειραιά, τη Δευτέρα 20/4/2015, πρώτη μέρα της δίκης, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. 

Ετικέτες